Hírek

Katalogizáljunk! 2014

Pár nap múlva bekerül az első X a naptárba. Túl vagyunk egy emberbarát januáron. Ilyenkor aktivizálódnak igazán a gyártók. Új termékek, mindig picit jobb, szebb, kicsit olcsóbb és kicsit drágább is. Vannak termékek amelyek, ideig nagyon keresettek majd a végén kullog az eladási ranglistákon. Példának okául nem vásárolunk minden évben új rodpodot. Mindezek ellenére egy horgásznak sohasem teljes az eszköztára, vannak fogyóeszközök, régi leharcolt dolgaink, melyek cserére szorulnak. Én szeretek képben lenni a piaccal. És Ön? Összegyűjtöttem az eddig megjelent 2014-es katalógusok online kiadásait. Kívánom, hogy bizonyuljon hasznosnak elgondolásom, és mindenki megtalálja azt amit idényre tervezett beszerezni. Ha pedig megtaláltuk az igazi horgászbotot mondjuk egy jó nádi pecához, a legjobb alkalmak egyike a horgász show, amikor kézbe is vehetjük a kiszemelt termékeket! Jó nézelődést! 
2014.01.22 | 17:48 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

I. NEVIS Bojlis Távdobó Verseny, 2014. 02. 22., Harsány

"A hosszú téli hónapokat megszakítván sok szeretettel meghívunk minden olyan kalandvágyó horgásztársat, aki szeretne részt venni, illetve megmérettetni magát egy hazánkban ez idáig egyedülálló rendezvényen. Rendszeresen tapasztaltuk vendégeink körében, hogy egymással versenyezve próbálgatják önmaguk és felszerelésük határait feszegetni a dobott távolságok tekintetében." 
2014.01.09 | 12:33 AJÁNLÓ Szerkesztő: vaskogergely
TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

Harmadik alkalommal került megszervezésre az országot megmozgató rendezvény. A mozgalom célja, hogy ezen a napon mindenki aki csak tud ragadjon kesztyűt, zsákot s tegyen saját környezete megtisztításáért. A Rakaca-víztározó partvonalát másodszor is sikerült bevonni az akcióba. Az összegyűjtött hulladék ugyan kevesebb, de a tapasztalatok elszomorítóak. 
2013.10.14 | 10:54 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
TeSzedd! 2013 Rakaca-víztározó

TeSzedd! 2013 Rakaca-víztározó

Vedd fel a kesztyűt!
Ez évben is indul az országos program, környezetünk védelméért, megtisztításáért. Ugyan az akció évszakot váltott, mégis töretlen népszerűségnek örvend. Idén újra lehetőséget kaptunk, hogy a Rakaca-víztározó partját megtisztítsuk. Hiába a sok szemétszedés, mindig újra és újra szükség van a munkára. A hanyag horgászok, kempingezők folyamatosan ott hagyják hulladékukat a parton, néha a konténertől alig pár méterre. Csatlakozz hozzánk! Gyere el 2013.szpetember 14-én reggel nyolc órára a víztározó gátjához, hogy újfent együtt tehessünk a tiszta partokért!
2013.08.18 | 14:25 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely

Horgász láz és havas bércek! Márciusban Lázbércen!

Az upponyi völgy festői bércei között, ahol a Bán és Csermely patak együttes éltető erejéből, na meg persze emberi beavatkozásnak köszönhetően, létrejött egycsodálatos víztározó. A tölgy, a bükk erdő, a galagonya és a juhar együttesei ölelik körbe a majd 7 millió köbméternyi víztömeget. Ebből időről időre, évek óta s évek múltán, ivóvíz lesz. Imi és Peti közel laknak a Lázbérci-víztározóhoz. A tározó időközben népszerű horgászvíz lett, melynek partja mindig tiszta s rendezett, halállománya védve van a rabsicok ténykedésitől. Március végét írjuk, ám 2013 márciusa jobb barátja volt a télnek, mintsem engedje a tavaszt a rétekre, erdőkbe. Ám a horgászt ez nem érdekli, ha szíve húzza megy s nem nézi hány fok van épp, ha kicsit is enyhül az idő neki parton a helye. Nézzük hát Imi és Peti lázbérci kalandját.
2013.03.31 | 21:16 ÍRÁSOK Szerkesztő: vaskogergely

Koós Ferenc-A harcsázás rejtelmei 5-Vadászat

Az eredményes harcsahorgászat a harcsák szokásainak ismeretén alapszik. A vadászatra ez fokozottan igaz, miután mi olyan halakat szeretnénk megfogni, melyek nem táplálkoznak, nincsenek mozgásban, így nem keresik a prédát. A vadászat során meg kell keresnünk a nappali fekvőhelyeket, és a csalihalat a harcsa számára kikerülhetetlenül felkínálva annak „lakhelyén" kell kikényszerítenünk a kapást.

2013.03.17 | 13:34 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

Maros Mix 2013! Megjelent a katalógus!

Megjelent!
2013.03.15 | 18:55 AJÁNLÓ Szerkesztő: vaskogergely

Magyarország sikerrel állt ki az uniós halászati reform mellett

"A Greenpeace Magyarország szerdai közleményében azt írta: Magyarország kemény és következetes kiállásán is múlt, hogy hajnalra meglett a pozitív változások továbbviteléhez szükséges szavazat az Európai Unió halászati ügyekben illetékes minisztereinek szerda kora hajnalig tartó vitájában, az EU halászati rendszerének módosításáról. A közlés szerint a fő kérdés az volt: meddig támogatja még az unió az óceánokat "kifosztó" ipari flottákat."

2013.03.01 | 20:08 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

Rakaca-tó HE 2013-as díjtételek

A Rakaca-Tó Horgász Egyesület 2013. évi díjairól tájékozódhat az írásból. Mint például: tagdíjak, fogási napló, területi jegyek. 
2013.02.24 | 10:34 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely

Szemétszedés 2012 - TESZEDD! Rakaca-Víztározó

A horgászok szeretik a természet közel-ségét, természetvédők is. Ám ez, mint ahogy sok minden más nem mindig állja meg a helyét. Távol áll tőlem, hogy ítélkezzem, hiszen nincs olyan, aki ne szemetelt volna még életében. Soha nem késő változni! Évek óta problémát jelent a kommunális hulladék megléte a víz-partokon.Csapatunk első fontos célkitűzés, hogy az ügy mellé álljon, erőket csoportosítva akciók keretein belül tisztítsa meg a partokat. 2012 június 2-én a TESZEDD! országos programjának keretein belül elkezdtük a munkát.
2013.01.26 | 14:36 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »