Hírek

Pápá 50 cm! Így változik a feeder versenyszabályzat! - FRISSÍTVE

Pápá 50 cm! Így változik a feeder versenyszabályzat! - FRISSÍTVE

Horgászverseny 2018.01.27  21:24 5904 Megtekintés

FRISSÍTVE 2018.02.01. A MOHOSZ közleményéből kiderült, hogy utólag mégsem fogadta el a nemzetközi szövetség az előke minimum hosszának eltörlését, így sem az sem az ólom használata nem került bevezetésre, így a magyar szabályzókba sem átvezetésre!

A pár napja megjelent Magyar Horgász Magazin febuári számában az Országos Versenyhorgász Bizottság (OVHB) tájékoztatása is olvasható volt. A cikkben említésre került az OVHB bővítése, az országos úszós és feeder bajnokságok rendezésének módosulása, a ranglista rendszerek változtatása. Ezekről mind a magazinban, mind MOHOSZ weboldalán olvashatunk majd.

A magyar versenyszabályzatok mindig összhangban vannak a nemzetközivel. Ez logikus, hiszen a hazai profi versenyeken elért eredmények alapján kvalifikálódnak versenyzőink a nemzetközi szereplésekre, így öngól lenne egy eltérő feltételrendszer alapján horgászni itthon! 
Az év elejére nem csak hazai, de nemzetközi viszonylatban is kihirdetik a hatályba lépő módosításokat! Ezek megismerése után az OVHB szakemberei megtárgyalják és eldöntik azt, hogyan, milyen módon kerüljenek beépítésre a módosítások.
A feeder nemzetközi versenyszabályzatban történt variálás után itthon két meghatározó részszabály is változott:
Az egyik ilyen frissítés az ólom használatára vonatkozik, a másik pedig az előke hosszáral.

Az előke minimális hossza 50cm volt, tehát ettől rövidebb előkét nem lehetett használni, bár ez így nem igaz, mert a szabály úgy szól, hogy a kosár aljától túllógó előke hossza érje el az 50 cm-t. 2018-tól a nemzetközi szabályzatban ez a minimalizációt eltörölték, tehát nincs meghatározott legrövidebb előkehossz! Nyilván darálnak a fogaskerek a szakággal fológlalkozó sportásknak, hogy mi ennek előzménye, oka, mik lesznek a taktikai következményei? Nos biztos vagyok abban, hogy ezzel kapcsolatban minden közismert versenyzőnk véleményt fog formálni, de az év első nagy versenyei után is fő téma lesz mind az ólom használata mind a horogelőke megválasztása. A kérdés az, nem veszti el lényegi részét így ez a fantasztikus technika?

kép: horgaszklub.eu
forrás: Magyar Horgász Magazin


Forrás:
Kép:
Elérhetőség: info@ratohe.hu