Hírek

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 17 18 »

ENGEDÉLY NÉLKÜLI HULLADÉK LERAKÁS A VÍZTÁROZÓ TERÜLETÉN

A Rakaca Team  figyelemmel kíséri a tópart tisztaságát. Az évek során számtalan akciót szerveztünk ennek a tisztaság helyreállítására, az évtizedes tóparton rohadó hulladék eltakarítására. Mindezt önkéntesen, lelkesedésből a környezetünk védelmében. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy vannak olyan „emberek” akik ezt a környezetet nem tisztelik, önmagukra és környezetükre is nagymértékben igénytelenek. Egy ilyen sajnálatos eseménynek voltunk a szemtanúi 2014. év december 1-én a déli órákban. 
2015.04.21 | 09:18 Általános Szerkesztő: vaskogergely

MEGSZŰNIK A KERESKEDELMI CÉLÚ HALÁSZAT A TERMÉSZETES VIZEKEN

Az Országgyűlés döntése nyomán 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély. A módosítás pontosítja és egyértelműsíti, milyen vízterületeken és milyen iratok hiányában minősül jogosulatlannak a horgászat vagy a halászat. 

2015.04.15 | 11:03 Általános Szerkesztő: vaskogergely

A FÉL VILÁG LEGJOBB HORGÁSZAI SZEGEDEN - WALTERLAND MASTERS - DAIWA FEEDER CHALLANGE 2015 ÁPRILIS 17-18-19 SZEGED, MATY-ÉR

A fél világ legjobb horgászai gyűlnek össze nemsokára a szegedi versenypályán. A horgaszklub.eu tudósítása szerint három nagy esemény tanúi lehetünk. Pénteken sokat tanulhatunk, ha jelen vagyunk Steve Ringer és Will Raison horgászbemutatóján. A Walterland Masters idén ötödször hívja össze világ legjobb csapatait egy tavaszi versengésre. Most először pedig be is ülhetünk ezen élversenyzők, világ - és európa bajnokok közé versenyezni a Daiwa Feeder Challenge egy fordulós versenyen.
2015.04.13 | 17:00 Általános Szerkesztő: vaskogergely
TUBERTINI FEEDER KUPA 2015 - CSEH GYŐZELEM

TUBERTINI FEEDER KUPA 2015 - CSEH GYŐZELEM

Majd 150 versenyző foglalt állást az V. Tubertini Feeder Kupán! A nagy sikerű versenyen sok külföldi versenyző is részt vett, hogy összemérje tudását és felkészültségét a magyar feeder versenysport krémjével. A horgaszklub.eu beszámolója szerint a Maty-éri pálya nem mutatta igazi arcát. Mindenki megküzdött a végén mérlegelt kilókért. Valakinek győznie kell, így akik most is jól vették az akadályokat és időben adaptálták az aktuális pályaviszonyokat, azok sikert érhettek el. 
2015.04.12 | 12:14 Általános Szerkesztő: vaskogergely

TESZEDD-2015 RAKACA-VÍZTÁROZÓ

2015-ben ötödször kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 

2015.04.06 | 13:46 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

TUBERTINI TERMÉKBEMUTATÓK ERDEI ATTILÁVAL

Erdei Attila mesterhorgász, több hazai és nemzetközi bajnoki cím mellett világbajnok feeder botos horgász. Mai napig aktív élversenyző, kereskedő és horgászcikk gyártó is. Emellett a Tertini-Maros Mix Team tagjaként segítséget nyújt a horgászoknak a termékek megismerésében. Abban is hogyan használják azokat.
2015.04.02 | 10:08 Ajánlók, kiírások, hirdetmények Szerkesztő: vaskogergely

FELHÍVÁS A FOGÁSI NAPLÓK KITÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Egyelőre nem kell kötelezően kitölteniük a horgászoknak a fogási naplókban azokat az új rovatokat, amelyek az óra és a perc feltüntetésére szolgálnak a darabszám-korlátozással védett halfajok bejegyzésekor. Eddig a vízterületek többségén csak a hónapot és a napot kellett beírni, így e kötelezettség egészül majd ki az óra és a perc rögzítésével. Ez azonban általánosan csak akkor válik kötelezővé, ha módosul a halgazdálkodási törvényhez korábban kiadott végrehajtási rendelet (vhr).
2015.03.31 | 08:27 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÉN TE Ő - SEGÍTSÜNK HORGÁSZTÁRSAINKON!

Szeretnénk segíteni egy rendkívül példaértékű kezdeményezést! A kezdeményezést Neubauer Tibor horgásztársunk indította a Facebook közösségi oldal finom szerelékes csoportjában! Adománygyűjtés szervezésébe kezdett Tibi, egy 27 éves sporttársunkért, aki gyerekkori betegségben szenved, s nem olyan egyszerű a horgászat gyakorlása, mint Nekünk! A segítséget adományok formájában várják, ám a megosztás és a hírverés is nagy segítséget jelent! 
2015.03.27 | 08:36 Általános Szerkesztő: vaskogergely

SAJÓGALGÓCI HORGÁSZKUPA - VERSENYKIÍRÁS

A Sajógalgóci Horgásztó és a Team Rakaca közös szervezésében 2015. május 09-én kerül megszervezésre a Sajógalgóci Horgászkupa. A verseny egyéni, nyílt nevezésű, színvonaláról a remek halállomány, a kulturált parkosított vízpart és csapatunk maximalista hozzáállása gondoskodik! A verseny részletei és a díjazás a cikket tovább olvasva látható! A szervezők szeretettel várnak minden horgásztársat! 
2015.03.25 | 11:38 Horgászverseny Szerkesztő: vaskogergely

ODÚKAT TELEPÍTETTÜNK ISMÉT

Első alkalommal 2014-ben helyeztünk ki 12 db fészkelő odút. Idén folytatva a telep bővítését újabb 15 db került a víztározó déli partjának öreg fáira. A déli part erdős szakasza  Hideg volt  s esett, s így is alig két óra alatt elvégeztük a kihelyezéseket. Miért van ezekre szükség, honnan lehet beszerezni, s hogyan kell kihelyezni? A válaszok a cikkben megtalálhatóak!
2015.03.20 | 17:12 Egyesület Szerkesztő: rakacateam