Blog

Általános [3]
Természetvédelem [3]
Pontyhorgászat [2]
Ifi szárnycsapások [6]
Finomszerelékkel [0]
Feeder [1]

FEBRUÁR 1. – A Tisza élővilágának emléknapja

2018.02.01 | 08:47 Természetvédelem
Tizennyolc éve, 2000. január 30-án Romániában az aranymosással foglalkozó nagybányai  Aurul bányaipari vállalat létesítményéből mintegy 100 ezer köbméternyi cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, ahonnan a Szamosba, majd a Tiszába került. Az eddigi legsúlyosabb magyarországi vízszennyezés mintegy két hét alatt vonult le a folyó hazai szakaszán, felmérhetetlen károkat okozva. Erre emlékezve az Országgyűlés 2000. június 16-án február 1-jét a Tisza Élővilágának Emléknapjává nyilvánította.

RATOHE KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS PARTRENDEZÉSI NAP 2015

2017.04.14 | 18:45 Természetvédelem
A Rakaca-Tó Horgász Egyesület második éve szervez újfent környezetvédelmi napot! 2015. október 24. már nem csak a parton hagyott szemét összeszedése és ezzel a vízi környezetünk védelme volt a cél, hanem maga a vízpart rendbetétele is. Ezt is az elején kezdték el. A vezetőség a partrekonstrukciót a horgász köznyelv által ismert "egyenes" nevű partszakaszra hirdette ki idén. Hogyan sikerült a célokat megvalósítani, s hogyan nézett ki a nap végére a part, összefoglalónkból kiderül! 

Vad Magyarország - A vizek birodalma

2017.04.12 | 19:13 Természetvédelem
A Vad Magyarország - a Vizek Birodalma című film nagy sikereknek örvend.A két éven át forgatott filmet a világ sok országában bemutatták, e mellett 39 filmfesztiválon válogatták be a döntőbe és ebből 29 alkalommal díjat is kapott. Az alkotók immáron elérhetővé tették a teljes filmet HD és FULL HD felbontásban Youtube csatornán. De nem csak itt tekinthető meg, hanem az nCORE fájlmegosztóról is letölthető. Jelen írásban a letöltési módokról számolunk be, de apró meglepetéssel is készültünk.