Hírek

Horgász láz és havas bércek! Márciusban Lázbércen!

Az upponyi völgy festői bércei között, ahol a Bán és Csermely patak együttes éltető erejéből, na meg persze emberi beavatkozásnak köszönhetően, létrejött egycsodálatos víztározó. A tölgy, a bükk erdő, a galagonya és a juhar együttesei ölelik körbe a majd 7 millió köbméternyi víztömeget. Ebből időről időre, évek óta s évek múltán, ivóvíz lesz. Imi és Peti közel laknak a Lázbérci-víztározóhoz. A tározó időközben népszerű horgászvíz lett, melynek partja mindig tiszta s rendezett, halállománya védve van a rabsicok ténykedésitől. Március végét írjuk, ám 2013 márciusa jobb barátja volt a télnek, mintsem engedje a tavaszt a rétekre, erdőkbe. Ám a horgászt ez nem érdekli, ha szíve húzza megy s nem nézi hány fok van épp, ha kicsit is enyhül az idő neki parton a helye. Nézzük hát Imi és Peti lázbérci kalandját.
2013.03.31 | 21:16 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

Szemétszedés 2012 - TESZEDD! Rakaca-Víztározó

A horgászok szeretik a természet közel-ségét, természetvédők is. Ám ez, mint ahogy sok minden más nem mindig állja meg a helyét. Távol áll tőlem, hogy ítélkezzem, hiszen nincs olyan, aki ne szemetelt volna még életében. Soha nem késő változni! Évek óta problémát jelent a kommunális hulladék megléte a víz-partokon.Csapatunk első fontos célkitűzés, hogy az ügy mellé álljon, erőket csoportosítva akciók keretein belül tisztítsa meg a partokat. 2012 június 2-én a TESZEDD! országos programjának keretein belül elkezdtük a munkát.
2013.01.26 | 14:36 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
BEMUTATJUK A TÓPART VENDÉGHÁZAT

BEMUTATJUK A TÓPART VENDÉGHÁZAT

A fiatalok többsége szeret kempingezni, nem is csoda, hiszen a legszebb élmények egyike. Ahogy halad az idő és az ember korosodik a természetet szeretete megmarad, de a kényelem is fontosabbá válik. Jó pár éve nyújt kiváló szállás lehetőséget a Tópart Vendégház a Rakaca Víztározó partján. A vendégház és udvara 1ha területen fekszik e. Rendezett füvesített, elkerített parkjában helyett kapott játszótér, parkoló, kerti pihenőhely, tűzrakó hely. De nem csak a tópartra érkezőket várják szeretettel a tulajdonosok. Lehetőség rendezvények lebonyolítására, így osztálytalálkozók, családi ünnepségek, szakmai rendezvények helyszíne lehet. A vendégház 30 főnek tud szállás biztosítani.
2012.02.28 | 13:45 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
Vad Magyarország - A Vizek Birodalma

Vad Magyarország - A Vizek Birodalma

A Vad Magyarország évtizedek óta az első nagyszabású egész estés természetfilm Magyarországról. A film történetének központjában egy réti sas család áll. Láthatjuk, ahogy felnevelik fiókáikat, akik aztán bebarangolják az egész országot. Mellettük egy vidra és egy harcsa egy évét is végigkövethetjük a filmben, de feltűnik sok más állat is, mint például a sakál vagy a fekete gólya. A drámai események, mint például az árvíz vagy a szárazság mellett a stábnak sikerült több, korábban még senki által le nem filmezett természeti jelenséget és állati viselkedést megörökítenie.
2012.01.06 | 21:13 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2