Hírek

ENGEDÉLY NÉLKÜLI HULLADÉK LERAKÁS A VÍZTÁROZÓ TERÜLETÉN

Általános 2015.04.21  09:18 1659 Megtekintés

A víztározó gátja alatti út mellett arra lettünk figyelmesek, hogy egy fehér platós teherautóról több ember szorgosan pakol az út mellé nagy mennyiségű építési törmeléket. Ez kirívó és nem odavaló, mezőn egy halom törmelékkupac. Kérdőre vonva a „szorgos” munkásokat azt a választ kaptuk ,hogy ők B.Gy. környékbeli vállalkozó megbízásából végzik a törmeléklerakást  és természetesen engedéllyel.

Ennek utána járva megtettük a panaszbejelentést az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség felé az illegális hulladéklerakásról, természetesen fotógalériát mellékelve a tevékenységről. Persze a bejelentés követően az egyértelművé vált, hogy engedéllyel nem rendelkeztek a hulladék lerakásra.

 

A bejelentést követően a Felügyelőség hathatós közbenjárása által felszólításra került B.Gy. a hulladék elszállítására. Ennek eleget is tett, s B. GY. nyilatkozata szerint a hulladékot csak ideiglenesen ott rakta le mivel azt a későbbiekben beépítette máshova (ezt a történetet még Andersen is megirigyelné, persze átmenetileg tárolta…. Csak remélni merjük, hogy az elszállított hulladék nem valamelyik erdő szélén vagy más helyen került elhelyezésre. )

 

Legyen az vállalkozó, horgász, vagy egyszerű nyaraló, szomorú, hogy a hulladéklerakást a tópart közvetlen és közvetett környezetében végzi el, holott erre kijelölt hulladéklerakók és tárolók vannak. Arra szeretnék mindenkit buzdítani, ha ilyen eseményt észlel, ne féljen fellépni és készítsen egy pár fotót és azt a megfelelő hatóságok részére halőr, rendőrség, környezetvédelmi felügyelőség stb. eljuttatva eredményesen lehet fellépni ,hogy megvédjük a környezetünk tisztaságát.

 

 

 


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu