Hírek

Elvesztett, megsemmisült állami horgászokmány esetén

Elvesztett, megsemmisült állami horgászokmány esetén

Általános 2019.08.25  08:16 766 Megtekintés 0 Hozzászólás

A Hhvtv. 43. § (5) bekezdés a) és b) pontja alapján az egységes állami horgászokmány (állami horgászjegy és horgász fogási napló) megsemmisülését vagy elvesztését a horgásznak haladéktalanul be kell jelentenie a MOHOSZ azon forgalmazási pontján, ahol számára az okmány kiadásra került, tehát ahol az állami jegyet kiváltotta! Ha itt az egységes állami horgászokmány forgalmazása megszűnt, akkor közvetlenül a MOHOSZ felé kell jelenteni.

Ezt követően az egységes állami horgászokmány megsemmisülését vagy elvesztését a forgalmazó a MOHOSZ-hoz haladéktalanul köteles bejelenteni a mellékelt űrlappal, bejelentővel, ezt csatoltuk írásunk végéhez.

A SZÁK rendszerben történő megsemmisítést - a forgalmazó által megküldött bejelentést követően - a NÉBIH SZÁK admin kollégái végzik, a megsemmisítésről a forgalmazó e-mail címére értesítést küldenek (megszűnt forgalmazó esetén a bejelentő horgász címére). Ezt követően adhat ki a forgalmazó a jogosult horgász kérelmére új horgászokmányt, állami jegyet a meghatározott díjtétel megfizetése után, (állami horgászjegy esetében 2200 Ft).

Az előírásokon túl a horgásznak is érdeke az egységes állami horgászokmány elvesztésének vagy megsemmisülésének haladéktalan bejelentése, mert az elektronikus horgászjegy nyilvántartó rendszerből (SZÁK) való törlésre csak ez után kerülhet sor. Új egységes állami horgászokmány tehát csak akkor váltható, ha a korábbi horgászokmány törlésre kerül a SZÁK programból.

Röviden, tömören: 

1. Haladéktalan bejelentés a forgalmazónál, egyesületnél.
2. A forgalmazó továbbiítja és kéri a SZÁK adminok felé a jegy rendszerbeni törlését.
3. A törlésről visszaigazlás érdekzik a forgalmazónak és/vagy a horgásznak.
4. Az új horgászokmány a megadott díj megfizetésésvel újra váltható

LETÖLTÉS


Elvesztett, megsemmisült horgászokmány bejelentő lap [.DOC | .PDF]