Évadnyitó KupaRATOHE ÉVADNYITÓ HORGÁSZKUPA 2022

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!

2022 áprilisában kerül megrendezésre az évadnyitó kupa - ennek kiírása várhatóan március közepén fog megjelenni itt


A Rakaca-tó Horgász Egyesület éves programterve alapján, a sporthorgászat és a versenysport hagyományának ápolása, a horgászközösség fenntartása érdekében kupaversenyt szervez! A verseny zárt rendezvény, csak az egyesület tagjai vehetnek részt rajta, kivéve a versenyzői kategória tagjait. A versenyzői kategóriát a megyei versenysport célzott támogatása miatt hoztuk létre, s nyitjuk meg rendezvényünket a versenyhorgászok felé. 

Nevezés feltételei:

  • Horgászkártya
  • Érvényes állami horgászjegy
  • A verseny napjára szóló érvényes napijegy v. éves területi jegy
  • Nevezés időbeni megküldése
  • Nevezési díj befizetése

A versenyen 4 díjazási kategória került bevezetésre:

  • utánpótlás 18 kategória (18. életévét még be nem töltő versenyzők)
  • felnőtt kategória (18. életévüket betöltött, de 55. életévnél fiatalabb versenyzők, koedukált, férfiak és hölgyek egyaránt)
  • veterán kategória (55. életévüket betöltött versenyzők, koedukált, férfiak és hölgyek egyaránt )
  • versenyző kategória (16. életévüket betöltött versenyzők, koedukált, férfiak és hölgyek egyaránt)
A díjazások a kategóriák szerint kerülnek meghatározásra, minden kategória 1-3 helyezettje kupát és tárgynyereményt kap! A RATOHE Vándorkupáért a Felnőtt kategória versenyzői indulhatnak, az évadnyitó és évadzáró versenyen elért helyezési számok összege alapján kerül kiosztásra! 


Helyszín, dátum


Helyszín: Rakaca-víztároló, völgyzáró gátja
DÁTUM: 2022. április
Nevezési Határidő:
 
Gyülekező: ÉRV gátőrház udvara

FONTOS! AZOK A VERSENYZŐK, AKIK NEM RENDELKEZNEK ÉVES TERÜLETI JEGGYEL, AZOKNAK A VERSENY IDEJÉRE NAPIJEGY VÁLTÁSA (3000 Ft) KÖTELEZŐ! A HEBOSZ NEM BIZTOSÍT SPORTJEGYT A VERSENY IDEjÉRE.
A VERSENYZŐI KATEGÓRIA AZON TAGJAI, AKIK SZEREPELNEK A MEGYEI RANGLISTÁN, AZOKNAK NEM KELL NAPIJEGYET VÁLTANI, NEKIK A HEBOSZ BIZTOSÍTJA A SPORTJEGYET!

Nevezési Díjak 

Utánpótlás U14 (15. életévet be nem töltötteknek) 1 bot 1 horog, csak úszós készség Ingyenes
Utánpótlás U18  1 bot 1 horog/bot 2500 Ft

Felnőtt Férfi

2 bot , max.: 3 horog/bot

4000 Ft


Veterán (55 életév <)

2 bot, max.: 3 horog/bot

3000 Ft


Aktív versenyző* 1 bot, max.: 1 horog/bot 4000 Ft

 

*Aktív Versenyző


Az egyesületi versenyeken résztvevő versenyzők száma egyre nő, az egyesületi tagság mellett több gyakorlott versenyző is szívesen vesz részt,  A versenyzői kategóriát a megyei versenysport célzott támogatása miatt hoztuk létre, s nyitjuk meg rendezvényünket a versenyhorgászok felé!  Azért hogy kiegyenlítettebb legyen a verseny, a haladó és versenyhorgászok számára külön kategóriát hoztunk létre! A divízióba várunk minden olyan horgászt aki évente több versenyen vesz részt, azokat akik a verseny alatt szeretnének versenyszabályok szerint ismerkedni a pályával és azokat akik úgy érzik készek egy komolyabb megmérettetésre! 

Nevezési módok


Az egyesület versenyeire nevezni személyesen az irodában ügyfélfogadási időben, telefonon, vagy email-ban lehet. Az előzetes nevezés utána a nevezési díjat a helyszínen is lehet rendezni, de a helyszínen nevezni nem lehet! A díjak kategóriánként eltérőek, 1-3 helyezési számokig, értékes kupák, érmek, oklevelek és tárgynyeremények. A szezon versenyein együttesen legjobban szereplő egyesületi tag birtokolhatja egy évig a RATOHE Vándorkupát A vándorkupáért csak az egyesület tagjai,  a FELNŐTT kategória részvevői  versenyezhetnek!

VERSENYSZABÁLYZAT


Bármely fogható halfaj mérlegelhető! * 3 kg vagy afeletti kifogott halat azonnal mérlegelünk, majd visszaengedünk! * Minden szabályos békéshalas végszerelék engedélyezett! * A halakat mérlegelésig minimum 3m-es haltartó szákban kell életben tartani! * Elpusztult példány nem számítható be a mérlegbe! *  Etetni csak csúzlival vagy etetőkosárral engedélyezett! * Mindenki csak a saját szektorában horgászhat! * A verseny kezdetét és végét dudaszó jelzi! * Csali és etetőanyag felhasználási korlát, limit nincs!* Mindenki csak a saját rajthelyén horgászhat, oda kísérő, segítő nem léphet be! * A nemeshalakat soron kívül mérlegeljük és azonnal visszahelyezzük! * A verseny végén a kifogott halakat kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! *  A szabályokat be nem tartó versenyzőt a bíró kizárhatja, a gáton engedély nélkül tartózkodókat elküldheti! * Az U14 kategória versenyzői mellé szülői felügyelet kötelező * Óvást a verseny végéig lehet benyújtani a versenybíróknál  ***


07:00 - 07:30 GYÜLEKEZŐ, Regisztráció
07:30 - 08:00 Megnyitó-Sorsolás
08:00 Rajthelyek elfoglalása, felkészülés
09:00 Verseny kezdete [1.dudaszó]
13:55 Verseny vége 5 perc múlva [2.dudaszó]
14:00 Verseny lefújása [3.dudaszó 3x egymás utáni]
14:05 Mérlegelés
14:40 EBÉD
15:00 Eredményhirdetés

Az egyesületi versenyre nevezők a sorsoláskor megkapott étkezési jegy ellenében kaphatnak csak ebédet! Plusz ebédjegy igényelhető (1500 Ft)! Kísérőket, nem versenyző családtagokat barátokat az egyesület csak ebédjegy ellenében szolgál ki! Ez az elmúlt 2 évben tapasztalt visszaélések és megkérdőjelezhető magatartás miatt került  bevezetésre!

TÉRKÉP


 

 

Kérdés, észrevétel kapcsán keressék egyesületünket a megadott elérhetőségek egyikén!
AZ EGYESÜLET NEVÉBEN SIKERES FELKÉSZÜLÉS  ÉS EREDMÉNYES VERSENYZÉST KÍVÁNUNK!