Hírek

1 2 »
Turista Állami Horgászjegy

Turista Állami Horgászjegy

A Turista Állami horgászjegy lehetőséget biztosít arra, hogy magyar és külföldi állampolgárok egyaránt egyszeresúített eljárásban egy 90 napig érvényes állami horgászjegyhez jussanak.
2022.06.24 | 09:40 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
Favorite Pergetők Rakacán!

Favorite Pergetők Rakacán!

2019-ben megyénk két pergető kiválósága Kecskés Csaba és Tanyik Zoltán, a wobblerek.com Favorite Team tagjai, az elmúlt pár hónap legzordabb hétvégéjén vízre szálltak.
És fogtak. Fogtak szinte mindent, amit csak mi magunk is szeretnénk! Pergetve, csónakból.
2019.04.16 | 09:30 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely
TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

TESZEDD 2017 Rakaca-víztározó

2017-ben is felvesszük a kesztyűt a szemét ellen! A TESZEDD országos szemétgyűjtési mozgalom idén már 7. alkalommal, töretlen népszerűséggel mozgatja meg az ország apraja.nagyját! A Rakaca-víztározó partvonala évtizedes szemétmennyiséget akkumulált már, amikor 2011-ben amikor a Team Rakaca Mozgalom regisztrálta a rendszerben a víztározó partvonalát! A bejelentést jóváhagyást kapott, s az évben alig 30-an közel 120 zsák szemetet gyűjtöttek össze, partról, nádasból, vízről! Azóta minden évben megszervezésre kerül az akció, így 2017.szeptember 16-án szombaton újra várjuk minden kedves önkéntesünket! Íme az idei program!
2017.08.18 | 12:47 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

TESZEDD 2016 RAKACA-VÍZTÁROZÓ

2016-ban hatodszor kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 
2016.03.16 | 10:05 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

TESZEDD-2015 RAKACA-VÍZTÁROZÓ

2015-ben ötödször kerül megszervezésre a mozgalom, amelyben önkéntes tízezrei gyűjtik országszerte a szemetet. Öt év alatt a rendezvény csak népszerűbb lett, évről évre többen kapcsolódtak be. A Rakaca-víztározón partvonalára csapatunk szervezte meg  először s aztán minden évben az akciót. Egy kivételével idén a negyedik TESZEDD-en tehetjük tisztává a partokat. Íme a hivatalos programja a 2015. május 16-án szombaton a tározón megszervezésre kerülő TESZEDD-nek! 

2015.04.06 | 13:46 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

FEEDER HORGÁSZPERCEK-KÁLLÓ KORNÉL FILMSOROZATA - 3.RÉSZ

Kálló Kornél a Maros Mix Team versenyhorgásza ismeretterjesztő sorozatot indított a feeder botos horgászatot gyakorlóinak. A sorozat és a tartalom különlegessége, hogy nem csak kezdő vagy haladó horgászok, de a versenyszerű horgászsportban szárnyakat bontogatók is útbaigazítást nyernek  az előkék, horgok, kosarak útvesztőjében. Letisztult, egyszerű sallangtól mentes filmek, tabuk nélkül. A filmek a Youtube-on is megtekinthetőek. A filmek megjelenési információit s a készítőtől kérdéseket intézni a horgaszklub.eu oldalon lehet.
2015.03.13 | 07:00 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

A Nagy Önkéntes Összefogás Hétvégéje 2014. szeptember 12-13-14. Képes Beszámoló az akcióról!

Hétvégén került megrendezésre a Rakaca-víztározón „ A nagy összefogás hétvégéje” önkéntes akció ,mely célkitűzései közt szerepelt a tározó partvonalának a megtisztítása a hulladéktól, a parthoz bekötő utak rendbetétele kaviccsal történő felszórása illetve a strandrész megtisztítása a vegetációtól. Sajnos az elmúlt időszakban olyan mértékben leromlott a tározó és környezete, hogy az szinte már alkalmatlan volt sátorozni, megközelíteni a horgászállásokat vagy túrázni egyet a tó körül.  Ezért körvonalazódott a nyár közepén egy olyan mértékű összefogás, amely a tó történetében talán sohasem volt még.  Nézzük ezen napok eseményeit! 
2014.10.02 | 10:08 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

TEZSEDD 2014 Rakaca-víztároló - képes beszámoló

 "Megint elég szép adagolt termeltünk össze" - gondolkodtam hangosan a lerakás előtt. Mindig büszke vagyok magunkra, minden önkéntesünkre, aki még ezen a rövid hétvégén is eljött hozzánk. Idén harmadszor kerül szervezésre a TeSZEDD a víztározó partjának megtisztításához. Évről évre picit változtatunk a taktikán, az önkéntesek fogadásán. Ez az év merőben más a csapatunknak is, hiszen új támogatókat szereztünk. Picit szebb keretek között, családiasabb hangulatban telt el ez a szemétszedés. Reméljük, így jobb kedvel térnek vissza önkénteseink az ősszel megrendezésre kerülő környezetvédelmi napon, mely már a Rakaca-Tó Horgász Egyesület szervezésében kerül megrendezésre. 

2014.05.26 | 10:12 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely

Szubjektív leírás a"nagypontyom" fogásáról - Dr. Kocsis Zsolt

Július 6-án, egy forró, nyári estén, ami ugyan hasonlónak tűnt az előző estéhez is, szokásos módon lementünk a Rakaca-tavi horgász helyünkre. Célunk az esti etetés lebonyolítása volt, amit összekötöttünk, a sötétedésig tartó horgászattal. Partnerem a feleségem volt, mint máskor is, aki szintén szenvedélyes horgász és évek alatt,a közös horgászatok alatt is megértettük egymás gondolatait. 
2014.02.12 | 12:26 Beszámolók Szerkesztő: kocsiszsolt
TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

TeSZEDD! 2013 Képes beszámoló!

Harmadik alkalommal került megszervezésre az országot megmozgató rendezvény. A mozgalom célja, hogy ezen a napon mindenki aki csak tud ragadjon kesztyűt, zsákot s tegyen saját környezete megtisztításáért. A Rakaca-víztározó partvonalát másodszor is sikerült bevonni az akcióba. Az összegyűjtött hulladék ugyan kevesebb, de a tapasztalatok elszomorítóak. 
2013.10.14 | 10:54 Beszámolók Szerkesztő: vaskogergely