Hírek

20 kg feletti ponytfogás Rakacán

20 kg feletti ponytfogás Rakacán

Újabb rekord méretű hitelesített ponty került kifoásra Rakacaán! A szemet gyönyörködtető hibátlan még horgot sosem látott pontyot Gyöngyösi Ádám tagunk jegyezheti, a Monster Carp Team oszlopos tagja. A továbbiakban Ádám beszámolóját továbbítjuk, Gratulálunk!
2020.08.24 | 12:56 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Sűllőfészkeket telepített ki a szövetség - FIGYELEM

Sűllőfészkeket telepített ki a szövetség - FIGYELEM

A Rakaca-víztározó halászati hasznosítója a Horgász Egyesületek BAZ Megyei Szövetsége nemrég profi süllőfészkeket helyezett ki a víztározóba. Ezúton továbbítjuk egyesületünk minden tagja felé, hogy a süllőfészkek és azok környékét ne háborgassák és nem horgásszanak a közelükben!
2018.03.27 | 11:26 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
A Rakaca-víztározó Megyénk Értéke

A Rakaca-víztározó Megyénk Értéke

Örömmel tájékoztatjuk tagságunkat és horgásztársainkat arról,  hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság a magyar nemzeti értékekről és hungarikumról szóló 2012. évi XXX. törvény 1.§ (1) bekezdés i) pontja alapján megvizsgálta a "Rakacai víztározó" megyei értéktárba történő felvételére, az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. által benyújtott kérelmet, mely alapján megállapította, hogy az ÉRV ZRt. kezelésében lévő Rakaca-víztározó megfelel a magyar nemzeti érték kategóriájának.
2018.02.10 | 12:32 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Fantasztikus nyári légifelvétel 2017-ből

Nemrég akadtunk a DroneAndNatura Youtube csatornára, ahol sok magyar látványosság mellett a Rakaca-víztározóról is egy közel 20 perces filmanyag készült! A légikamera egészen bejárja a tározót, olyan látványt nyújtva a nézőnek, amire még soha nem volt lehetősége!
2017.12.22 | 13:02 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Rekordot döntött a Rakaca-tavi fogásával!

Amurfogás rekordja dőlt meg nemrég a Rakaca-víztározón fogott hatalmas fekete amur megfogásával! Keresztesi Péter a Rakaca-tó Horgász Egyesület tagja írja le a fogás történetét ami nem igazán hétköznapi, ugyanis nem az amuroktól megszokott módon kapott és viselkedett a hal. Laikus számára akár hihetetlennek is tűnhet, de ez a halfaj ebben a méretében már kőkemény fehérjefüggő, Japánban célzottan csigákkal és más vízi puhatestűekkel horgásznak rá! Eddig nem igazán találkoztunk a faj képviselőivel itt, most pedig egy ekkora matuzsálem akadt horogra, ami jócskán veri az eddigi bejelentett rekordokat! Gratulálunk Péternek a fogáshoz! 
2017.10.12 | 08:29 Rakaca-tó Szerkesztő: RATOHE
ÚJABB FILM KÉSZÜLT A VÍZTÁROZÓRÓL

ÚJABB FILM KÉSZÜLT A VÍZTÁROZÓRÓL

Még április végén érkezett a megkeresés egyesületünkhöz a Magyar Televízió egyik műsorgyártó egységétől! Az MTV Itthon Vagy! című műsora a Cserehát téréségéről kíván egy bemutató filmet készíteni, melynek egyik része lenne maga a Rakaca-víztározó bemutatása!
2017.06.06 | 05:54 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
A JÉGEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI

A JÉGEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI

Nemrég átléptük az új esztendő küszöbét, s eddig nem panaszkodhattunk a téli időjárásra…..eddig. Az elmúlt napokban elérkezett az igazi tél, kemény fagyokat, erős szelet ,havazást ígérnek az időjósok. Nem a legszebb időszaka ez a horgász sportnak. Persze akik a folyóvizek elszánt vallatói, talán ebben a pillanatban is a nagyobb folyásink partján tartózkodnak.Tavaink jege napról napra hízik, a lékhorgászat ideje érkezik el hamarosan, vagy már itt van? A jégen tartózkodásnak szabályai vannak, ezek következnek most! 
2016.01.03 | 16:00 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
AKTUÁLIS IDŐKÉP - Hízik a tározó jege!

AKTUÁLIS IDŐKÉP - Hízik a tározó jege!

 Idén - a tavalyi évvel ellentétben- hamar beköszöntött a tél. Hóesés, fagyok, ködös és rövid nappalok. A tározó december elejéig még meghorgászható volt, ám mostanra a jégtakaró fedi. A jég vastagságáról folyamatosan fogunk jelentést adni.

 
2012.12.27 | 13:34 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely

Rakaca Víztározó - A mederkotrás még várat magára

 A Borsod online egyik olvasója kérdést intézett az internetes magazin szerkesztőinek, mégpedig a tározó vízszintjével kapcsolatosan. A magazin több illetékes személy és hatóság megkeresésével próbált eleget tenni és megválaszolni a felmerült kérdéseket. A válasz nyugtató is meg nem is. De minden kiderül a cikkből, amelyet a Borsod Online (www.boon.hu) jelenített meg ma reggel. 
2012.03.21 | 08:56 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
AKTUÁLIS IDŐKÉP - Jégolvadás, alacsony vízszint

AKTUÁLIS IDŐKÉP - Jégolvadás, alacsony vízszint

 Pár hete még vastag jég borította a tározót, a horgászok nagy bánatára. A pecás ilyenkor már a frissen kiváltott engedélyét szorongatva várja mikor ülhet le végre a "partra", veheti elő a télen többször átvizsgált fényesre "csiszolt" botjait. Nos, amikor ezen sorokat írom már jócskán túl vagyunk március idusán, a napok egyre melegebbek, így a jégpáncél is egyre egyre engedte a márciusi szélnek, hogy hullámokkal bosszantsa a szabad vízfelszínt. Nézzük hát az elmúlt heteken készült fotókat,amit külön köszönünk Pál Imre horgásztársnak.
2012.03.17 | 22:20 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely