Hírek

V. FEEDER OB - ERDEI ATTILA 3x MAGYAR BAJNOK!

Horgászverseny 2015.08.30  17:58 1898 Megtekintés

A verseny három egymást követő napon, három fordulóban,minden nap délelőtti kezdéssel zajlott le. A fordulókat vesszük most sorra idézve a MOHOSZ helyi tudósítóját, s mutatva a készült képeket! Az edzésnapok közvetlen a verseny előtti napokon zajlottak. Erről nincs információnk. A 69 versenyző öt szektorban (A|B|C|D|E) foglalt helyett. 

I.FORDULÓ | 2015. augusztus 28. péntek | 34 ºC | EREDMÉNYEK.xml


"A mai nappal kezdetét vette a 2015-ös Feeder Országos Bajnokság, amelyen az idén 69 versenyző adta le nevezését. A verseny a méltán híres szegedi, Maty-éri evezős pályán kerül lebonyolításra. Az első nap a pontyokról szólt, csak az tudott a szektorának elejére kerülni, aki belőlük minél többet tudott szákba terelni. Sok leakadó hal, nagy meleg és látványos halfogások jellemezték a mai napot. A meghorgászott távolság tekintetében a 18-20 és a 30-35 méteres távokat választották a versenyzők. Az agresszív kapások miatt túlságosan finomítani nem volt érdemes, így is volt, ahol repült a bot. A mai napon a következő rangsor alakult ki a versenyzők között."

  Név RH1 S1 P1
Erdei Attila C4 31810 1
Pető Gábor E4 22120 1
Zsittnyán Tamás D9 21430 1
Sipos Ádám A11 19000 1
Mikus Károly B5 18160 1

II.FORDULÓ | 2015. augusztus 29. szombat | 36 ºC | EREDMÉNYEK.xml


A mai nap sem hazudtolta meg a tegnapit. A pályán néhol felborult a papírforma, másutt pedig komoly csaták, szoros eredmények jellemezték a versenyt. Az A szektorban küzdő Kocsis László 10 dekával múlta felül az őt azonos súllyal követő Erdei Attilát és ifj. Sipos Gábort. A stratégia a tegnapi naphoz hasonlatos volt mindenkinél. Pontyra készült mindenki, ám ennek mikéntjét más és más elgondolások jellemezték. Volt aki sok csemegekukoricában bízott, míg mások aromásabb etetőanyaggal, de kevesebb csemegével igyekeztek becsapni a halakat. Az elképzelések helyességét, és a technika pontos kivitelezését ma a szektorokban a következő versenyzők tudták teljesíteni:

A verseny annyira szoros, hogy az első 10. helyre 5 ponttal lehetett bekerülni, egy szóval nagyon szoros utolsó nap várható. A versenyt Tóth Henrik vezeti 3 ponttal.

  Név RH1 S1 P1
Vidó Ferenc E4 28100 1
Wellner Gábor D11 27000 1
Tóth Henrik C2 26780 1
Siroki Dávid B9 20400 1
Kocsis László A3 18650 1


III.FORDULÓ | 2015. aug. 30. vasárnap| 38 ºC | VÉGEREDMÉNYEK.xml


"A három nap közül, talán a mai nap volt a legnehezebb. A szektorokban ülők esélyeit latolgatva teltek az első percek, majd a halak változó intenzitással kezdték el zaklatni a versenyzőket. Ma az esélyek és a fogások is kiegyenlítődtek. Erdei Attila szinte az első perctől nem hagyott kétséget az felől, hogy a szektorában nem hagyja kicsúszni kezéből a diadalt. A kérdés az volt, hogy a többi dobogóra éhes sporttárs hogyan fog szerepelni. A háttér emberek munkája ma hatványozottan többet ért. Aki tudta óráról órára, hogyan áll, vállalhatott kockázatot, vagy maradhatotta biztosnál. A verseny végére körvonalazódott, hogy a Bajnoki cím kérdése eldőlt. Erdei Attila bravúros horgászattal, közel 31 kg-os fogással biztosította elsőségét, és szerezte meg 3. Feeder Magyar Bajnoki címét. Az ezüstöt Mikus Károly (csipi) szerezte meg, aki ma sem hibázott, és egy egyessel tette fel a koronát a heti szereplésére. A bronzot Vidó Ferenc (Feca) szerezte meg, aki a szélen horgászva, lassan felépítve a horgászatát, három pontot szerezve fogott súllyal léphet a dobogó harmadik fokára. Őt két 7 pontos versenyző követi, akik fogott súlyban most alul maradtak, de szoros volt így is a vége. Negyedik Tóth Henrik, míg az ötödik Papp József lett. "

ERDEI ATTILA 3X MAGYAR FEEDER BAJNOK

II. MIKUS KÁROLY      I. ERDEI ATTILA    III. VIDÓ FERENC

"Az eredményhirdetésen Láda Gáspár mondott köszönetet a versenyen a korrekt szereplésért, és Walter Tamás szövetségi kapitány adta át a kupákat, hirdetett válogatott keretet a jövő évre. A 2016.-os válogatott keret tagságot a következő horgászok szerezték meg."


2016-os válogatott keret
Balról állnak: Kocsis László, Varga János, Sipos Gábor, Kálló Kornél, Walter Tamás (kapitány),Sivák Matyi, Novák Jani, Döme Gábor. Balról ülnek: Tóth Henrik, Mikus Karcsi, Erdei Attila, Vidó Feri, Papp József

 


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu