Hírek

Vad Magyarország - A Vizek Birodalma

Vad Magyarország - A Vizek Birodalma

A Vad Magyarország évtizedek óta az első nagyszabású egész estés természetfilm Magyarországról. A film történetének központjában egy réti sas család áll. Láthatjuk, ahogy felnevelik fiókáikat, akik aztán bebarangolják az egész országot. Mellettük egy vidra és egy harcsa egy évét is végigkövethetjük a filmben, de feltűnik sok más állat is, mint például a sakál vagy a fekete gólya. A drámai események, mint például az árvíz vagy a szárazság mellett a stábnak sikerült több, korábban még senki által le nem filmezett természeti jelenséget és állati viselkedést megörökítenie.
2012.01.06 | 21:13 ÍRÁSOK Szerkesztő: vaskogergely

A Rakaca víztározó turisztikai fejlesztése

A Rakaca-víztározó Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi, aprófalvas térségében, a magyar-szlovák határ közelében fekszik, Miskolctól 45 km-re, Szalonna, Martonyi és Meszes települések közigazgatási határain belül található.A tó 3 km hosszú és átlagosan 3 méter mély, közel 200 hektár felszínű, 5 millió köbméteres és a Rakaca-patak vizének duzzasztásával hozták létre 1958-63 között.
2012.01.06 | 16:36 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

ORSZÁGOS HALVÉDŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

Magyarország élővizei pusztulnak, a halállomány drámaian gyérült az utóbbi évtizedekben. A halgazdálkodás mai rendszere nem működik, az orvhalászat problémáját sem az állam, sem a vízkezelők nem képesek kezelni. A hallopások miatt az állam évente sokmilliárdos kárt szenved. 
2011.12.15 | 11:02 HÍREK Szerkesztő: vaskoerik
« 1 2 ... 9 10 11