Hírek

Kastélyszigeti Halas Nap - törpeharcsa és ezüstkárász fogó verseny

Kastélyszigeti Halas Nap - törpeharcsa és ezüstkárász fogó verseny

Horgászverseny 2023.10.14  16:54 750 Megtekintés
Kedves Horgásztársak!

Egy olyan részvételi lehetőségre invitálunk benneteket, amire már nagyon régen nem adatott lehetőség. 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat, mint a L'HUILLIER-COBURG KASTÉLY fenntartója első alkalommal szervezi meg a Kastélyszigeti Halas Napot, amelyen lehetőség nyílik a kastély szigetet körülvevő holtágon való horgászatra.
A szervezés nem titkolt célja, hogy egy jó hangulatú közösségépítő rendezvényen belül, a holtág halfaunáját megismerjük és gyérítésre kerüljenek a benne élő invazív halfajok, mint a törpeharcsa és az ezüstkárász. 
Szeretettel várunk minden vállalkozókedvű tagunkat! Figyelem, a helyek száma korlátozott, érdemes mihamarabb elküldeni részvételi szándékot az alábbi, nevezési linken. 

Rendezvény elnevezése: Kastélykerti Halas Nap
Dátum: 2023.október 21. szombat 08:10-13:00
Helyszín: Edelény Kastélysziget
Részvételi díj: 5.000 Ft (a részvételi díjat a helyszínen a megnyitó alkalmával készpénzben lesz lehetőség befizetni)
Részvétel feltétele: 2023. évre érvényes állami horgászjegy bemutatása. Gyermek horgász csak szülővel közösen vehet részt a rendezvényen. 

Program

08:10-08:20 Érkezés, regisztráció
08:20-08:40 Megnyitó, sorsolás
08:40-09:00 Horgászhelyek elfoglalása
09:00-12:00 Horgászat
12:00-12:30 Mérlegelés
12:40 -         Eredményhirdetés

Nevezés részletei

Nevezni az alábbi linken megjelenő egyszerű űrlap kitöltésével lehet. (egyesületünk a megadott adatokat hatályos adatvédelmi szabályzata alapján kezeli)

https://forms.gle/xGzXweSugZz4wMxY6

A nevezés beérkezéséről mindenkinek visszajelzünk a megadott elérhetőségek egyikén. Amennyiben a rendelkezésre álló helyek elfogynak a további beérkező nevezéseket lezárjuk. 

A horgászat szabályai

A horgász helyek kiosztása sorsolással történik. Név szerin ABC sorrendben haladva húzza ki mindenki a helyét. Horgászatra három óra áll rendelkezésre. Horgászni csak 1db úszós, egyágú horoggal szerelt készséggel szabad. Etetni kézzel és csúzlival lehet. Haltartó használata kötelező, amelyben csak törpeharcsa és ezüstkárász gyűjthető. Más egyéb halfaj fogása esetén a horog kíméletes eltávolítása után, azt azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A horgászat kezdetét és végét dudaszó jelzi.  A horgászat végét jelző dudaszó pillanatában megakasztott hal még beleszámít a végeredménybe.  

​A horgászat végét követően a szervezők minden résztvevő fogását lemérik. A kifogott halakat a haltartóból tilos visszaengedni, azokat a horgász megtarthatja vagy ha erre igénye nem mutatkozik, a szervezők összegyűjtik. 
Minden résztvevő garantált ajándékot kap. A fogott súly alapján, az első három legtöbbet kifogó horgász kupát és értékes horgász eszközt kap. 
A szervezők az esetleges balesetekért felelősséget nem vállalnak. 

A résztvevők gépjárművel a kastély előtt, a 27. számú főút felőli sorompóval ellátott kapun hajthatnak majd be. Parkolásra a kastélysziget hátsó részén lesz lehetőség. Természtesen érkezéskor a szervező mindenkit útba igazítanak majd. 

Várunk Mindenkit Szeretettel! 




 

Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu