Hírek

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 17 18 »

PONTYTELEPÍTÉS - TILALMI IDŐSZAKOK - RAKACA-TÓ 2016

90 mázsa egészségtől kicsattanó ponty került a tározóba 2016 november 12-én! A pontyok a 1,5-3 kg-os súlyhatárig gyarapodtak a nevelési időszak alatt!  A telepítési munkálatokban a Horgász Egyesületek BAZ MEGYEI Szövetségének halászati őrei , munkatársai mellett sok év után a Rakaca-Tó Horgász Egyesület vezetőségének tagjai is részt vettek! A Tilalmi Időszakok az alant látható táblázat szerint alakulnak! 
2016.11.20 | 17:31 Általános Szerkesztő: vaskogergely

II. TEAM RAKACA FEEDER KUPA BESZÁMOLÓ

2016-ban első ízben kerül megszervezésre a partner tagegyesületek versenyeinek bekapcsolódásával megyei feeder bajnokság! A Rakaca-Tó HE, a Tiszalúci SHE és a Hoórvölgye HE vállalta, hogy feeder kupákat szerveznek, amelyeken az egyéni eredményeken kívül, a versenyzők elért eredményeiktől függően pontokat kapnak, amelyeket továbbvihetnek! A pontozási rendszer szerint a három forduló után, összesítésben a  legkevesebb pontot elért versenyző tudhatja a magáénak a megyei feeder bajnoka címet! A bajnokság az első fordulóval a Team Rakaca - Ratohe Feeder Kupával vette kezdetét június 25-én! Egyesületünk és mozgalmunk ismét mérföldkőhöz ért, immár a megyei versenysportba is sikerrel vettünk egy feladatot!  Köszönjük az áldozatkész munkát az egyesület vezetőinek, a Team Rakaca Mozgalom aktivistáinak!
2016.07.11 | 08:02 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely

RATOHE ÉVADZÁRÓ HORGÁSZKUPA

Az egyesület éves programtervének eleget téve 2016. október 01-én szombaton  (kedvezőtlen időjárási előrejelzés esetén október 08.) egyesületi kupaversenyt szervezünk! A versenyre nem csak egyesületi tagok jelentkezhetnek! Szeretnénk egyesületünk rendezvényeivel más MOHOSZ tagtársaknak is kedvezni, lehetőséget adva ezzel, hogy megízlelhessék egyesületünk életvitelét, vagy csak egyszerűen részt vehessen versenyeinken!

2016.04.10 | 10:02 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

TESZEDD 2016 RAKACA-VÍZTÁROZÓ

2016-ban hatodszor kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 
2016.03.16 | 10:05 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

HORGÁSZVIZSGA IDŐPONTOK (folyamatosan frissülő)

A Horgász Egyesületek B.A.Z. megyei Szövetsége már várja a kezdő, újrakezdő horgászokat miskolci irodájában. A vizsga előre meghatározott naptári napokon történik, amely vizsgákra a megadott határidőig lehet jelentkezni - közölte a szövetség weboldalán. A vizsgadíjakról, határidőkről állandó frissülő oldallal szolgál portálunk. 
2016.03.04 | 07:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

RAKACA-TÓ HE - RATOHE- 2016 KÖZGYŰLÉS MEGHÍVÓ

A Rakaca-Tó Horgász Egyesület vezetősége rendes évi közgyűlésre hívja össze tagságát, melyre minden tagtárs részvételére számít! A közgyűlés fő napirendi pontjait e kiírás is tartalmazza! 

 

 

2016.02.24 | 18:32 Egyesület Szerkesztő: joker01

RAKACA-TÓ HORGÁSZREND ÉS JEGYÁRAK 2016

2016 a változás éve lesz a horgász társadalom számára. Számos horgászvíz kezelője változik meg, megszűnik a kereskedelmi halászat., hogy csak a legfontosabbakat említsük. A Rakaca-víztározó horgászainak életében is sok változást fog hozni ez az év. Az új horgászrendtől a kiegészítő jegyektől egy jobb irányba való fejlődést remélnek minden tekintetben  döntéshozók. Weboldalunkon is frissítésre kerülnek a jegyárak és felkerült az új horgászrend. 
2016.02.03 | 11:52 Általános Szerkesztő: vaskogergely
A JÉGEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI

A JÉGEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI

Nemrég átléptük az új esztendő küszöbét, s eddig nem panaszkodhattunk a téli időjárásra…..eddig. Az elmúlt napokban elérkezett az igazi tél, kemény fagyokat, erős szelet ,havazást ígérnek az időjósok. Nem a legszebb időszaka ez a horgász sportnak. Persze akik a folyóvizek elszánt vallatói, talán ebben a pillanatban is a nagyobb folyásink partján tartózkodnak.Tavaink jege napról napra hízik, a lékhorgászat ideje érkezik el hamarosan, vagy már itt van? A jégen tartózkodásnak szabályai vannak, ezek következnek most! 
2016.01.03 | 16:00 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
HAMAROSAN KÁRTYA VÁLTHATJA FEL JELENLEGI HORGÁSZ OKMÁNYAINKAT

HAMAROSAN KÁRTYA VÁLTHATJA FEL JELENLEGI HORGÁSZ OKMÁNYAINKAT

Egységes állami horgászati okmányt adnak ki jövőre az eddigi horgászjegyek helyett, és az ígéretek szerint felgyorsítják az ügyintézést. A Magyar Országos Horgász Szövetség (továbbiakban: MOHOSZ) kártyaalapú horgászengedélyek kiadását tervezi. A fogási naplót pedig mobilos applikációval lehet majd kitölteni. 
2015.12.29 | 18:20 Általános Szerkesztő: vaskogergely

VÍZTÉRKÓDVÁLTOZÁSOK! VÁLTOZIK A RAKACA-VÍZTÁROZÓ ÉS RAKACA-PATAK VÍZTÉRKÓDJA

 2016-tól új víztérkódok kerülnek bevezetésre. A régiek helyett, az új kódokat cikkünkből megtudhatják.
2015.12.29 | 18:04 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely