Hírek

Koós Ferenc-A harcsázás rejtelmei 5-Vadászat

Az eredményes harcsahorgászat a harcsák szokásainak ismeretén alapszik. A vadászatra ez fokozottan igaz, miután mi olyan halakat szeretnénk megfogni, melyek nem táplálkoznak, nincsenek mozgásban, így nem keresik a prédát. A vadászat során meg kell keresnünk a nappali fekvőhelyeket, és a csalihalat a harcsa számára kikerülhetetlenül felkínálva annak „lakhelyén" kell kikényszerítenünk a kapást.

2013.03.17 | 13:34 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Magyarország sikerrel állt ki az uniós halászati reform mellett

"A Greenpeace Magyarország szerdai közleményében azt írta: Magyarország kemény és következetes kiállásán is múlt, hogy hajnalra meglett a pozitív változások továbbviteléhez szükséges szavazat az Európai Unió halászati ügyekben illetékes minisztereinek szerda kora hajnalig tartó vitájában, az EU halászati rendszerének módosításáról. A közlés szerint a fő kérdés az volt: meddig támogatja még az unió az óceánokat "kifosztó" ipari flottákat."

2013.03.01 | 20:08 Általános Szerkesztő: vaskogergely

A Rakaca víztározó turisztikai fejlesztése

A Rakaca-víztározó Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi, aprófalvas térségében, a magyar-szlovák határ közelében fekszik, Miskolctól 45 km-re, Szalonna, Martonyi és Meszes települések közigazgatási határain belül található.A tó 3 km hosszú és átlagosan 3 méter mély, közel 200 hektár felszínű, 5 millió köbméteres és a Rakaca-patak vizének duzzasztásával hozták létre 1958-63 között.
2012.01.06 | 16:36 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ORSZÁGOS HALVÉDŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

Magyarország élővizei pusztulnak, a halállomány drámaian gyérült az utóbbi évtizedekben. A halgazdálkodás mai rendszere nem működik, az orvhalászat problémáját sem az állam, sem a vízkezelők nem képesek kezelni. A hallopások miatt az állam évente sokmilliárdos kárt szenved. 
2011.12.15 | 11:02 Általános Szerkesztő: vaskoerik
« 1 2 3 4 5 6