Hírek

Horgász Versenyengedély váltja a SIR kártyát 2018-ban - FRISSÍTVE

Horgász Versenyengedély váltja a SIR kártyát 2018-ban - FRISSÍTVE

Horgászverseny 2019.08.25  08:14 3515 Megtekintés 0 Hozzászólás

Frissítés - 2018.02.10. - http://www.mohosz.hu/index.php/versenysport/ovhb/sir-kartya
A horgász versenysportot a nem olimpiai sportágak közé sorolták, így az olimpiai bizottság által fenntartott Sportinformációs Rendszerben regisztrálódtak a versenyhorgászok is! Ennek fizikai megvalósulása és igazolása volt a SIR kártya. Ezt kártya alapú igazolványt minden évben meg kellett igényelni! 

SIR kártya 
 
A Magyar Országos Horgász Szövetség által kiadott előzetes tájékoztató levél szerint, 2018-tól a SIR kártyákat a horgász Versenyengedélyek váltják!
Az eddigi várakozással járó és papíralapú igénylést egy online felületen történő igénylés váltja fel. Az igénylés felületét a horgaszjegy.hu oldal fogja biztosítani, itt történik a kártya ellenértékének rendezése is bankkártyás fizetéssel, majd ezt követően kapja meg az elektronikus számlát és a QR kóddal ellátott versenyzői engedélyét PDF formátumban, amit kinyomtatva kell a horgászigazolványban magánál tartania. A rendszer indulását február elejére datálták, ahogyan a Versenyengedélyekkel kapcsolatos bővebb tájékoztatást is ekkor várhatunk a www.mohosz.hu/versenysport címen! 

A rendszer programozása jelenleg folyamatban van, várhatón február közepére készül el az új rendszer. Addig kérjük a versenyzők türelmét.

Versenyengedély:

Olyan kifejezetten versenyszerű horgászattal foglalkozóknak kiállított engedély, igazolvány, mellyel a tag regisztrálásra kerül az országos versenyzői névsorba. Ennek birtokában vehet részt például Országos Bajnokságokon!