Hírek

SZEMÉTSZEDÉS, EZ ÉVBEN UTOLSÓ ALKALOMMAL

Ez évben utolsó alkalommal a Rakaca-tó Horgász Egyesület Szervezésében került sor parttisztításra. Az egyesület ez évben egy külön környezetvédelmi alapból gazdálkodott, amit a horgászok az egyesületi tagdíj megváltásakor fizettek be. Azok a tagok akik részt vettek az eseményen, 2015 évre átmentésre kerül t az 500 Ft, akik nem vettek érsz, azoknak jövőre ismét meg kell váltaniuk a távolmaradásuk, az 500 Ft befizetésével. Pár képben összefoglalnánk a nap eseményeit! 

2014.11.30 | 18:36 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

A Rakaca-víztározó harcsái 1.rész

 A horgászszezon lassan véget ér, már ami a pontyhorgászatot illeti. Van még mire horgászni a víztározón,süllőre, csukára, de a lassan beköszönő mínuszok, a haltelepítés utána tilalmi időszakok már ilyenkor a szezon végét jelenti a horgásznak.Egy hónap múlva már jégbe is takarózhat a táj, s ahogy minden évben nekünk is a legszebb s legkeserűbb emlékek sora kerül elő, megörökített pillanatok képekben, videókban. A nyár egyik izgalmas pillanata jön most, amikor sokadszor kétséges volt kinyeri a hal-horgász párharcot. Ebben kis összeállításban egy harcsával való küzdelem pillanatait mutatjuk be. 

2014.10.29 | 12:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Őszi telepítés információi!

2014-ben is mind eddig minden évben lehalászásra kerülnek az ívató tavak. Az év folyamán megnőtt már fogásra érett pontyok kerülnek a vízbe. A lehalászás és a telepítés párhuzamos folyik. Telepítés után teljes majd részleges horgászati tilalmak dátumait közöljük most! 

2014.10.20 | 15:08 Általános Szerkesztő: vaskogergely

A Nagy Önkéntes Összefogás Hétvégéje 2014. szeptember 12-13-14. Képes Beszámoló az akcióról!

Hétvégén került megrendezésre a Rakaca-víztározón „ A nagy összefogás hétvégéje” önkéntes akció ,mely célkitűzései közt szerepelt a tározó partvonalának a megtisztítása a hulladéktól, a parthoz bekötő utak rendbetétele kaviccsal történő felszórása illetve a strandrész megtisztítása a vegetációtól. Sajnos az elmúlt időszakban olyan mértékben leromlott a tározó és környezete, hogy az szinte már alkalmatlan volt sátorozni, megközelíteni a horgászállásokat vagy túrázni egyet a tó körül.  Ezért körvonalazódott a nyár közepén egy olyan mértékű összefogás, amely a tó történetében talán sohasem volt még.  Nézzük ezen napok eseményeit! 
2014.10.02 | 10:08 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
AJÁNLÓ - Vízközti feederezés rövid előkével!

AJÁNLÓ - Vízközti feederezés rövid előkével!

Egy jó ötlet, egy meglátás, halad a megvalósítás felé. Szerepe van benne a lustaságnak, a véletlennek, de egy elméletben elgondolt valami, még a gyakorlatban csúnyán megcsúfolhat minket. Mi a megoldás? Horgászni, tapasztalni, tökéletesíteni, majd amikor a helyzet úgy kívánja elővenni, hasznosítani. $CUT$ Ezeket az apró trükköket másoktól is elleshetjük, de saját magunk is kísérletezgethetünk. Ugyan nem török fejlesztői, vagy feltalálói babérokra, de megérett két végszerelékbeli módozat a nyilvánosságra. Az egyikről szól ma a fáma.
2014.09.17 | 09:33 Ajánlók, kiírások, hirdetmények Szerkesztő: vaskogergely

Elérhető az Országos Horgászrend

Az új halászati törvény megalkotása miatt sok járulékos szabályzó módosult. Most már elérhető az új módosított ORSZÁGOS HORGÁSZREND, melynek  szabályait kell betartania a Rakaca-víztározón horgászni vágyóknak is. 
2014.07.07 | 07:56 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
Évadnyitó Horgászverseny - Rakaca-víztározó

Évadnyitó Horgászverseny - Rakaca-víztározó

A Rakaca-Tó Horgász Egyesület megrendezi a 2014. évi évadnyitó horgász versenyét, melyre várják az egyesület tagjait. A versenyre nevezők életkoruk alapján gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriába sorolva mérhetik össze tudásukat. Helyszínül a víztározó völgyzárógátján kialakított versenypálya szolgál majd.
2014.05.31 | 08:57 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

TEZSEDD 2014 Rakaca-víztároló - képes beszámoló

 "Megint elég szép adagolt termeltünk össze" - gondolkodtam hangosan a lerakás előtt. Mindig büszke vagyok magunkra, minden önkéntesünkre, aki még ezen a rövid hétvégén is eljött hozzánk. Idén harmadszor kerül szervezésre a TeSZEDD a víztározó partjának megtisztításához. Évről évre picit változtatunk a taktikán, az önkéntesek fogadásán. Ez az év merőben más a csapatunknak is, hiszen új támogatókat szereztünk. Picit szebb keretek között, családiasabb hangulatban telt el ez a szemétszedés. Reméljük, így jobb kedvel térnek vissza önkénteseink az ősszel megrendezésre kerülő környezetvédelmi napon, mely már a Rakaca-Tó Horgász Egyesület szervezésében kerül megrendezésre. 

2014.05.26 | 10:12 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

I. Team Rakaca Feeder Kupa Versenykiírás

Első alkalommal hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szövetségének támogatásával a Rakaca-Tó Horgász egyesület és a Team Rakaca szervezésében az I. Team Rakaca Feeder Kupa, egyéni nyílt nevezésű feederbotos verseny. A versenyszabályzat alapja az országos feeder versenyszabályzat melyen némi módosítást végeztek a szervezők. 
2014.04.14 | 11:02 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely

Elindul az újra a horgászok vizsgáztatása!

  Már lehet jelentkezni azoknak, akik ez évtől horgászni szeretnének! Ehhez első ízben egy vizsgát kell teljesíteniük. A vizsga teljesítéséhez egy kiadott tudásanyag elsajátítása szükséges. Melyet alant le lehet tölteni weboldalunkról. A vizsgáról, annak helyről és idejéről s minden más információról a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szövetségének weboldalán találhatóak információk! Sikeres vizsgát és Horgászatokat kívánunk! Magáról a horgászvizsgáról a Magyar Országos Horgász Szövetség weboldalán lehet tájékozódni a www.mohosz.hu oldalon.
2014.04.08 | 12:08 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 18 »