Hírek

TÖRVÉNYSÉRTŐ HORGÁSZOK RAKACÁN

TÖRVÉNYSÉRTŐ HORGÁSZOK RAKACÁN

Rakaca-tó 2021.06.09  14:33 1181 Megtekintés

2021. június 04-én éjszaka 3 fő törvénysértő horgász ellen tettek intézkedést a tározó halőrei - tudtuk meg a megyei szövetség facebook oldaláról. 
A bejegyzésből megtudtuk a halászati őrök éjszakai ellenőrzést hajtottak végre a tározó partvonalán. Az egyik stéghez érve azt tapasztalták, hogy az ott horgászó két fő horgász összesen 10 készséggel horgászott egyidőben. Egy másik stégen további 1 fő horgász egyidőben a megengedett botok számának duplájával, összesen négy bottal horgászott. 

A törvénysértőkkel szemben a halőrök szabálysértési feljentést tettek. A szabálysértési bírság megfizetésén túl a halászati hasznosító további szankcióként az összes kezelt vzterületén való horgászattól eltiltotta az elkövetőket. Azt nem tudtuk meg milyen időtartamra szól ez az eltiltás, de a szövetség szankciós szabályzata alapján, minimum évekig nem horgásznak újra Rakacán sem.

A kezelő felhívja a figyelmet, hogy a szabálysértési bírság mellett a vízterületről való eltiltást is megkaphatja az, aki szabálysértésre adja a fejét. 

A kép illusztráció!

Forrás: HEBOSZ Facebook oldal
Kép: sporthorgasz.eu


Forrás: 2021. június 04-én éjszaka 3 fő törvénysértő horgász ellen tettek intézkedést a tározó halőrei - tudtuk meg a megyei szövetség facebook oldaláról.  A
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu