Hírek

II. TEAM RAKACA FEEDER KUPA BESZÁMOLÓ

Horgászverseny 2016.07.11  08:02 1865 Megtekintés

Örömmel tudtuk magunkénak ama nemes feladatot, hogy versenyünkkel, amely második alkalommal kerül megrendezésre, szolgálhatjuk a megyei versenysport fejlődését!  Nekünk szervezőinek és a versenyzőknek is egyaránt az Országos Feeder Szabályzat pontjait betartva kell részt venni a bajnokságon! Az első forduló a Rakaca-.víztározó völgyzáró gátján került megrendezésre 25 érvényes nevezéssel! A versenypályát 3 szektorra osztottuk fel! A egyéni rajthelyek 14 méter szélesek voltak! Mint szervezők biztosítottuk - a többség igényeit szem előtt tartva - az edzésnap lehetőségét! Már a pénteki tréningnapon is szép száma képviseltette magát a versenyzői bázisnak! Többen a nehezebb terepnek vélt "C" szektort gyakorolták, ahol mélyebb vízre lehetett számítani! 

Szombat reggel a kért idő intervallumban érkeztek a versenyzők! A megnyitóban kitértünk a versenyszabályzat fontosabb pontjaira, majd a megyei szövetség elnöke, Chlepkó Tamás mutatta be a bajnokság fordulóit, a társzervező egyesületeket, majd ünnepélyesen megnyitotta a bajnokságot! 

A megnyitó után következő, a sorsolás volt! Ez két részből áll össze, először ABC sorrendben érkezve  húzási sorrendet, majd ez alapján a rajthelyeket húztak a versenyzők! Gyorsan végeztünk ezzel is, hiszen a gát rézsűje magas, a pálya hosszú, a majd két órás felkészülési idő minden percét ki kell használni a versenyzőknek! 

2014-ben a versenyt egy kiadós zivatar zárta! A szervezőknek kellemetlen emlékként maradt ez meg! A rajthelyekre való beköltözést égzenés és erős szél kíséri. Ez utóbbi a nyári melegben enyhítő körülményként hatott, viszont a zivatar közelsége, minket szervezőket eléggé aggasztott! Felkészültünk mindenre, s erre a fiúkat is felkészítettük! Ha eljön az elkerülhetetlen a szabályzat szerint a versenyt megkezdését későbbre halasztjuk,, hisz első a biztonság! A helyi földrajzi viszonyoknak, ni meg Szár-hegynek köszönhetően a vihar nem tört be a tározó felé! Pontban fél kilenckor indultunk el Tamással a limitellenőrzést megtartani! Ekkorra a versenyzőknek a bevetni kívánt csalikat és etetőanyagokat az előírt módon kell prezentálni a bíróknak! Könnyű dolgunk volt, hiszen egy két kivételtől eltekintve, profi módon előkészített limiteken szűk negyed óra alatt végigvágtattunk! 

Kilenc előtt 10 perccel az első kürtszó jelezte az etetés megkezdését! Egyesületünk legifjabb tagjaira szántuk a dudás feladatkört! 09:00 óra volt, szólt a duda, kezdetét vette az 5 órás forduló, 3 szektorban, 25 versenyzővel! 

A célhal a dévérkeszeg volt! Ebből kellett tudni nagyon gyorsan az aparaját szedni, ami 20-30 dkg-os példányokat számolt, vagy ügyes átgondolt taktikával a darabosabb egyedeket húzni! A szúnyoglárva használata etetésre vagy csalizásra egyaránt szükséges volt, ám a két említett módszer más más csalifelhasználást kívánt meg! Zavaró tényező volt a küsz, ami a vízoszlopban még süllyedés közben elragadta a horgot, s ami sokszor a mederfenéken is sok kellemetlenséget okozott. Ennek elkerülésére is megvolt a megfelelő taktika,ami megint csak szükséges volt a jó eredmény eléréséhez! 

 

 


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu