Hírek

Tonna felett fogtak a Rakaca-tavi pontyhorgászok!

Tonna felett fogtak a Rakaca-tavi pontyhorgászok!

Horgászverseny 2017.06.13  13:30 2085 Megtekintés
A 70 órás BE-KA bojlis kupa második alkalommal kerül megrendezésre! A Pródi-horgásztó híres gazdag halállományáról, az itt megrendezett versenyek igazi fizikai jelenlétet igényelnek! A 70 órás forduló alatt folyamatosan azon kell dolgozni, hogy az etetésre halakat csábítsanak, azokat kapásra ingereljék és megfogják!

A Bravo Monster Carp csapat tagjai Tyukodi Dénes, Gyöngyösi Ádám és Tóth György a Rakaca Team Mozgalom tagjai, valamint a Rakaca-tó HE vezetőségének tagjai, kiváló, rutinos és ügyes pontyhorgászok! 

A verseny 70 órája alatt a fiúk több mint  400 db pontyot fogtak!!, ezek átlagsúlya 3,5 kg volt! Összesen 1298 kg hallal értek a dobogó második fokára! 
 

Ami a horgászatukból elárultak: egy kb. 70 méterre lévő etetésre kívánták becsalni a halakat, ehhez a csapat névadó szponzor által gyártott bojlikat és pelleteket használták! A horgászat első szakaszában a kisebb egyedsúlyú halak érkeztek meg az etetésre, amelyből jól lehetett fogni, de erejüket ez vette ki a legjobban. A taktikaváltás egy csalimódosítással következett be, amikor is elkezdtek nagy egyedsúlyú 6-7-10 kg os példányok jelentkezni! Elmondásuk szerint a 70 óra alatt alig aludtak valamit, folyamatosan ott kellett lenni mind fizikailag mind szellemileg! A megfogott halak 50%-át az utolsó 24 órában sikerült megfogniuk. Sikerük "titka" jól felépített taktika, a megfelelően begyakolt technikai tudás, a jó minőségű csali és az lehetett, hogy horgászatuk minimális zavaró hanggal járt, viszont egy bizonyos hang volt az ami csalogatóan hatott a halakra, ez pedig az etetésre bepottyanó csali hangja volt! 

Szívből gratulálunk a fiúk nagyszerű teljesítményéhez, bebizonyították, hogy képesek a profi csapatok szintjén tonna felett fogást produkálni! Minden Rakaca-tavi pontyhorgásznak azt ajánlom figyeljék a fiúk horgászatát, mert sokat lehet tanulni Tőlük! 

Forrás:
Kép: Tyukodi Dénes
Elérhetőség: info@ratohe.hu