Hírek

BESZÁMOLÓ A RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSRŐL - RAKACA-TÓ HE

Egyesület 2015.12.14  10:41 2024 Megtekintés

A Közgyűlés Helye: Szalonnai Általános Iskola
A közgyűlés levezető elnöke: Vaskó Gergely (egyesület elnöke)

A rendkívüli közgyűlés első megnyitásakor nem jelent meg a kellő létszámú sporttárs a közgyűlés határozatképes lebonyolításához. A levezető elnök fél óra elteltével a napirendi pontok változatlansága mellett megnyitja és határozatképessé nyilvánítja a résztvevő tagok számától független. A gyűlésen 21-en vettek részt. Az elnök köszöntötte a megjelent tagtársakat.

Megszavazásra került először a szavazások módja, amely a"nyílt" szavazási mód lett. Ezuán a közgyűlés döntött jegyzőkönyvvezető személyéről és annak hitelesítőiről.

 

Az elnök kihirdette a napirendi pontokat, majd pár általános a szezon végeztével előtérbe kerülő gondolat (fogási napló leadás) után elkezdte tárgyalni a napirend első pontját az új alapszabályt.

 

Az elnök elmondta, hogy több olyan törvény is változott ami döntően befolyásolja az alapszabály létét (civil tv., polgári tvk.) Ezért az egyesület titkára elkészítette az új alapszabályt, a törvényeknek megfelelően, amelyet még az évben a bíróságnak meg kell küldeni, hogy esetleges hiánypótlás esetén februárban újra közgyűlés, március közepére pedig rendezett formában hatályba tudjon állni az új szabályzó. Az alapszabályt az elnök felolvasta, nyomtatott formában közkézre adta. Miután a tagság meghallgatta az új alapszabályt azt egyöntetűen elfogadta, s hitelesítőkről szavazott. 

 

Az elfogadott alapszabály tervezet weboldalunkon az EGYESÜLET menüpont alatt megtekinthető. Az egyesület elnöke hozzátette, hogy a jövő évben további belső szabályzókkal (Szervezeti és Működési szabályzat) és ügyrendekkel fog bővülni a szabályrendszer. Elmondása szerint nem a túlszabályozás a cél, de az alapszabály kevés ahhoz, hogy érdemi, jól visszaellenőrizhető és jól beosztott munka folyjon. 

 

A második napirendi pont megtárgyalására az elnök felkérte Chlepkó Tamást a Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetségének új ügyvezető elnökét tartsa meg előadását. Az elnök Úr köszöntötte a közgyűlés tagjait, majd megkezdte előadását.

Az eladásban pár általános és helyi érvényű változásról számolt be, Ezek rövid pontokba szedve a teljesség igénye nélkül a következőek.

  • Tájékoztatás az új fogási napló kiadásásáról
  • Megyei versenysport fejlesztés
  • Helyi horgászrend tervezett módosításai:
    • Lehetőség lesz 24 h-ás napijegy váltásra
    • Lehetőség lesz hetijegy váltásra
    • Fogható hal mennyiség szabályozása
      Kvóta bevezetése 60 db/év fogható nemeshal
      3 nemeshal ebből 2 egyforma faj + 1 más halfaj.
    • Fogható felső súlyhatár: ponty 6 kg, süllő 4 kg, csuka 5 kg.
    • Kíméleti területek kijelölése:
      A Rakaca-patak befolyó része illetve a meglévő „ívató” alatti terület
    • Halradar és horgászkészség nem lehet egyszerre a csónakban
    • Szemetes part elleni cselekvés: szabálysértési eljárás, területi engedély bevonás, szeméttárolók létesítése – konténeres gyűjtés megszűntetése.
    • Foglalt hely: tilos
    • Csónakhasználat csak május 31-től illetve kötelező csónakregisztráció.
    • Csónakos pergetés engedélyezése június 16-október 31-ig
    • Bojlis behordós horgászjegy: 2 dőlőbója használata engedélyezett, csak merőlegesen a partra lehet horgászni, pontymatrac és sűrű nagyméretű szák használata kötelező, a víztározó egyenes és földgát szakaszán lehetséges külön jegy ellenében.
    • Halőrzés hatékonyságának a növelése- rendőrség bevonása

Az új horgászrend-tervezet kihirdetése után javaslatokat tettek a tagok az egyes szabályok módosítására. A szövetség elnöke megjegyezte, hogy a szövetség vezetősége és az egyesület vezetése által leadott szabálytervezett nagyon erősen "összecsengett" Ezen még finomítanak, a jelen közgyűlésen hozzáfűzötteket is megtárgyalva, a megyei küldött közgyűlésen szavaznak róla. Az elnök Úr 

Ezután a hosszabbra nyúlt szakasz után az elnök 15 perc szünetet rendelt el. A szünetben a tagoknak kávét, üdítőt és szendvicseket kínált a vezetőség. A szünet után az elnök felkérte Szaniszló Attilát az egyesület felügyelő bizottságának elnökét, tartsa meg előadását.

 

Attila kitért még egy pár gondolatban a jövőre elkészülő új belső szabályzókra, majd számba véve bemutatta azokat a fő pályázati lehetőségeket, amelyekben az egyesület részt kíván venni. 

 

Ezután az elnök kérdést intézett a tagság felé van-e valakinek még beszámolni valója, esetleg kérdése. További észrevételek nem voltak. Az elnök elmondta hogy 2016-ban februárban lesz megtartva az első rendes évi közgyűlés. Jövőre éves munkatervet vár el minden bizottságtól, a vezetőségtől is. Örvend hogy több fiatal is részt vett a gyűlésen, de megjegyzi, hogy egyre kevesebb a gyermek és ifjúsági horgász a tagság körében. 2016-ban legfőbb feladatnak  a fiatalság visszacsábítását, a part további fejlesztését, sikeres egyesületi rendezvények lebonyolítását határozta meg. Az egyesület felfrissítésére, új hagyományőrző arculat és stabilabb gazdasági működére tett ígéretet amely egy több mint 400 fős  és több mint 23 éves egyesülethez méltó.

RATOHE KÖZGY. JEGYZŐKÖNYV.PDF LETÖLTÉS

Készült az egyesület jegyzőkönyve alapján!

 


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu