Hírek

Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Amurfogás rekordja dőlt meg nemrég a Rakaca-víztározón fogott hatalmas fekete amur megfogásával! Keresztesi Péter a Rakaca-tó Horgász Egyesület tagja írja le a fogás történetét ami nem igazán hétköznapi, ugyanis nem az amuroktól megszokott módon kapott és viselkedett a hal. Laikus számára akár hihetetlennek is tűnhet, de ez a halfaj ebben a méretében már kőkemény fehérjefüggő, Japánban célzottan csigákkal és más vízi puhatestűekkel horgásznak rá! Eddig nem igazán találkoztunk a faj képviselőivel itt, most pedig egy ekkora matuzsálem akadt horogra, ami jócskán veri az eddigi bejelentett rekordokat! Gratulálunk Péternek a fogáshoz! 
2017.10.12 | 08:29 RAKACA-TÓ Szerkesztő: RATOHE
RATOHE - Évadzáró Horgászkupa - Klinkó Imre Emlékverseny

RATOHE - Évadzáró Horgászkupa - Klinkó Imre Emlékverseny

A Rakaca-tó Horgász Egyesület éves programtervének eleget téve, a sporthorgászat és a versenysport hagyományának ápolása érdekében, 2017. október 8-án vasárnap,  egyesületi évadzáró kupaversenyt szervez! A versenyre csak egyesületi tagok jelentkezhetnek, kivétel a versenyzői kategóriába nevező versenyzők! A versennyel tragikus hirtelenséggel elhunyt évtizedes tagtársunkra, Klinkó Imrére emlékezünk!
A versenyt az egyesület elnöksége az alábbiak szerint hirdeti meg:
2017.09.28 | 12:05 VERSENYSPORT Szerkesztő: vaskogergely
TESZEDD 2017 Beszámoló

TESZEDD 2017 Beszámoló

2017-ben országosan 7. tározónk partvonalán a 6. alkalommal szerveztünk a TESZEDD keretein belül szemétszedést! Természet, környezet-és vízvédelem, ezek jegyében sikerült újfent a bejárható partokat megtisztítani, az emberi hanyagság és igénytelenség hozadékát. Köszönjük a munkát önkénteseinknek, akik évek óta kitartóan dolgoznak a jó ügy érdekében!

2017.09.23 | 10:13 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely
TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

2017-ben is felvesszük a kesztyűt a szemét ellen! A TESZEDD országos szemétgyűjtési mozgalom idén már 7. alkalommal, töretlen népszerűséggel mozgatja meg az ország apraja.nagyját! A Rakaca-víztározó partvonala évtizedes szemétmennyiséget akkumulált már, amikor 2011-ben amikor a Team Rakaca Mozgalom regisztrálta a rendszerben a víztározó partvonalát! A bejelentést jóváhagyást kapott, s az évben alig 30-an közel 120 zsák szemetet gyűjtöttek össze, partról, nádasból, vízről! Azóta minden évben megszervezésre kerül az akció, így 2017.szeptember 16-án szombaton újra várjuk minden kedves önkéntesünket! Íme az idei program!
2017.08.18 | 12:47 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: vaskogergely
Új hellyel bővült a napijegy árusítók sora!

Új hellyel bővült a napijegy árusítók sora!

Pár napja forgalmazói szerződést kötött a HEBOSZ és a Szárhegyi Lekvárium fagyizó! A Szalonna Kosuth út 41. szám alá eddig is sok horgász betért egy finom fagylaltra, üdítőre, de napijegyet eddig nem vásárolhattak, holott hétvégén is nyitva tartanak! 
2017.07.15 | 15:54 Szerkesztő: vaskogergely
ÚJABB REKORDMÉRET HARCSAFOGÁS

ÚJABB REKORDMÉRET HARCSAFOGÁS

A Rakaca-víztározó lassan eléri hatvan éves korát. Ennyi idő alatt olyan kapitális halak egyedei nőttek fel benne, amelyre csak az utóbbi 4 évben döbbentünk rá!
2017.07.11 | 11:26 Egyesületi Hírek Szerkesztő: Korpiranger
Halászati őri tettenérés a víztározón!

Halászati őri tettenérés a víztározón!

Az elmúlt napokban a HEBOSZ Halászati őrei ellenőrzés alá vonták M. Sándor horgászt, aki a víztározón való horgászat alkalmával a szabályzatban előírtak ellenére pontyból 3 db -ot tartott meg, a fogási naplóban a fogásokat nem vezette!
2017.06.14 | 08:24 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely
Tonna felett fogtak a Rakaca-tavi pontyhorgászok!

Tonna felett fogtak a Rakaca-tavi pontyhorgászok!

Június 10-i hétévégén került megrendezésre a BE-KA Pontyfogó Kupa a Pródi Horgásztavon! A versenyre sok neves pontyhorgász csapat mellett a Rakaca-tó kiváló pontyhorgászaiból álló Bravo Monster Carp Team is részt vett! A versenyre alaposan felkészültek, így csapatuk nem hétköznapi eredményt ért el!  
2017.06.13 | 13:30 VERSENYSPORT Szerkesztő: vaskogergely
ÚJABB FILM KÉSZÜLT A VÍZTÁROZÓRÓL

ÚJABB FILM KÉSZÜLT A VÍZTÁROZÓRÓL

Még április végén érkezett a megkeresés egyesületünkhöz a Magyar Televízió egyik műsorgyártó egységétől! Az MTV Itthon Vagy! című műsora a Cserehát téréségéről kíván egy bemutató filmet készíteni, melynek egyik része lenne maga a Rakaca-víztározó bemutatása!
2017.06.06 | 05:54 RAKACA-TÓ Szerkesztő: vaskogergely
GYERMEK TERÜLETI HORGÁSZJEGYEK

GYERMEK TERÜLETI HORGÁSZJEGYEK

A víztározó hasznosítási folyamata lezárult, a még hiányzó, nem forgalmazott horgászjegyek is elérhetővé vállnak!
2017.04.27 | 07:40 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 3 4 ... 11 12 »