Hírek

PONTYTELEPÍTÉS A HÁMORI ÉS A MONOKI TAVON! FIGYELEM HORGÁSZATI TILALOM! FRISSÍTVE (10.26.)

Az ősz beköszöntével a halgazdaságokban is egyre több a munka! Hamarosan lehalásszák a majdan a tavakba kerülő pontyokat is. Telepítések sora kezdődik meg. A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége is közölte weboldalán, a kezelésében lévő horgászvizeken mikor esnek meg az őszi telepítések, mely után egyetemesen minden vizén általános, majd részleges tilalmat vezet be!

2015.10.20 | 16:45 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

V. FEEDER OB - ERDEI ATTILA 3x MAGYAR BAJNOK!

Ötödik alkalommal, 69 versenyzővel kezdődött meg a feeder versenyszakág országos bajnoksága a Maty-éri evezőspálya partján. Pontyok, hőség, izgalmak, várt és váratlan eredmények, győztesek és válogatott keret. Szóljon most ezen írás a verseny szakaszairól és a legjobbakról! 
2015.08.30 | 17:58 VERSENYSPORT Szerkesztő: vaskogergely

I. BAZ MEGYEI FEEDER CSAPAT - ÉS EGYÉNI BANOKSÁG, LÁZBÉRCI-VT. - KIÍRÁS

Kiírásra került a Horgász Egyesületek BAZ megyei szövetsége által a 2015. évi megyei feeder csapatbajnokság, mely egyben az egyéni bajnokság is. A kiírásban szereplő alapvető információkat írásunkra kattintva megtekintheti. A Rakaca-Tó Horgász Egyesület várja a tagok jelentkezését az egyesület színeiben induló 2. számú csapatba!
2015.08.18 | 16:37 VERSENYSPORT Szerkesztő: vaskogergely

ÍGY MÓDOSULT A HALGAZDÁLKODÁSI ÉS HALVÉDELMI BÍRSÁGRÓL SZÓLÓ RENDELET!

A Magyar Közlöny augusztus 07-én jelentette meg 115. számát, amelyben kihirdetésre került a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló  223/2015. (VIII. 7.) Korm. rendelet, amely a kihirdetését követő 16. napon lép hatályba. Jelen írásunkban a hatályba lépő változtatásokról szeretnénk - a törvény értelmezésekben kevésbé jártas horgásztársaknak - érthetőbb képet adni. 
2015.08.17 | 11:13 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

PISZTRÁNG TELEPÍTÉS ÉS FOGÁSI TILALOM A HÁMORI-TÓNÁL

A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége elkezdi az előírt pisztráng telepítést a Hámori-tóba. A telepítés két részletben kerül lebonyolításra-közli weboldalán a szövetség vezetői törzse. A telepítések fogási tilalmi időszakot vonnak maguk után. Erről és a telepítés egyéb részleteiről is további információkat tudhat meg a szövetség weboldaláról (link) vagy írásunkból!

2015.08.14 | 07:52 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

KIÍRÁSRA KERÜLT A 52. MEGYEI CSAPATBAJNOKSÁG

Kiírásra került a Horgász Egyesületek BAZ megyei szövetsége által a 2015. évi megyei csapatbajnokság, mely egyben az egyéni felnőtt bajnokság is. A kiírásban szereplő alapvető információkat írásunkra kattintva megtekintheti. A Rakaca-Tó Horgász Egyesület várja a tagok jelentkezését az egyesület színeiben induló csapatba! 

2015.07.15 | 10:02 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely

VILÁGBAJNOKI BRONZÉRMES A MAGYAR FEEDER VÁLOGATOTT!

A dobogó harmadik fokára állhatott fel válogatottunk a hétvégén megrendezésre kerülő, 5. Feeder Világbajnokságon. A holland versenypálya kevés halat, az időjárás szelet esőt, az angolok, oroszok és hollandok pedig ellenfelet adtak a fiúknak. A második forduló izgalmai végére, mikor álltunk csapatban a aranyérem alatt is, csapatban a harmadik, egyéniben Sivák Matyi a 6. helyen végzett. 6. helyen, de hogyan?! Úgy, hogy mindössze 20dkg (200g) választotta el az egyéni világbajnoki címtől. Nos, ilyen és hasonló izgalmakkal tarkított VB-n vagyunk túl.

2015.07.14 | 09:19 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

FOKOZATOSAN ÚJUL MEG A MOHOSZ ARCULATA!

A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő.
2015.06.28 | 11:31 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely

TÁJÉKOZTATÁS A VÍZÁLLÁSSAL ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ ESEMÉNYEKKEL KAPCSOLATBAN!

Mint az szabad szemmel is jól látható, a víztározó vízszintje folyamatosan csökken! Ennek oka, hogy a víztározó gátjának rekonstrukciós munkálatai megkezdődtek! A kivitelezés a szakértők szerint közel három hónapot vesz igénybe. A folyamat során a biztonságos munkavégzés érdekében a vízszintet csökkenteni kell.
2015.06.17 | 10:36 Egyesületi Hírek Szerkesztő: RATOHE

SZOMBATON ÚJRA TESZEDD!

2015-ben ötödször kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 

2015.05.14 | 09:20 TEAM TEVÉKENYSÉGEK Szerkesztő: rakacateam
« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »