Hírek

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 17 18 »
PONTOSÍTJÁK A HALVÉDELMI BÍRSÁGOK SZABÁLYOZÁSÁT

PONTOSÍTJÁK A HALVÉDELMI BÍRSÁGOK SZABÁLYOZÁSÁT

"A halgazdálkodási és halvédelmi bírság szabályait tartalmazó rendelet többszöri módosítását a napi gyakorlatban előforduló esetek indokolták."

2018.01.04 | 17:07 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Nemrég akadtunk a DroneAndNatura Youtube csatornára, ahol sok magyar látványosság mellett a Rakaca-víztározóról is egy közel 20 perces filmanyag készült! A légikamera egészen bejárja a tározót, olyan látványt nyújtva a nézőnek, amire még soha nem volt lehetősége!
2017.12.22 | 13:02 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
FEHOVA 2018 - CSOPORTOS LÁTOGATÁSI KEDVEZMÉNY EGYESÜLETEKNEK

FEHOVA 2018 - CSOPORTOS LÁTOGATÁSI KEDVEZMÉNY EGYESÜLETEKNEK

2018-ban újra FEHOVA! A 25 éves töretlen népszerűséggel rendelkező és minidig megújulni képes kiállítás várja Magyarország horgászait vadászait, fegyverkedvelőit! Idén is lehetőség adatik arra, hogy társaságok és egyesületek csoportjai kedvezményes áron válthassanak belépőt a szakkiállításra! A Rakaca-tó Horgász Egyesület 2018-ban is támogatja a tagságon belüli látogatói csoport kialakítását és segíti koordinálja a kiállítás meglátogatását! 
2017.12.11 | 10:44 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
MOHOSZ RAJZPÁLYÁZAT BORSODI NYERTESEI

MOHOSZ RAJZPÁLYÁZAT BORSODI NYERTESEI

Elbírálásra és kihirdetésre kerültek a MOHOSZ által 2017-ben elindított "Horgászik a család" rajzpályázat nyertesei! A pályaműveket bármilyen technikával elkészítve a szövetségnek címezve kellett elküldeni! Örömhír, hogy a kihirdetett versenyzők közül megyénkből többet is ajándékcsomagot kaptak és helyezést is értek el!
2017.12.02 | 10:04 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

A várható őszi telepítés után teljes majd részleges tilalomlép életbe, tudtuk meg a tározót hasznosító Horgász Egyesületek Borsod Abaúj Zemplén Megyei Szövetségtől!
2017.10.31 | 17:50 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az ÉV HALA választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára.A három őshonos jelölt közül a balin az egyik legnagyobbra növő, ragadozó életmódot folytató pontyfélénk. Bár fogai nincsenek, hatalmas szájnyílása és kampós alsó állkapcsa segítségével biztosan szerzi zsákmányát az előtte kétségbeesetten szétspriccelő küszrajból. Nagyobb folyóvizeink és tavaink lakója, a sporthorgászok áhított zsákmánya.
2017.10.20 | 11:10 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Amurfogás rekordja dőlt meg nemrég a Rakaca-víztározón fogott hatalmas fekete amur megfogásával! Keresztesi Péter a Rakaca-tó Horgász Egyesület tagja írja le a fogás történetét ami nem igazán hétköznapi, ugyanis nem az amuroktól megszokott módon kapott és viselkedett a hal. Laikus számára akár hihetetlennek is tűnhet, de ez a halfaj ebben a méretében már kőkemény fehérjefüggő, Japánban célzottan csigákkal és más vízi puhatestűekkel horgásznak rá! Eddig nem igazán találkoztunk a faj képviselőivel itt, most pedig egy ekkora matuzsálem akadt horogra, ami jócskán veri az eddigi bejelentett rekordokat! Gratulálunk Péternek a fogáshoz! 
2017.10.12 | 08:29 Rakaca-tó Szerkesztő: RATOHE
RATOHE - Évadzáró Horgászkupa - Klinkó Imre Emlékverseny

RATOHE - Évadzáró Horgászkupa - Klinkó Imre Emlékverseny

A Rakaca-tó Horgász Egyesület éves programtervének eleget téve, a sporthorgászat és a versenysport hagyományának ápolása érdekében, 2017. október 8-án vasárnap,  egyesületi évadzáró kupaversenyt szervez! A versenyre csak egyesületi tagok jelentkezhetnek, kivétel a versenyzői kategóriába nevező versenyzők! A versennyel tragikus hirtelenséggel elhunyt évtizedes tagtársunkra, Klinkó Imrére emlékezünk!
A versenyt az egyesület elnöksége az alábbiak szerint hirdeti meg:
2017.09.28 | 12:05 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely
TESZEDD 2017 Beszámoló

TESZEDD 2017 Beszámoló

2017-ben országosan 7. tározónk partvonalán a 6. alkalommal szerveztünk a TESZEDD keretein belül szemétszedést! Természet, környezet-és vízvédelem, ezek jegyében sikerült újfent a bejárható partokat megtisztítani, az emberi hanyagság és igénytelenség hozadékát. Köszönjük a munkát önkénteseinknek, akik évek óta kitartóan dolgoznak a jó ügy érdekében!

2017.09.23 | 10:13 Egyesület Szerkesztő: vaskogergely
TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

2017-ben is felvesszük a kesztyűt a szemét ellen! A TESZEDD országos szemétgyűjtési mozgalom idén már 7. alkalommal, töretlen népszerűséggel mozgatja meg az ország apraja.nagyját! A Rakaca-víztározó partvonala évtizedes szemétmennyiséget akkumulált már, amikor 2011-ben amikor a Team Rakaca Mozgalom regisztrálta a rendszerben a víztározó partvonalát! A bejelentést jóváhagyást kapott, s az évben alig 30-an közel 120 zsák szemetet gyűjtöttek össze, partról, nádasból, vízről! Azóta minden évben megszervezésre kerül az akció, így 2017.szeptember 16-án szombaton újra várjuk minden kedves önkéntesünket! Íme az idei program!
2017.08.18 | 12:47 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely