Hírek

Ettől várhatják a horgászok, hogy sokkal több hal lesz a vizekben

Ettől várhatják a horgászok, hogy sokkal több hal lesz a vizekben

"Akár húsz százalékkal is növelhetik idei haltelepítéseiket a horgászegyesületek annak nyomán, hogy januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent a hal áfája. Az adómérsékléssel ugyanis a vízhasznosítók a telepítésre szánt halakhoz olcsóbban juthatnak, így ugyanakkora összegért több halat vehetnek. "
2018.01.09 | 13:22 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely
Országos Jegyrendszer 2018

Országos Jegyrendszer 2018

Elfogadásra került a 2018.évi országos jegyrendszer! A rendszert tartalmazó horgászjegyek összevont MOHOSZ területijegyek! Az ország számos meghatározó vízterületére érvényes. 
2018.01.07 | 12:33 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely
Olcsóbb lett a hal

Olcsóbb lett a hal

Minden nagy élelmiszerlánc csökkentette a halak és a sertésbelsőségek árát. Az M1 megkeresésére azt válaszolták, hogy teljes egészében a vásárlóknál hagyják a január elsejétől érvényes áfacsökkentés eredményét. A halhúsnál ez a legelső adócsökkentés: a hortobágyi halgazdaságnál például úgy fogalmaztak, hogy „új időszámítás” kezdődött. Ők 20 százalékkal vitték lejjebb az árakat.
2018.01.04 | 17:54 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely
PONTOSÍTJÁK A HALVÉDELMI BÍRSÁGOK SZABÁLYOZÁSÁT

PONTOSÍTJÁK A HALVÉDELMI BÍRSÁGOK SZABÁLYOZÁSÁT

"A halgazdálkodási és halvédelmi bírság szabályait tartalmazó rendelet többszöri módosítását a napi gyakorlatban előforduló esetek indokolták."

2018.01.04 | 17:07 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely
Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Nemrég akadtunk a DroneAndNatura Youtube csatornára, ahol sok magyar látványosság mellett a Rakaca-víztározóról is egy közel 20 perces filmanyag készült! A légikamera egészen bejárja a tározót, olyan látványt nyújtva a nézőnek, amire még soha nem volt lehetősége!
2017.12.22 | 13:02 RAKACA-TÓ Szerkesztő: vaskogergely
FEHOVA 2018 - CSOPORTOS LÁTOGATÁSI KEDVEZMÉNY EGYESÜLETEKNEK

FEHOVA 2018 - CSOPORTOS LÁTOGATÁSI KEDVEZMÉNY EGYESÜLETEKNEK

2018-ban újra FEHOVA! A 25 éves töretlen népszerűséggel rendelkező és minidig megújulni képes kiállítás várja Magyarország horgászait vadászait, fegyverkedvelőit! Idén is lehetőség adatik arra, hogy társaságok és egyesületek csoportjai kedvezményes áron válthassanak belépőt a szakkiállításra! A Rakaca-tó Horgász Egyesület 2018-ban is támogatja a tagságon belüli látogatói csoport kialakítását és segíti koordinálja a kiállítás meglátogatását! 
2017.12.11 | 10:44 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely
MOHOSZ RAJZPÁLYÁZAT BORSODI NYERTESEI

MOHOSZ RAJZPÁLYÁZAT BORSODI NYERTESEI

Elbírálásra és kihirdetésre kerültek a MOHOSZ által 2017-ben elindított "Horgászik a család" rajzpályázat nyertesei! A pályaműveket bármilyen technikával elkészítve a szövetségnek címezve kellett elküldeni! Örömhír, hogy a kihirdetett versenyzők közül megyénkből többet is ajándékcsomagot kaptak és helyezést is értek el!
2017.12.02 | 10:04 Egyesületi Hírek Szerkesztő: vaskogergely
HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

A várható őszi telepítés után teljes majd részleges tilalomlép életbe, tudtuk meg a tározót hasznosító Horgász Egyesületek Borsod Abaúj Zemplén Megyei Szövetségtől!
2017.10.31 | 17:50 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely
Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az ÉV HALA választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára.A három őshonos jelölt közül a balin az egyik legnagyobbra növő, ragadozó életmódot folytató pontyfélénk. Bár fogai nincsenek, hatalmas szájnyílása és kampós alsó állkapcsa segítségével biztosan szerzi zsákmányát az előtte kétségbeesetten szétspriccelő küszrajból. Nagyobb folyóvizeink és tavaink lakója, a sporthorgászok áhított zsákmánya.
2017.10.20 | 11:10 HÍREK Szerkesztő: vaskogergely
Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Amurfogás rekordja dőlt meg nemrég a Rakaca-víztározón fogott hatalmas fekete amur megfogásával! Keresztesi Péter a Rakaca-tó Horgász Egyesület tagja írja le a fogás történetét ami nem igazán hétköznapi, ugyanis nem az amuroktól megszokott módon kapott és viselkedett a hal. Laikus számára akár hihetetlennek is tűnhet, de ez a halfaj ebben a méretében már kőkemény fehérjefüggő, Japánban célzottan csigákkal és más vízi puhatestűekkel horgásznak rá! Eddig nem igazán találkoztunk a faj képviselőivel itt, most pedig egy ekkora matuzsálem akadt horogra, ami jócskán veri az eddigi bejelentett rekordokat! Gratulálunk Péternek a fogáshoz! 
2017.10.12 | 08:29 RAKACA-TÓ Szerkesztő: RATOHE
1 2 3 ... 11 12 »