Hírek

TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

Beszámolók 2013.10.14  10:54 1988 Megtekintés
Eme glosszában szó lesz a szedés szervezéséről, magáról az akció kimenetléről, a szerzett tapasztalatokról. Minden, a csapat által szervezett tevékenységet jó előre meghirdetünk facebook oldalunkon, feltételezve, hogy a mai világban minden családban van legalább egy számítógép, s egy Facebook felhasználó. A eseményre létrehozott oldalon szép számmal érkeztek a jelentkezők. Örültem, sőt örömöm még tovább fokozódott amikor az ÉRV Zrt. egyik munkatársától Szalay Csilla kisasszonytól kaptam levelet. A levélben felajánlotta Ő és munkatársai segítségét a szedésben. Nyugtató volt a tudat, hogy bizton van 20 pár segítő kezem amire számíthatok, ha annak a 30 facabook-os jelentkezőnek is csak a fele lenne jelen majd. 
 
 

Eljött a nap. 2013.szeptember 14-én ott álltunk a csapat néhány tagjával a gát tövében, ahova megbeszéltük. Néhányan a táborhelyen maradtak. Megjött időben 3-4 ember, majd vártunk, vártunk,vártunk. Egészen 9 óráig, amikor úgy döntöttem: elkezdjük! Az időjárás déloszi kardja ott volt minden esőfelhőben felettünk. Kiosztottuk a maroknyi embertömegnek a kesztyűket, zsákokat, elirányítottunk mindenkit. Én az autómmal a nehezem megközelíthető helyeket kerestem fel Gyurival. Éppen munkába álltunk amikor érkezett a hívás Robitól, hogy Csilláék megérkeztek, vigyek már zsákokat, kesztyűket. 
 
 

Amint megérkeztem hozzájuk máris a jókedv a szívélyes üdvözlet, s finom pálinka ígérete fogadott. A pálinkát sajnos elutasítottam, de a jókedvre és is vevő voltam. Autókba szálltunk majd irányba vettük a földgátat.A szedés minden különösebb probléma és eső nélkül lezajlott. A ÉRV munkatársainak külön örültem, mert rendkívül jó csapat volt, s nagyon jól haladtunk velük. Ha a magas nád útjukat szegte, nem álltak meg, s keresni kezdték a szedni valót. 
 
 

Az első negatív tapasztalat ekkor jött. A legtöbb szemetet a konténerek mellől, s az üdülő övezet valamint az úttest közelében találtuk. Rengeteg pelenka, sörös doboz zavarta a szemet. Még mindig sok a horgászhulladék is. Ami elszomorító, hiszen aki igazi horgász, az tiszteli, szereti a környezetet, azt igyekszik tisztán tartani. Itt ez még most is probléma. Ami legrosszabb, hogy segítség helyett néhány horgász még szóvá is tette, s kérdőre vonta szedőinket: "minek szeditek?". Egy másik: " mi azért is a konténer mellé dobjuk". Csodálkozunk azon, hogy itt tartunk. Oda sza.unk, ahonnan eszünk.
 
 

Miért nem lehet ezeket az embereket megbüntetni? Miért hagyjuk, hogy azon felül, hogy lusták, igénytelenek, még le is szóljanak mást azért, amiért vannak értékei, s összeszedi más eldobált mocskát. Mi a megoldás? Összetett. Először arra kellene megoldást találni, hogy aki szeretné kukába dobni szemetét meg tudj azt tenni. Tehát plusz szemeteseket a partokra. Másodszor, hogy a konténerek ne hétvégi ház övezet lakóinak szemetével legyen tele. Ha tetszik ha nem Ők is nagy károkat okoznak. Tisztelet a kivételnek. Egy konténer elszállítás is hatalmas összeg egy egyre csökkenő taglétszámot birtokló horgász egyesületnek.
 
 
 
Azoknak már hálásak vagyunk, akik zsákba szedték, s ott hagyták a parton. Minden kellemetlenséggel együtt délre végeztünk. Elköszöntünk, s megköszöntük a vízügyesek segítségét. Jövőre remélem újra eljön ez remek csapat. Nehéz lett volna nélkülük időre végezni, ugyanis pár barátunkon és két horgászon kívül senki sem jött el. 
 
 

A szedés után mindenkit aki maradni tudott szívesen vártuk vendégül egy finom babgulyásra, egy korsó sörre a táborhelyünkön. Innen köszönöm meg még egyszer barátainknak, s az ÉRV Zrt. munkatársainak a segítséget. Remélem jövőre ismét találkozunk.
 

még több fotó a FACEBOOK AlBULBAN
 
 

Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu