Hírek

Rakaca-tó Horgászrend és jegyárak 2024

Rakaca-tó Horgászrend és jegyárak 2024

A Rakaca-víztározó halászati hasznosítója a HEBOSZ közzétette weboldalán a 2024-évre érvényes horgászrendet és jegyárakat. 
2023.12.22 | 10:36 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
ÚJABB REKORDFOGÁS RAKACÁN

ÚJABB REKORDFOGÁS RAKACÁN

2021.július 25-én érkezett a bejelentés, miszerint Garan Béla sporttárs a Lázbérci HE tagja egy gyönyörű, majd 20 kg-os nyurga testű pontyot fogott ki a tározóból. Köszönjük a felvételeket és a beszámolót, valamint a közreműködést Berecz Ádámnak! A fogást a HEBOSZ halászai őre Kondás László hitelesítette. Gratulálunk! A továbbiakban a megosztott fotókat és videókat valami Béla bácsi beszámolóját láthatjátok, olvashatjátok! 
2021.07.26 | 14:02 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
TÖRVÉNYSÉRTŐ HORGÁSZOK RAKACÁN

TÖRVÉNYSÉRTŐ HORGÁSZOK RAKACÁN

2021. június 04-én éjszaka 3 törvénysértő horgász ellen tettek intézkedést a tározó halőrei - tudtuk meg a megyei szövetség facebook oldaláról. 
2021.06.09 | 14:33 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Elérhető a behordásos kiegészítő jegy

Elérhető a behordásos kiegészítő jegy

A HEBOSZ mai Facebook közleményében tudatta a horgászokkal, hogy a hozzájuk beérkező igényeknek eleget téve bevezeti a behúzós kiegészítő jegyet.
2021.03.31 | 14:44 Rakaca-tó Szerkesztő: RATOHE
A tetőzés után csökken a tározó vízszintje

A tetőzés után csökken a tározó vízszintje

Február második hetében árhullámok vonultak le északi és keleti folyóinkon. $CUT$A Rakaca-patak vízgyüjtő területén esett csapadék és a hóolvadék jelentősen megnövelte a patak alacsony vízhozamát. így a tározó zsilipház vízmércéjén a növekedés mutatkozott.
2021.02.15 | 13:11 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
20 kg feletti pontyfogás Rakacán

20 kg feletti pontyfogás Rakacán

Újabb rekord méretű hitelesített ponty került kifoásra Rakacaán! A szemet gyönyörködtető hibátlan még horgot sosem látott pontyot Gyöngyösi Ádám tagunk jegyezheti, a Monster Carp Team oszlopos tagja. A továbbiakban Ádám beszámolóját továbbítjuk, Gratulálunk!
2020.08.24 | 12:56 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Sűllőfészkeket telepített ki a szövetség - FIGYELEM

Sűllőfészkeket telepített ki a szövetség - FIGYELEM

A Rakaca-víztározó halászati hasznosítója a Horgász Egyesületek BAZ Megyei Szövetsége nemrég profi süllőfészkeket helyezett ki a víztározóba. Ezúton továbbítjuk egyesületünk minden tagja felé, hogy a süllőfészkek és azok környékét ne háborgassák és nem horgásszanak a közelükben!
2018.03.27 | 11:26 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
A Rakaca-víztározó Megyénk Értéke

A Rakaca-víztározó Megyénk Értéke

Örömmel tájékoztatjuk tagságunkat és horgásztársainkat arról,  hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság a magyar nemzeti értékekről és hungarikumról szóló 2012. évi XXX. törvény 1.§ (1) bekezdés i) pontja alapján megvizsgálta a "Rakacai víztározó" megyei értéktárba történő felvételére, az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. által benyújtott kérelmet, mely alapján megállapította, hogy az ÉRV ZRt. kezelésében lévő Rakaca-víztározó megfelel a magyar nemzeti érték kategóriájának.
2018.02.10 | 12:32 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Nemrég akadtunk a DroneAndNatura Youtube csatornára, ahol sok magyar látványosság mellett a Rakaca-víztározóról is egy közel 20 perces filmanyag készült! A légikamera egészen bejárja a tározót, olyan látványt nyújtva a nézőnek, amire még soha nem volt lehetősége!
2017.12.22 | 13:02 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Amurfogás rekordja dőlt meg nemrég a Rakaca-víztározón fogott hatalmas fekete amur megfogásával! Keresztesi Péter a Rakaca-tó Horgász Egyesület tagja írja le a fogás történetét ami nem igazán hétköznapi, ugyanis nem az amuroktól megszokott módon kapott és viselkedett a hal. Laikus számára akár hihetetlennek is tűnhet, de ez a halfaj ebben a méretében már kőkemény fehérjefüggő, Japánban célzottan csigákkal és más vízi puhatestűekkel horgásznak rá! Eddig nem igazán találkoztunk a faj képviselőivel itt, most pedig egy ekkora matuzsálem akadt horogra, ami jócskán veri az eddigi bejelentett rekordokat! Gratulálunk Péternek a fogáshoz! 
2017.10.12 | 08:29 Rakaca-tó Szerkesztő: RATOHE
1 2 »