Hírek

Olcsóbb lett a hal

Olcsóbb lett a hal

Általános 2018.01.04  17:54 996 Megtekintés

Egy zalaegerszegi üzletben sertéshúsból naponta mintegy száz kiló fogy. Ennek múlt héten 1050 forint volt kilója, most pedig 860 Ft. A velő januártól kétszáz forinttal olcsóbban kapható.

Gondáné Kocsis Erzsébet, a Végh Húsáruház üzletvezetője az M1-nek elmondta, a húsos csont, a fehércsont, a sertésfej, sertésköröm, a belsőségek közül a szív, a tüdő, a máj és a vese áfája is csökkent. Huszonhét százalékról öt százalékra. Januártól azonban nemcsak a sertéshúsé, a hal áfája is mérséklődött.

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója elmondta, érzékelhető a forgalomnövekedés, arra számítanak, hogy ez így is marad és hosszú távon mindennapossá válik a halfogyasztás. Simon Károly hozzátette: új időszámítás kezdődött náluk az áfacsökkentésnek köszönhetően. Minden terméknek mintegy ötödével csökkentették az árát – fogalmazott a vezérigazgató.

A nagyobb áruházláncok forgalomnövekedésre számítanak

Az áfacsökkentést a nagyobb áruházláncok kivétel nélkül mind üdvözlik. Az M1 megkeresésére azt válaszolták: átlagosan 15-20 százalékos forgalomnövekedésre számítanak. A kedvezményt pedig teljes mértékben átadják a vásárlóknak.

Az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs menedzsere kiemelte: a mostani áfacsökkentésből adódó árkedvezmény száz százalékát átadják a vásárlóknak. Ahogy azt Adorján Abigél elmondta, bíznak abban, hogy a halak és azon belül is a magyar halfajták népszerűsége tovább növekszik majd.

forrás: hirado.hu
fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu