Hírek

TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

2017-ben is felvesszük a kesztyűt a szemét ellen! A TESZEDD országos szemétgyűjtési mozgalom idén már 7. alkalommal, töretlen népszerűséggel mozgatja meg az ország apraja.nagyját! A Rakaca-víztározó partvonala évtizedes szemétmennyiséget akkumulált már, amikor 2011-ben amikor a Team Rakaca Mozgalom regisztrálta a rendszerben a víztározó partvonalát! A bejelentést jóváhagyást kapott, s az évben alig 30-an közel 120 zsák szemetet gyűjtöttek össze, partról, nádasból, vízről! Azóta minden évben megszervezésre kerül az akció, így 2017.szeptember 16-án szombaton újra várjuk minden kedves önkéntesünket! Íme az idei program!
2017.08.18 | 12:47 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely

TESZEDD 2016 RAKACA-VÍZTÁROZÓ

2016-ban hatodszor kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 
2016.03.16 | 10:05 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely

SZOMBATON ÚJRA TESZEDD!

2015-ben ötödször kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 

2015.05.14 | 09:20 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: rakacateam

TESZEDD-2015 RAKACA-VÍZTÁROZÓ

2015-ben ötödször kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 

2015.04.06 | 13:46 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely

ODÚKAT TELEPÍTETTÜNK ISMÉT

Első alkalommal 2014-ben helyeztünk ki 12 db fészkelő odút. Idén folytatva a telep bővítését újabb 15 db került a víztározó déli partjának öreg fáira. A déli part erdős szakasza  Hideg volt  s esett, s így is alig két óra alatt elvégeztük a kihelyezéseket. Miért van ezekre szükség, honnan lehet beszerezni, s hogyan kell kihelyezni? A válaszok a cikkben megtalálhatóak!
2015.03.20 | 17:12 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: rakacateam

A Nagy Önkéntes Összefogás Hétvégéje 2014. szeptember 12-13-14. Képes Beszámoló az akcióról!

Hétvégén került megrendezésre a Rakaca-víztározón „ A nagy összefogás hétvégéje” önkéntes akció ,mely célkitűzései közt szerepelt a tározó partvonalának a megtisztítása a hulladéktól, a parthoz bekötő utak rendbetétele kaviccsal történő felszórása illetve a strandrész megtisztítása a vegetációtól. Sajnos az elmúlt időszakban olyan mértékben leromlott a tározó és környezete, hogy az szinte már alkalmatlan volt sátorozni, megközelíteni a horgászállásokat vagy túrázni egyet a tó körül.  Ezért körvonalazódott a nyár közepén egy olyan mértékű összefogás, amely a tó történetében talán sohasem volt még.  Nézzük ezen napok eseményeit! 
2014.10.02 | 10:08 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely

TEZSEDD 2014 Rakaca-víztároló - képes beszámoló

 "Megint elég szép adagolt termeltünk össze" - gondolkodtam hangosan a lerakás előtt. Mindig büszke vagyok magunkra, minden önkéntesünkre, aki még ezen a rövid hétvégén is eljött hozzánk. Idén harmadszor kerül szervezésre a TeSZEDD a víztározó partjának megtisztításához. Évről évre picit változtatunk a taktikán, az önkéntesek fogadásán. Ez az év merőben más a csapatunknak is, hiszen új támogatókat szereztünk. Picit szebb keretek között, családiasabb hangulatban telt el ez a szemétszedés. Reméljük, így jobb kedvel térnek vissza önkénteseink az ősszel megrendezésre kerülő környezetvédelmi napon, mely már a Rakaca-Tó Horgász Egyesület szervezésében kerül megrendezésre. 

2014.05.26 | 10:12 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
JELENTKEZÉS! TESZEDD 2014 Rakaca-víztároló

JELENTKEZÉS! TESZEDD 2014 Rakaca-víztároló

2014 a harmadik olyan év amely során az országos szemétszedési programot megpályáztuk a víztározóra. Ebben az évben ismét jóváhagyást kaptunk, mi pedig a igyekszünk összekötni a kellemest a hasznossal. Várunk szeretettel minden természet szeretőt május 10-én egy kis munkára majd egy finom adag ebédre, kötetlen jókedvű beszélgetésre.
2014.04.05 | 16:59 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

Harmadik alkalommal került megszervezésre az országot megmozgató rendezvény. A mozgalom célja, hogy ezen a napon mindenki aki csak tud ragadjon kesztyűt, zsákot s tegyen saját környezete megtisztításáért. A Rakaca-víztározó partvonalát másodszor is sikerült bevonni az akcióba. Az összegyűjtött hulladék ugyan kevesebb, de a tapasztalatok elszomorítóak. 
2013.10.14 | 10:54 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
TeSzedd! 2013 Rakaca-víztározó

TeSzedd! 2013 Rakaca-víztározó

Vedd fel a kesztyűt!
Ez évben is indul az országos program, környezetünk védelméért, megtisztításáért. Ugyan az akció évszakot váltott, mégis töretlen népszerűségnek örvend. Idén újra lehetőséget kaptunk, hogy a Rakaca-víztározó partját megtisztítsuk. Hiába a sok szemétszedés, mindig újra és újra szükség van a munkára. A hanyag horgászok, kempingezők folyamatosan ott hagyják hulladékukat a parton, néha a konténertől alig pár méterre. Csatlakozz hozzánk! Gyere el 2013.szpetember 14-én reggel nyolc órára a víztározó gátjához, hogy újfent együtt tehessünk a tiszta partokért!
2013.08.18 | 14:25 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
1 2 »