Hírek

Megdőlt a harcsafogás rekordja Rakacán

Megdőlt a harcsafogás rekordja Rakacán

Egyesület 2020.08.30  12:40 3895 Megtekintés
Megdőlt az a harcsarekord, amelyet Korpás Attila állított fel 2014.augusztus 26-án. Az akkor megfogott harcsa 65 kg-ot nyomott. Alig több, mint 6 év után 2020.augusztus végén sikerült ennél is nagyobb harcsát kifogni.

harcsa rekord 2014-től
Harcsa rekord 2014-től, 65 kg - Korpás Attila (Rakaca-tó Horgász Egyesület)
 
A szerencsés kifogó az a Szabó Martin, akinek édesapja is évtizedek óta jár a víztározója partjára s bár Norbi is sok szép fogást tudhat magáénak a családi trófeák koronája kétség kívül ez a fogás lesz. Nos, ami nem sikerült a Mesternek, az összejött a tanítványnak. :)
Martin jó ideje gyakorolja a bojlis pontyhorgászatot, nem is eredménytelenül. Agusztus 29-én is bojlival szeretett volna fogni azon szép pontyok közül, amelyet nemrég Gyöngyösi Ádám is szákba terelt (20,34kg).
Nos a meleg, fülledt, csendes, eseménytelen nyári délután, amikor mindenki valami akciót, váratlant, a kapásjelző megszóllalását várja, most nem lett hiány akcióból, de innentől olvassuk Martin beszámolóját:


Szabó Martin (jobbra) élete eddigi legnagyobb fogása, tőle balra Nemes Dávid, aki a hal végső beemelésében segédkezett

"Füstölős kapás, majd bevágás után rögtön éreztem hogy nem mindennapi hallal van dolgom!a Nyílt víz felé vette az irányt a hal, majd gyorsan csónakba szálltunk Nemes Dávid barátommal,   utána indultunk, Kőkemény fárasztás vette kezdetét már egy jó fél órája harcoltam vele, de még mindig nem láttuk mi van a horgon, bár ekkor már gyanítjuk hogy a kettő szem bojli egy harcsának tetszett meg! Körülbelül egy 45 perc után sikerült megpillantani, de elsőre nem hittünk a szemünknek, Egy igazi monstrum! A felszerelésem egy 3.60 méter, 3lb-ás bot 25-ös főzsinórral, ami miatt nem volt egyszerű  fárasztás, de izgalmas 1,5 óra után sikerült a csónakba emelnünk! Örök emlék marad ez számunkra nagyon hálásak vagyunk a Rakaca-tónak és a rengeteg segítőkész embernek! Külön köszönöm Nemes Dávidnak a segítséget, valamint Kondás László halászati őr Úrnak a hitelesítést."

Fogás dátuma: 2020.augusztus 29.
Technika: pontyhorgászat bojli csalival
Harcsa súlya: 67,5 kg
Hossza: 211 cm
Legnagyobb kerülete: 96 cm
Csali:1x 24mm-es csokis májs bojli + 1 szem citrusos pop up
Állás: a katona üdülő alatti nádas szakasz

Akik célzottan harcsára horgásznak tudják, hogy még a fajra specializált bottal, végszerelékkel is egy iagazán nagy harc a fárasztás, pláne egy pontyokra szabott felszereléssel. Ügyes horgászt, összpontosítást kíván egy ekkora hal  megfogása 25-ös főzsinórral és egy pontyozó horoggal.

Egyesületed nevében szívből gratulálunk Martin, a jövőben is hasonló sikereket kívánunk Neked! 
A képeket s fogás adatait és a beszámolót Szabó Martin megbízásából és jováhagyásával tesszük közzé. Ugyancsak megbízásából továbbítjuk a MAHOR rekordlistárája.


 
 

Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu