Blog

Vad Magyarország - A vizek birodalma

2017.04.12 | 19:13 Természetvédelem
A Vad Magyarország - a Vizek Birodalma című film nagy sikereknek örvend.A két éven át forgatott filmet a világ sok országában bemutatták, e mellett 39 filmfesztiválon válogatták be a döntőbe és ebből 29 alkalommal díjat is kapott. Az alkotók immáron elérhetővé tették a teljes filmet HD és FULL HD felbontásban Youtube csatornán. De nem csak itt tekinthető meg, hanem az nCORE fájlmegosztóról is letölthető. Jelen írásban a letöltési módokról számolunk be, de apró meglepetéssel is készültünk.
Szubjektív leírás a

Szubjektív leírás a"nagypontyom" fogásáról - Dr. Kocsis Zsolt

2017.04.12 | 16:08 Pontyhorgászat
Július 6-án, egy forró, nyári estén, ami ugyan hasonlónak tűnt az előző estéhez is, szokásos módon lementünk a Rakaca-tavi horgász helyünkre. Célunk az esti etetés lebonyolítása volt, amit összekötöttünk, a sötétedésig tartó horgászattal. Partnerem a feleségem volt, mint máskor is, aki szintén szenvedélyes horgász és évek alatt,a közös horgászatok alatt is megértettük egymás gondolatait. 
Tündérvölgy

Tündérvölgy

2015.12.02 | 19:10 Általános
avagy... mint Isten kertjében az angyalok

TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE A RAKACA-TÓNÁL (Csatolt filmmel)

2015.04.12 | 19:32 Általános
Horgásztársainknak feltűnhetett már, hogy jó pár éve nincs nyáron olyan vízszint a Rakaca-víztározóban, mint korábban. Kevesebb a csapadék, eltérítették a patakot? NEM! A 2010-ben bekövetkező árvíz nem csak az emberekben, hanem a véd-művekben is ott hagyta nyomát. Mik a pontos okok, mikor lesz újra nyáron a régi a vízszint? Nos mindezekről és a kivitelezésről kérdeztük Ritter Géza Urat, az ÉRV ZRt. igazgatóját, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre, amelyek főként a horgászokat érintik.  Az előzményekről, a kivitelezés okáról és Ritter Géza igazgató Úr válaszairól a cikk folytatásában olvashatnak.
Vízközti feederezés

Vízközti feederezés

2014.09.17 | 20:43 Feeder

Egy jó ötlet, egy meglátás, halad a megvalósítás felé. Szerepe van benne a lustaságnak, a véletlennek, de egy elméletben elgondolt valami, még a gyakorlatban csúnyán megcsúfolhat minket. Mi a megoldás? Horgászni, tapasztalni, tökéletesíteni, majd amikor a helyzet úgy kívánja elővenni, hasznosítani. Ezeket az apró trükköket másoktól is elleshetjük, de saját magunk is kísérletezgethetünk. Ugyan nem török fejlesztői, vagy feltalálói babérokra, de megérett két végszerelékbeli módozat a nyilvánosságra. Az egyikről szól ma a fáma.

« 1 2