Hírek

Bűncselekmény lesz a szemetelés

Bűncselekmény lesz a szemetelés

Általános 2019.04.04  14:23 1138 Megtekintés
Annak ellenére, hogy egyre több embert háborítanak fel az újra meg újra megjelenő szemétkupacok, annak dacára hogy országszerte ezrek és ezrek igyekeznek azokat eltüntetni, a számuk nem csökken.


A nemrég zárult Te szedd! szemétgyűjtő akció kapcsán Borsodi Attila, a Magyar Nemzet munkatársa arról kérdezte Weingartner Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkárát, hogy mit tehet ez ellen az állam.

Meggyőződésem, ha nagy a visszatartó erő, kevesebben rakják le illegálisan a hulladékukat – kezdte válaszát az államtitkár, majd így folytatta: Azon dolgozunk, hogy a szemetelés környezetszennyezésnek minősüljön, és büntetőjogi következményeket vonjon maga után. Ehhez a nemzeti parkokat és a polgárőrséget is bevonva tetten kell érni az elkövetőket, és úgy meg kell büntetni őket, hogy annak elrettentő hatása legyen.

Horgászainkat ez alkalommal is arra kérjük, ne hagyjanak szemetet a horgászhelyeken. Ahelyett, hogy elszenvedői lennének az elrettentésnek, inkább mutassanak jó példát!

forrás: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu