Hírek

I. Team Rakaca Feeder Kupa Versenykiírás

Horgászverseny 2014.04.14  11:02 3447 Megtekintés

A szervezés nem titkolt célja, hogy a verseny nem csak a megye, hanem a régió egyik legrangosabb feederbotos versenye legyen s idővel a verseny győztese a régió legjobbjait maga mögé hagyva eséllyel indulhasson országos megmérettetéseken. S mitől válik egy verseny rangossá? Egyrészt a szervezés minősége. Igényes szervezést ígérünk, ahol a részletekre is nagy figyelem fordul. Az egész verseny létrehozásában egy összehangolt csapat dolgozik, a konyhában készültektől a nyomdában eladott szóróanyagig. Nézzük most sorra a verseny legfontosabb részleteit.

Nevezés, díjak, idő helyszín

A nevezési rendszer megalkotásánál is az egyszerűségre törekedtünk. Weboldalunkon létrehoztunk egy jelentkezési központot, ahol minden egy helyen megtalálható. A nevezés két részből áll. Először az online regisztrációs felületen kell pár alap adatot megadni. A nevezés elküldésével az adatok beérkeznek a rendszerünkbe, ahol azt jóváhagyjuk, s a nevező felkerül a nevezési listára. Ekkor a nevezés Hiteles státuszú. A második része a nevezésnek a nevezési díj befizetése.

Erre két lehetőség van, a banki átutalás és a postai csekkes befizetés. Amint az összeg beérkezik a verseny főkoordinátorához, a illető nevezése Érvényes státuszt kap. Innentől a nevezéssel nincs több dolga. Lemondani a verseny emailban, vagy a nevezési rendszerben a regisztrációs felületen a nevezés lemondása opciót választva lehet. Erre a nevezési határidő lejártának napjáig 24:00 óráig lehet. Nevezni a helyszínen nem lehet. A verseny nonprofit elven alapult, a szervezés nem von le nyereséget a befolyt összegből. A szükséges szervezési, reklámköltségek után minden forint a díjakba fordítódik. A díjak kupák, trófeák és tárgynyeremények. 
 

A verseny 2014. június 14-én szombaton kerül megrendezésre, egy fordulóban. Helye az Észak-Borsodban, a Cserehát és az Aggteleki Nemzeti Park által határolt gyönyörű völgytározón a Rakaca-víztárolón, annak völgyzáró gátján lesz. A gát egyenlő esélyeket nyújt hiszen a meder a gát előtt a legegyenletesebb. Bővebb információt a nevezési központ versenypálya menüpontjában talál. 

Szabályozás, verseny programja

A versenyszabályzat megalkotásakor igyekeztünk mindenre kitérni. FONTOS! Mi a szabályzatot nem az ésszerűtlen tiltások sokaságáért hoztuk létre, hanem az egyenlő esélyek megadásáért, hogy nem tudjon senki kiskaput találni, s így a szabályosan versengőkel szemben előnyhöz jutni. A versenyszabályzat alapja a helyi horgászrend (MOHOSZ) s az országos feeder versenyszabályzat. A szabályzatot megint csak a nevezési központban megtalálható.

 

A versenypályán a nevezők a rézsűn kapnak majd helyet. Itt felhívtuk a figyelmet a fokozott óvatosságra a rézsű leejtőszöge miatt. A nevezők számát 80 főben maximalizáltuk. Ennél a létszámnál 4 darab 20 fős szektor kerül kialakításra. Amennyiben nem lesz minimum 15 érvényes nevezés, a verseny nem kerül megrendezésre.

A nap programja
06:20 gyülekező, folyamatos regisztráció 
07:00 megnyitó,a szabályok tömör ismertetése, sorsolás
07:45-08:45 rajthelyek elfoglalása, felkészülés
08:45 limitellenőrzés kezdete [szektorbírók végzik]
09:00 etetési kezdete [1. dudaszó]
09:15 verseny kezdete [2.dudaszó]
16:25 verseny vége 5 perc múlva [3.dudaszó]
16:30 verseny vége [4.dudaszó]
16:40 mérlegelés [mérlegelő csapat + szektorbíró]
18:00-ig vacsora, eredmény, díjak kiosztása, záróbeszéd


Parkolás
A víztározó gátja mögötti füves rész, illetve a verseny bázisa előtti rész. A térképen szürke sáv jelzi.

Nevezési határidő : 2014.06.04 24:00
A nevezés díj beérkezésének utolsó határideje: 2014.06.09. 24:00 

Nevezési díj:
5000 HUF, mely tartalmazza a díjak, a szervezés, és a versenyzők napi ellátmányozási költségeit.

A pálya a halállomány a pálya előtt dévéres kárászos, az egy-két nyaras keszegektől a kilósig, s ugyanígy a kárászok tekintetében is. Pontyok nagy valószínűséggel lesznek a pályán, de a harcsa és az amur is valószínű, bár ezeket nagyobb távolságban lehet célzottan keresni. Az uralkodó szélirány, amely a duzzasztott völgy felett végig fúj a gátra azaz nyugati irányba uralkodó. Feederbottal egy jó távolság a 20-25 méter. Minden a vízállástól fog függni, amely lassan beáll. s m is több információt fogunk tudni adni a technikát illetően.

Nevezési díj

Banki átutalás
ideiglenesen inaktív

Postai csekk
ideiglenesen inaktív


Kapcsolat
Team Rakaca
email: verseny@teamrakaca.hu
mobil: +36/70 554 58 48 (H-P 08:00-18:00; SZ-V: 10:00-20:00)

Közösség
Facebook  Google+  Youtube


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu