HORGÁSZKUPA ŐSZRATOHE HORGÁSZKUPA  2024 II. FORDULÓ


 


A Rakaca-tó Horgász Egyesület éves programterve alapján, a sporthorgászat és a versenysport hagyományának ápolása, a horgászközösség fenntartása érdekében kupaversenyt szervez! A verseny zárt rendezvény, csak az egyesület tagjai vehetnek részt rajta, kivéve a versenyzői kategória tagjait. A versenyzői kategóriát a megyei versenysport célzott támogatása miatt hoztuk létre, s nyitjuk meg rendezvényünket a versenyhorgászok felé, akiknek külön szektorban kerül kijelölésre. A kupáversenynek kér fordulója van. Aki mindkét fordulón részt vesz azok közül a éegjobban teljesítő nyeri el egy évre a RATOHE vándorkupát s neve felkerül a kupára. 

Nevezés feltételei:

  • Horgászkártya
  • Érvényes állami horgászjegy
  • A verseny napjára szóló érvényes napijegy v. éves területi jegy
  • Nevezés időbeni megküldése
  • Nevezési díj befizetése a helyszinen

A versenyen 4 díjazási kategória került bevezetésre:

  • utánpótlás 18 kategória (18. életévét még be nem töltő versenyzők)
  • felnőtt kategória (18. életévüket betöltött, de 55. életévnél fiatalabb versenyzők, koedukált, férfiak és hölgyek egyaránt)
  • veterán kategória (55. életévüket betöltött versenyzők, koedukált, férfiak és hölgyek egyaránt )
  • versenyző kategória (16. életévüket betöltött versenyzők, koedukált, férfiak és hölgyek egyaránt)
A díjazások a kategóriák szerint kerülnek meghatározásra, minden kategória 1-3 helyezettje kupát és tárgynyereményt kap! A RATOHE Vándorkupáért a Felnőtt kategória versenyzői indulhatnak, a két versenyen elért helyezési számok összege alapján kerül kiosztásra! 


Helyszín, dátum


Helyszín: Rakaca-víztároló, völgyzáró gátja
DÁTUM: 2024.szeptember 28. (kiírás és nevezés augusztus 21-től)

NEVEZÉS: (itt lesz erléhető a nevezési felület)
Gyülekező: ÉRV gátőrház udvara


A VERSENYZŐI KATEGÓRIA AZON TAGJAI, AKIK SZEREPELNEK A MEGYEI RANGLISTÁN, AZOKNAK NEM KELL NAPIJEGYET VÁLTANI, NEKIK A HEBOSZ BIZTOSÍTJA A SPORTJEGYET!
 

Nevezési Díjak /használható készségek

Utánpótlás U14 (15. életévüket 2024-ben be nem töltötteknek) 1 bot 1 horog, csak úszós készség Ingyenes
Utánpótlás U18 (15. életévüket 2024-ben betöltik, de nem töltik be 2024-ben a 19. életévüket) 1 bot 1 horog/bot 2500 Ft

Felnőtt Férfi

2 bot , max.: 1 horog/bot

4000 Ft


Veterán (65 életév <)

2 bot, max.: 1 horog/bot

3000 Ft


Aktív versenyző 1 bot, max.: 1 horog/bot 4000 FtNevezési módok

Az egyesület versenyeire nevezni személyesen az irodában ügyfélfogadási időben, telefonon, vagy email-ban lehet. Az előzetes nevezés utána a nevezési díjat a helyszínen is lehet rendezni, de a helyszínen nevezni nem lehet! A díjak kategóriánként eltérőek, 1-3 helyezési számokig, értékes kupák, érmek, oklevelek és tárgynyeremények. A szezon versenyein együttesen legjobban szereplő egyesületi tag birtokolhatja egy évig a RAKACA Vándorkupát A vándorkupáért csak az egyesület tagjai,  a FELNŐTT kategória részvevői  versenyezhetnek!

VERSENYSZABÁLYZAT


Bármely fogható halfaj mérlegelhető! * 3 kg vagy afeletti kifogott halat azonnal mérlegelünk, majd visszaengedünk! * Minden szabályos békéshalas végszerelék engedélyezett! * A halakat mérlegelésig minimum 3m-es haltartó szákban kell életben tartani! * Elpusztult példány nem számítható be a mérlegbe! *  Etetni csak csúzlival vagy etetőkosárral engedélyezett! * Mindenki csak a saját szektorában horgászhat! * A verseny kezdetét és végét dudaszó jelzi! * Csali és etetőanyag felhasználási korlát, limit nincs!* Mindenki csak a saját rajthelyén horgászhat, oda kísérő, segítő nem léphet be! * A nemeshalakat soron kívül mérlegeljük és azonnal visszahelyezzük! * A verseny végén a kifogott halakat kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! *  A szabályokat be nem tartó versenyzőt a bíró kizárhatja, a gáton engedély nélkül tartózkodókat elküldheti! * Az U14 kategória versenyzői mellé szülői felügyelet kötelező * Óvást a verseny végéig lehet benyújtani a versenybíróknál  ***


07:00 - 07:30 GYÜLEKEZŐ, Regisztráció
07:30 - 08:00 Megnyitó-Sorsolás
08:00 Rajthelyek elfoglalása, felkészülés
09:00 Verseny kezdete [1.dudaszó]
13:55 Verseny vége 5 perc múlva [2.dudaszó]
14:00 Verseny lefújása [3.dudaszó 3x egymás utáni]
14:05 Mérlegelés
14:40 EBÉD
15:00 Eredményhirdetés

Az egyesületi versenyre nevezők a sorsoláskor megkapott étkezési jegy ellenében kaphatnak csak ebédet! Plusz ebédjegy igényelhető (1500 Ft)! Kísérőket, nem versenyző családtagokat barátokat az egyesület csak ebédjegy ellenében szolgál ki! 

TÉRKÉP


 

 

Kérdés, észrevétel kapcsán keressék egyesületünket a megadott elérhetőségek egyikén!
AZ EGYESÜLET NEVÉBEN SIKERES FELKÉSZÜLÉS  ÉS EREDMÉNYES VERSENYZÉST KÍVÁNUNK!