Hírek

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 17 18 »

BESZÁMOLÓ A RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSRŐL - RAKACA-TÓ HE

2015.december 5-én szombaton tartotta meg rendkívüli közgyűlését a Rakaca-Tó Horgász Egyesület tagsága. A rendkívüliségét az új alapszabály megismerése és elfogadása adta első sorban. Emellett a víztározó horgászrendjében történő változások bejelentése is megtörtént,mely horgászrend tervezetre reagálhatott az érintett tagság. A gyűlés a szokásosnál jóval hosszabbra nyúlt, hiszen végre érdemben lett megszólítva a horgásztársadalom, s mindenki megoszthatta gondolatait! Írásunkat a közgyűlés jegyzőkönyve alapján készítettük el.
2015.12.14 | 10:41 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

PONTYTELEPÍTÉS A RAKACA-VÍZTÁROZÓBA! TELJES MAJD RÉSZLEGES TILALOM DÁTUMAI

2015.november 23-án betelepítésre kerül az a 75 mázsa 3 nyaras ponty, amely az éves halgazdálkodási előírásban foglaltak - közölte weboldalán a borsod megyei horgász szövetség. A telepítés napjától teljes majd részleges horgászati tilalom lép életbe a víztározó partján.
2015.11.14 | 19:33 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS - RAKACA-TÓ HE 2015.12.05.

A Rakaca-Tó Horgász Egyesület vezetősége rendkívüli közgyűlést tart, melyen minden szavazati joggal rendelkező horgásztársát meghívja! A közgyűlés összehívásának legfőbb oka, hogy Polgári Törvénykönyvnek is megfelelő módosított egyesületi alapszabályt ismertetés után elfogadja a tagság! Az egyéb napirendi pontokat a továbbiakban olvashatja!
2015.11.11 | 11:23 Egyesület Szerkesztő: joker01

RATOHE KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS PARTRENDEZÉSI NAP 2015 - FILMES BESZÁMOLÓ

A Rakaca-Tó Horgász Egyesület második éve szervez újfent környezetvédelmi napot! 2015. október 24. már nem csak a parton hagyott szemét összeszedése és ezzel a vízi környezetünk védelme volt a cél, hanem maga a vízpart rendbetétele is. Ezt is az elején kezdték el. A vezetőség a partrekonstrukciót a horgász köznyelv által ismert "egyenes" nevű partszakaszra hirdette ki idén. Hogyan sikerült a célokat megvalósítani, s hogyan nézett ki a nap végére a part, összefoglalónkból kiderül! 

2015.11.05 | 10:15 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

52. MEGYEI HORGÁSZ EGYÉNI ÉS CSAPATBAJNOKSÁG - RIPORT A BRONZÉRMES CSAPAT EGYIK TAGJÁVAL PAPP TAMÁSSAL

2015-ben 52. alkalommal ültek össze borsod megye úszós szakágának képviselői. A versenyt az Árpád-hegyi horgásztóra szervezték idén a versenybizottság tagjai. Itt nem csak az egyesületek által kiállított versenycsapatok mérhették össze tudásukat, hanem a csapatok tagjai egyéniben is megmérettek. Portálunknak a csapatverseny egyik dobogósát sikerült felkérnie egy rövid beszámoló megtartására. A bronzérmes csapat fiatal, de annál tehetségesebb tagja Papp Tamás válaszolt kérdéseinkre. A versenyzést kevésbé követőknek elárulom, hogy ezeken a versenyeken az úszós technikák engedélyezettek, a spicc-rakós-match - és bolognai botoké a főszerep. 
2015.10.27 | 10:31 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely

PONTYTELEPÍTÉS A HÁMORI ÉS A MONOKI TAVON! FIGYELEM HORGÁSZATI TILALOM! FRISSÍTVE (10.26.)

Az ősz beköszöntével a halgazdaságokban is egyre több a munka! Hamarosan lehalásszák a majdan a tavakba kerülő pontyokat is. Telepítések sora kezdődik meg. A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége is közölte weboldalán, a kezelésében lévő horgászvizeken mikor esnek meg az őszi telepítések, mely után egyetemesen minden vizén általános, majd részleges tilalmat vezet be!

2015.10.20 | 16:45 Általános Szerkesztő: vaskogergely

V. FEEDER OB - ERDEI ATTILA 3x MAGYAR BAJNOK!

Ötödik alkalommal, 69 versenyzővel kezdődött meg a feeder versenyszakág országos bajnoksága a Maty-éri evezőspálya partján. Pontyok, hőség, izgalmak, várt és váratlan eredmények, győztesek és válogatott keret. Szóljon most ezen írás a verseny szakaszairól és a legjobbakról! 
2015.08.30 | 17:58 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely

I. BAZ MEGYEI FEEDER CSAPAT - ÉS EGYÉNI BANOKSÁG, LÁZBÉRCI-VT. - KIÍRÁS

Kiírásra került a Horgász Egyesületek BAZ megyei szövetsége által a 2015. évi megyei feeder csapatbajnokság, mely egyben az egyéni bajnokság is. A kiírásban szereplő alapvető információkat írásunkra kattintva megtekintheti. A Rakaca-Tó Horgász Egyesület várja a tagok jelentkezését az egyesület színeiben induló 2. számú csapatba!
2015.08.18 | 16:37 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely

ÍGY MÓDOSULT A HALGAZDÁLKODÁSI ÉS HALVÉDELMI BÍRSÁGRÓL SZÓLÓ RENDELET!

A Magyar Közlöny augusztus 07-én jelentette meg 115. számát, amelyben kihirdetésre került a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló  223/2015. (VIII. 7.) Korm. rendelet, amely a kihirdetését követő 16. napon lép hatályba. Jelen írásunkban a hatályba lépő változtatásokról szeretnénk - a törvény értelmezésekben kevésbé jártas horgásztársaknak - érthetőbb képet adni. 
2015.08.17 | 11:13 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PISZTRÁNG TELEPÍTÉS ÉS FOGÁSI TILALOM A HÁMORI-TÓNÁL

A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége elkezdi az előírt pisztráng telepítést a Hámori-tóba. A telepítés két részletben kerül lebonyolításra-közli weboldalán a szövetség vezetői törzse. A telepítések fogási tilalmi időszakot vonnak maguk után. Erről és a telepítés egyéb részleteiről is további információkat tudhat meg a szövetség weboldaláról (link) vagy írásunkból!

2015.08.14 | 07:52 Általános Szerkesztő: vaskogergely