Hírek

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 17 18 »

KIÍRÁSRA KERÜLT A 52. MEGYEI CSAPATBAJNOKSÁG

Kiírásra került a Horgász Egyesületek BAZ megyei szövetsége által a 2015. évi megyei csapatbajnokság, mely egyben az egyéni felnőtt bajnokság is. A kiírásban szereplő alapvető információkat írásunkra kattintva megtekintheti. A Rakaca-Tó Horgász Egyesület várja a tagok jelentkezését az egyesület színeiben induló csapatba! 

2015.07.15 | 10:02 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

VILÁGBAJNOKI BRONZÉRMES A MAGYAR FEEDER VÁLOGATOTT!

A dobogó harmadik fokára állhatott fel válogatottunk a hétvégén megrendezésre kerülő, 5. Feeder Világbajnokságon. A holland versenypálya kevés halat, az időjárás szelet esőt, az angolok, oroszok és hollandok pedig ellenfelet adtak a fiúknak. A második forduló izgalmai végére, mikor álltunk csapatban a aranyérem alatt is, csapatban a harmadik, egyéniben Sivák Matyi a 6. helyen végzett. 6. helyen, de hogyan?! Úgy, hogy mindössze 20dkg (200g) választotta el az egyéni világbajnoki címtől. Nos, ilyen és hasonló izgalmakkal tarkított VB-n vagyunk túl.

2015.07.14 | 09:19 Általános Szerkesztő: vaskogergely

FOKOZATOSAN ÚJUL MEG A MOHOSZ ARCULATA!

A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő.
2015.06.28 | 11:31 Általános Szerkesztő: vaskogergely

TÁJÉKOZTATÁS A VÍZÁLLÁSSAL ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ ESEMÉNYEKKEL KAPCSOLATBAN!

Mint az szabad szemmel is jól látható, a víztározó vízszintje folyamatosan csökken! Ennek oka, hogy a víztározó gátjának rekonstrukciós munkálatai megkezdődtek! A kivitelezés a szakértők szerint közel három hónapot vesz igénybe. A folyamat során a biztonságos munkavégzés érdekében a vízszintet csökkenteni kell.
2015.06.17 | 10:36 Egyesület Szerkesztő: RATOHE

SZOMBATON ÚJRA TESZEDD!

2015-ben ötödször kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 

2015.05.14 | 09:20 Ajánlók, kiírások, hirdetmények Szerkesztő: rakacateam

ÉRKEZIK A PONTYTILALOM, DE A HÉTVÉGÉN MÉG PONTYOZHATUNK

A már beállt törvényi rendelkezés szerint a pontyfogásra szóló tilalmi időszak május 2-től május 31-ig tart. Bosszanthatja a horgászokat, ha pont egy hosszú hétvégére tervezett peca idején veszi kezdetét a tilalom. Ezért olvasható az országos szövetség (MOHOSZ) weboldalán a módosult tilalmi idő intervallum, amivel kedveztek a hétvégén a partra vonuló pontyhorgászoknak! Mi  is ezúton szeretnénk felhívni a horgászok figyelmét a határidők betartására! 
2015.04.30 | 08:02 Általános Szerkesztő: vaskogergely

EGYESÜLETI IRODA NYITVA TARTÁSA AZ ÜNNEP IDEJÉN

Május elsején pénteken szünetel a Rakaca-Tó HE ügyfélfogadása az egyesület szalonnai irodájában! Aki az ünnepre való tekintettel a hosszú hétvégén horgászni szeretne a  Rakaca-víztározón kérjük gondoskodjon még előtte a napijegy kiváltásáról!
2015.04.28 | 20:25 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

PÁLYÁZATOT ÍRTAK KI A "MAGYAR HORGÁSZ" FŐSZERKESZTŐI POSZTJÁRA

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyílt pályázatot hirdet a Magyar Horgász havilap teljes munkaidős alkalmazotti státuszban ellátandó főszerkesztői munkakörének betöltésére. 
2015.04.27 | 16:27 Általános Szerkesztő: vaskogergely

RAKACA-TÓ HE KÖZGYŰLÉS ÉS TISZTÚJÍTÁS 2015-2019

2015. április 18-án közgyűlésre hívta meg tagjait a Rakaca-tó Horgász Egyesület vezetősége. 23 éve gyűlnek össze így a horgászok! A közgyűlést már alig tisztelik meg páran. Talán idén kicsivel többen jelen voltak, köszönhető ez annak, hogy nem egyszokványos közgyűlés volt az idei. 
2015.04.24 | 07:38 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

ELÉRHETŐ AZ ÚJ ORSZÁGOS FEEDER VERSENYSZABÁLYZAT

Az Országos Versenyhorgász Bizottság (továbbiakban: OVHB) közzétette a módosított Országos Feeder Versenyszabályzatot, amelyet a bizottság március 17-i ülésén elfogadott és 2015 április 1-től hatályba léptetett, közzétett. A módosítás oka az volt, hogy a haza szabályzat alapjául szolgáló nemzetközi szabályzatban történtek módosítások. Jelen írásban a ezeket a változásokat vesszük sorra. 

2015.04.23 | 07:00 Általános Szerkesztő: vaskogergely