Hírek

A JÉGEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI

A JÉGEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI

Nemrég átléptük az új esztendő küszöbét, s eddig nem panaszkodhattunk a téli időjárásra…..eddig. Az elmúlt napokban elérkezett az igazi tél, kemény fagyokat, erős szelet ,havazást ígérnek az időjósok. Nem a legszebb időszaka ez a horgász sportnak. Persze akik a folyóvizek elszánt vallatói, talán ebben a pillanatban is a nagyobb folyásink partján tartózkodnak.Tavaink jege napról napra hízik, a lékhorgászat ideje érkezik el hamarosan, vagy már itt van? A jégen tartózkodásnak szabályai vannak, ezek következnek most! 
2016.01.03 | 16:00 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
AKTUÁLIS IDŐKÉP - Hízik a tározó jege!

AKTUÁLIS IDŐKÉP - Hízik a tározó jege!

 Idén - a tavalyi évvel ellentétben- hamar beköszöntött a tél. Hóesés, fagyok, ködös és rövid nappalok. A tározó december elejéig még meghorgászható volt, ám mostanra a jégtakaró fedi. A jég vastagságáról folyamatosan fogunk jelentést adni.

 
2012.12.27 | 13:34 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely

Rakaca Víztározó - A mederkotrás még várat magára

 A Borsod online egyik olvasója kérdést intézett az internetes magazin szerkesztőinek, mégpedig a tározó vízszintjével kapcsolatosan. A magazin több illetékes személy és hatóság megkeresésével próbált eleget tenni és megválaszolni a felmerült kérdéseket. A válasz nyugtató is meg nem is. De minden kiderül a cikkből, amelyet a Borsod Online (www.boon.hu) jelenített meg ma reggel. 
2012.03.21 | 08:56 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
AKTUÁLIS IDŐKÉP - Jégolvadás, alacsony vízszint

AKTUÁLIS IDŐKÉP - Jégolvadás, alacsony vízszint

 Pár hete még vastag jég borította a tározót, a horgászok nagy bánatára. A pecás ilyenkor már a frissen kiváltott engedélyét szorongatva várja mikor ülhet le végre a "partra", veheti elő a télen többször átvizsgált fényesre "csiszolt" botjait. Nos, amikor ezen sorokat írom már jócskán túl vagyunk március idusán, a napok egyre melegebbek, így a jégpáncél is egyre egyre engedte a márciusi szélnek, hogy hullámokkal bosszantsa a szabad vízfelszínt. Nézzük hát az elmúlt heteken készült fotókat,amit külön köszönünk Pál Imre horgásztársnak.
2012.03.17 | 22:20 Rakaca-tó Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2