Hírek

6. Team Rakaca Feeder Kupa - beszámoló

6. Team Rakaca Feeder Kupa - beszámoló

Horgászverseny 2021.10.21  18:21 597 Megtekintés
Immár a 6. feeder kupa. Ez még gombócból is sok tartja a mondás. Annó mikor megálmodtuk Vaskó Gergely barátommal ezt a feeder kupát nem gondultuk volna, hogy ennyi évet megél. Ennek bizony már 7 éve. Akkor még híre, sem hamva nem volt a Rakaca-víztározón a feeder versenyeknek, de mindig ott birizgált bennünk a tudat ugyan mit tudhat ez a víz verseny alatt. Most már tudjuk többször is, nem hazudtolta meg magát-e gyönyörű és dévérkeszegben páratlanul gazdag tározó.
 Mint minden nagyobb verseny itt is edzésnappal kezdődött a felkészülés. Már az edzésnap megmutatta mire kell készülni a versenyen.... 30 km/h szél hullámok na és dévérek, nagytestű dévérekre. 
Az edzés nap közepén a feederhorgászok körében ismert magyar method feederbajnok ifj. Sipos Gábor tette tiszteletét a gáti pályán. Ha már kint volt, s talált egy üres ládát rá is pattant s gyorsan fogott egy két szép dévérkeszeget :) Remélem találkozunk még a jövőben víztározó partján.

Elérkezett a vasárnap reggel, fúrók hangos  zaja törte meg a reggeli csendet na és a szarvasok bőgését. A reggeli kávé és "frissítő" után kezdődött a sorsolás melyet izgalommal, és annál jobb hangulattal várt a mezőny. Érezni lehetett már az évi végi hangulatot , baráti de még  is komoly küzdelem elé nézett a mezőny. Vajon ki lesz az éven Rakaca bajnoka?
 

A reggeli sorsolást követően foglalták el a versenyzők a kijelölt rajthelyeiket, majd egy limitellenőrzést követően 10 h-kor elrajtolt a VI. Team Rakaca Feeder Kupa.  Az első órában nehezen ment a halfogás, de tudjuk mindig így kezdődik. Majd egyre jobban pörgött fel a peca, 2 helyen pedig ponty is elesett a verseny alatt.
 

 
 A 3. órától kezdődött az igazi tűzijáték, folyamatosan halfogásokról érkeztek a hírek minden szektorból s látványosan jártak ki be a merítők.
 

Folyamatosan voltak versenyzők akik fej-fej mellett fogták a halat. Követhetetlen volt a hátterek számára is a fogások.  A darabszám az sokszor közelített sok versenyzőnél, de a keszegek egyedsúlya  változott 5 dkg-és 30 dkg között olykor egy-egy 50-60 dkg dévérkeszeg is beugrott. Izgalmas végjátékot láthattunk ahol az utolsó percig, és dekagrammokért küzdöttek a versenyzők.
 

 
Eljött a 15:00. dudaszó mely a verseny végét jelentette. Szebbnél szebb fogások lettek mérlegelve, s egyre jobban körvonalazódott ,hogy bizony itt 10 kg alatti fogással senki nem rúg labdába ha dobogóra szeretne állni. 
 

Eljött az igazság pillanata, eredményhirdetés.   A 6. helyen Kiss Ádám végzett 10030 gramm fogott súllyal, őt Orosz László előzte meg 10036 gramm súllyal az 5. helyen. A negyedik helyen pedig Sugár Csaba  végzett 11110 grammal.  A dobogósok pedig nem meglepő módon a szektorok széléről kerültek ki. A 3. helyen Deák Levente végzett 11780 gramm, a 2. helyen Orosz Lacos 12670 gramm,  míg 2021. Team Rakaca Feeder Kupa bajnoka Szalai Donát lett 13610 gramm fogott súllyal  ami 54 darab tisztán keszegfogásból tevődött össze.( 252 gramm átlagsúly!).
 

Köszönöm szépen mindenkinek aki részt vett és megtisztelt jelenlétével a  versenyen. Köszönöm minden támogatónak akik a verseny létrejöttében támogattak különösképpen , az Érv Zrt.-nek aki mindig partner  s biztosítja a rendezvény helyszínét, valamint a  Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége aki rendelkezésünkre bocsátotta a vízterületet.
 

Köszönet az egyesület versenybizottságából Tóth Györgynek és Vaskó Eriknek, valamint Szalainé Somsák Mariannak  akik  a rendezvény lebonyolításában segítkeztek.
Találkozunk jövőre, jól véssétek be 2022. október 9. VII. Team Rakaca Feeder Kupa!


Fotó: Tóth György, Pálinkás Róbert

EREDMÉNYEK LETÖLTÉSE.PDF

Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu