Hírek

TESZEDD 2021 - önkéntesen a tiszta Rakacáért!

TESZEDD 2021 - önkéntesen a tiszta Rakacáért!

Egyesület 2021.12.07  04:03 60 Megtekintés 0 Hozzászólás
Október végén újra tehettünk a tározó természeti környezetéért.
Nyolcadik alkalommal kapcsolódtunk az országos mozgalomhoz, idén sem hiába. 46 önkéntesünk, 84 zsáknyi szemetet gyűjtött össze vízről és vízpartról

Sajnos a őszi lombhullás miatt az erődben és a vegetációval borított partrészeken nehezebben ment a gyűjtés. A csónak kikötőben lévő központi debóba csónak segítségével Pál Imre tagunk szállította a zsákokat. A gyűjtés több útvonalon zajlott, így a tározó partvonalának nagy része bejárásra került.

 

A parton vagy zsákba szedett vagy eldobált szemetet találtunk. Sajnos sok esetben vagy az erdőbe volt felcipelve, vagy a bokrokba bedobálva. Ez tovább nehezítette a gyűjtést. Sok minden elmondható lenne a szemtpolitikáról Rakacán, de hogy nincs rendben az biztos.
 

Köszönjük önkénteseinknek, hogy velünk voltak. Köszönjük az Aggteleki Nemzeti Parknak a lassan egy évtizedes támogatást. Köszönjük az ÉRV Zrt-nek és munkatársaiknak, külön is Gere Tündének és Hudák Józsefnek, egyrészt az állandó részvételt, másrészt azt a szemléletformáló programot, amely keretein belül az idei TESZEDD még jobb volt.
 

 
 

TOVÁBBI KÉPEK


EREDMÉNYEINK

https://www.ratohe.hu/teszedderedmeny