Hírek

Elvesztett, megsemmisült állami horgászokmány esetén

Elvesztett, megsemmisült állami horgászokmány esetén

Minden évben fordulnak hozzánk horgászaink azzal a problémával, hogy a fogási napló leadásánál az utolsó horgászatok után vagy nem találják állami jegyüket, vagy az elázott, megsemmisült. MI ezesetben a teendő, hogyan lehet új okmányt igényelni? Ennek menetéről a - vonatkozó jogaszbályok értelmezésével - szeretnénk most horgásztársainkat tájékoztatni!
2018.01.27 | 22:57 Általános Szerkesztő: vaskogergely
NEBIH - Már a halastavakon is kötelező állami horgászjegyet váltani

NEBIH - Már a halastavakon is kötelező állami horgászjegyet váltani

"A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a horgászok figyelmét, hogy 2018. január 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon történő horgászat esetén is kötelező állami horgászjegyet vagy turista állami horgászjegyet váltani. Az engedélyváltás elmulasztása súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól."
2018.01.25 | 19:36 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Ettől várhatják a horgászok, hogy sokkal több hal lesz a vizekben

Ettől várhatják a horgászok, hogy sokkal több hal lesz a vizekben

"Akár húsz százalékkal is növelhetik idei haltelepítéseiket a horgászegyesületek annak nyomán, hogy januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent a hal áfája. Az adómérsékléssel ugyanis a vízhasznosítók a telepítésre szánt halakhoz olcsóbban juthatnak, így ugyanakkora összegért több halat vehetnek. "
2018.01.09 | 13:22 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Országos Jegyrendszer 2018

Országos Jegyrendszer 2018

Elfogadásra került a 2018.évi országos jegyrendszer! A rendszert tartalmazó horgászjegyek összevont MOHOSZ területijegyek! Az ország számos meghatározó vízterületére érvényes. 
2018.01.07 | 12:33 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Olcsóbb lett a hal

Olcsóbb lett a hal

Minden nagy élelmiszerlánc csökkentette a halak és a sertésbelsőségek árát. Az M1 megkeresésére azt válaszolták, hogy teljes egészében a vásárlóknál hagyják a január elsejétől érvényes áfacsökkentés eredményét. A halhúsnál ez a legelső adócsökkentés: a hortobágyi halgazdaságnál például úgy fogalmaztak, hogy „új időszámítás” kezdődött. Ők 20 százalékkal vitték lejjebb az árakat.
2018.01.04 | 17:54 Általános Szerkesztő: vaskogergely
PONTOSÍTJÁK A HALVÉDELMI BÍRSÁGOK SZABÁLYOZÁSÁT

PONTOSÍTJÁK A HALVÉDELMI BÍRSÁGOK SZABÁLYOZÁSÁT

"A halgazdálkodási és halvédelmi bírság szabályait tartalmazó rendelet többszöri módosítását a napi gyakorlatban előforduló esetek indokolták."

2018.01.04 | 17:07 Általános Szerkesztő: vaskogergely
HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

A várható őszi telepítés után teljes majd részleges tilalomlép életbe, tudtuk meg a tározót hasznosító Horgász Egyesületek Borsod Abaúj Zemplén Megyei Szövetségtől!
2017.10.31 | 17:50 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az ÉV HALA választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára.A három őshonos jelölt közül a balin az egyik legnagyobbra növő, ragadozó életmódot folytató pontyfélénk. Bár fogai nincsenek, hatalmas szájnyílása és kampós alsó állkapcsa segítségével biztosan szerzi zsákmányát az előtte kétségbeesetten szétspriccelő küszrajból. Nagyobb folyóvizeink és tavaink lakója, a sporthorgászok áhított zsákmánya.
2017.10.20 | 11:10 Általános Szerkesztő: vaskogergely
HORGÁSZREND VÁLTOZÁS ÁPRILIS 01-től

HORGÁSZREND VÁLTOZÁS ÁPRILIS 01-től

Március 28-án a HEBOSZ által kiadott tájékoztatás után gyakorlati kérdések merültek fel a horgászok részéről! A kérdések mellett a szövetséget érték jogtalan vádaskodások is, amely inkább a tények tudomásul vételének hiánya okozott! Április 01-től egy speciális joghelyzet lép életbe! A HEBOSZ elnöke Dr. Kovács Gy. Zoltán nem kívánja válaszok nélkül hagyni a horgászokat! Most a leggyakrabban előforduló kérdésekre ad választ, azokra a kérdésekre, amelyek minden horgászban felmerülnek!
2017.04.18 | 08:15 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PONTYTELEPÍTÉS - TILALMI IDŐSZAKOK - RAKACA-TÓ 2016

90 mázsa egészségtől kicsattanó ponty került a tározóba 2016 november 12-én! A pontyok a 1,5-3 kg-os súlyhatárig gyarapodtak a nevelési időszak alatt!  A telepítési munkálatokban a Horgász Egyesületek BAZ MEGYEI Szövetségének halászati őrei , munkatársai mellett sok év után a Rakaca-Tó Horgász Egyesület vezetőségének tagjai is részt vettek! A Tilalmi Időszakok az alant látható táblázat szerint alakulnak! 
2016.11.20 | 17:31 Általános Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 3 4 5 »