Hírek

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 18 »

Elindul az újra a horgászok vizsgáztatása!

  Már lehet jelentkezni azoknak, akik ez évtől horgászni szeretnének! Ehhez első ízben egy vizsgát kell teljesíteniük. A vizsga teljesítéséhez egy kiadott tudásanyag elsajátítása szükséges. Melyet alant le lehet tölteni weboldalunkról. A vizsgáról, annak helyről és idejéről s minden más információról a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szövetségének weboldalán találhatóak információk! Sikeres vizsgát és Horgászatokat kívánunk! Magáról a horgászvizsgáról a Magyar Országos Horgász Szövetség weboldalán lehet tájékozódni a www.mohosz.hu oldalon.
2014.04.08 | 12:08 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
JELENTKEZÉS! TESZEDD 2014 Rakaca-víztároló

JELENTKEZÉS! TESZEDD 2014 Rakaca-víztároló

2014 a harmadik olyan év amely során az országos szemétszedési programot megpályáztuk a víztározóra. Ebben az évben ismét jóváhagyást kaptunk, mi pedig a igyekszünk összekötni a kellemest a hasznossal. Várunk szeretettel minden természet szeretőt május 10-én egy kis munkára majd egy finom adag ebédre, kötetlen jókedvű beszélgetésre.
2014.04.05 | 16:59 Ajánlók, kiírások, hirdetmények Szerkesztő: vaskogergely
Egyesületi taggyűlés- Rakaca-tó HE 2014

Egyesületi taggyűlés- Rakaca-tó HE 2014

2014. Március 22-én 09:00 órára a Szalonnai Általános Iskolában
2014.03.19 | 09:57 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
MEGJELENT! Horgászvizsgára felkészítő tankönyv!

MEGJELENT! Horgászvizsgára felkészítő tankönyv!

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) folyamatosan frissíti weboldalának azon tartalmi részeit, melyek az új halászati törvény miatt módosítást kívánnak. A horgászvizsga sikeres teljesítése az első feladat ahhoz, hogy valaki horgászhasson. Ehhez készült most nagyon részletes, átfogó anyag a kezdő horgászok számára. Betekintést nyújt a hadigazdálkodás-és halvédelem legfontosabb szabályzóiba, megismertet a hazai halfajokkal, a halászati őrzés tevékenységével és sok minden mással.
2014.03.02 | 13:38 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Szubjektív leírás a"nagypontyom" fogásáról - Dr. Kocsis Zsolt

Július 6-án, egy forró, nyári estén, ami ugyan hasonlónak tűnt az előző estéhez is, szokásos módon lementünk a Rakaca-tavi horgász helyünkre. Célunk az esti etetés lebonyolítása volt, amit összekötöttünk, a sötétedésig tartó horgászattal. Partnerem a feleségem volt, mint máskor is, aki szintén szenvedélyes horgász és évek alatt,a közös horgászatok alatt is megértettük egymás gondolatait. 
2014.02.12 | 12:26 Beszámolók Szerkesztő: kocsiszsolt

Rakaca-tó HE 2014-es díjtételei!

A Rakaca-Tó Horgász Egyesület 2014. évi díjairól tájékozódhat az írásból. Mint például: tagdíjak, fogási napló, területi jegyek.
2014.01.29 | 13:12 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely

Katalogizáljunk! 2014

Pár nap múlva bekerül az első X a naptárba. Túl vagyunk egy emberbarát januáron. Ilyenkor aktivizálódnak igazán a gyártók. Új termékek, mindig picit jobb, szebb, kicsit olcsóbb és kicsit drágább is. Vannak termékek amelyek, ideig nagyon keresettek majd a végén kullog az eladási ranglistákon. Példának okául nem vásárolunk minden évben új rodpodot. Mindezek ellenére egy horgásznak sohasem teljes az eszköztára, vannak fogyóeszközök, régi leharcolt dolgaink, melyek cserére szorulnak. Én szeretek képben lenni a piaccal. És Ön? Összegyűjtöttem az eddig megjelent 2014-es katalógusok online kiadásait. Kívánom, hogy bizonyuljon hasznosnak elgondolásom, és mindenki megtalálja azt amit idényre tervezett beszerezni. Ha pedig megtaláltuk az igazi horgászbotot mondjuk egy jó nádi pecához, a legjobb alkalmak egyike a horgász show, amikor kézbe is vehetjük a kiszemelt termékeket! Jó nézelődést! 
2014.01.22 | 17:48 Általános Szerkesztő: vaskogergely

I. NEVIS Bojlis Távdobó Verseny, 2014. 02. 22., Harsány

"A hosszú téli hónapokat megszakítván sok szeretettel meghívunk minden olyan kalandvágyó horgásztársat, aki szeretne részt venni, illetve megmérettetni magát egy hazánkban ez idáig egyedülálló rendezvényen. Rendszeresen tapasztaltuk vendégeink körében, hogy egymással versenyezve próbálgatják önmaguk és felszerelésük határait feszegetni a dobott távolságok tekintetében." 
2014.01.09 | 12:33 Ajánlók, kiírások, hirdetmények Szerkesztő: vaskogergely
TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

Harmadik alkalommal került megszervezésre az országot megmozgató rendezvény. A mozgalom célja, hogy ezen a napon mindenki aki csak tud ragadjon kesztyűt, zsákot s tegyen saját környezete megtisztításáért. A Rakaca-víztározó partvonalát másodszor is sikerült bevonni az akcióba. Az összegyűjtött hulladék ugyan kevesebb, de a tapasztalatok elszomorítóak. 
2013.10.14 | 10:54 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
TeSzedd! 2013 Rakaca-víztározó

TeSzedd! 2013 Rakaca-víztározó

Vedd fel a kesztyűt!
Ez évben is indul az országos program, környezetünk védelméért, megtisztításáért. Ugyan az akció évszakot váltott, mégis töretlen népszerűségnek örvend. Idén újra lehetőséget kaptunk, hogy a Rakaca-víztározó partját megtisztítsuk. Hiába a sok szemétszedés, mindig újra és újra szükség van a munkára. A hanyag horgászok, kempingezők folyamatosan ott hagyják hulladékukat a parton, néha a konténertől alig pár méterre. Csatlakozz hozzánk! Gyere el 2013.szpetember 14-én reggel nyolc órára a víztározó gátjához, hogy újfent együtt tehessünk a tiszta partokért!
2013.08.18 | 14:25 Ajánlók, kiírások, hirdetmények Szerkesztő: vaskogergely