Hírek

Rakaca-Tó HE Rendkívüli Taggyűlés 2012.12.16.

Egyesület 2012.12.27  11:52 2124 Megtekintés
Fájó szívvel vetünk búcsút Sípos Józseftől. Évek óta ő látta el a gazdasági feladatokat az egyesületen belül, hozzá jártunk napi jegyet váltani, Ő hozzá rohantunk a fogási naplóval. Munkáját mindig lelkiismeretesen és pontosan végezte. Nyugodj Békében Józsi Bácsi! Köszönjük!

_______________________________________________________________________
 
Miután az egyesület elnöke Porcs János Úr megnyitotta a gyűlést, egy perces néma csenddel tisztelegtünk Józsi bácsinak. Ezután a jelenléti ív aláírása után, az elnök úr megállapította , hogy nincs jelen elég fő, ezért a szabályok szigorú követése végett 30 perces szünetet rendelt el.

A szünet után sem lettünk lényegesen többen. Majd rátértünk a gyűlés lényegére: új gazdasági felelőst kell választani. Erre a posztra egyetlen jelölt volt, Sipos Józsefné asszony. A gyűlés nyitott, kézfeltartásos szavazással egyöntetűen megszavazta személyét a posztra.


 


A Sípos család postaládája

 
özv. Sípos Józsefné könnyekkel küszködve köszönte meg az újra megszavazott bizalmat. Elmondta, hogy az ügyfélfogadás rendje változatlanul szerdai és pénteki napokon fog történni. 
 
A Magyar Országos Horgász Szövetség (továbbiakban MOHOSZ) január elsejétől új rendszert vezet be, hívta fel a figyelmünket Porcs elnök Úr. Előjáróban megjegyezte, hogy mindenki igyekezzen határidőn belül leadni a fogási naplókat, mert mulasztás esetén nem lehet majd területi jegyet kiadni, s a régen használt kiskapuk is bezárulnak. A rendszer egy bármely egyesületnek elérhető egységes adatbázison alapul, melyben minden horgász jegyezve van. Így elérhető lesz az, hogy egy eltiltás alatt lévő horgász, más egyesületnél újra válthasson állami horgászjegyet. De nem ezzel az egyetlen rendelkezéssel drukkolt elő a MOHOSZ. Aki nem vált egy éven keresztül állami jegyet, annak következő évben újra le kell tennie a horgászvizsgát. 
 
Ezek és más új rendelkezések miatt, Porcs Úr szorgalmazta a horgásztársakat, hogy a tavaszi gyűlésen a lehető legtöbben legyenek jelen, ugyanis ezen új rendelkezések kerülnek majd kihirdetésre. Hozzátette, hogy nem várható emelkedés a tagsági díj összegében. Eztán megköszönte a jelenlévőktől a részvételt és bezárta az gyűlést. 
 
2013 évtől a Team Rakaca és a Rakaca -Tó HE közös együttműködésben fog fellépni egyes témákban, mint a szemétszedés, valamint versenyek rendezése. Személyesen adtam tudtára az elnök úrnak, hogy csapatunk készségesen áll az egyesület rendelkezésére, ezt Ő is megerősítette az egyesület részéről.

Természetesen időben fogunk mindenkit tájékoztatni a közeledő gyűlések időpontjáról weboldalunkon és a Facebook portálon is.

Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek Magam és a Csapat Nevében!

 
 

Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu