Hírek

HORGÁSZVIZSGA IDŐPONTOK (folyamatosan frissülő)

A Horgász Egyesületek B.A.Z. megyei Szövetsége már várja a kezdő, újrakezdő horgászokat miskolci irodájában. A vizsga előre meghatározott naptári napokon történik, amely vizsgákra a megadott határidőig lehet jelentkezni - közölte a szövetség weboldalán. A vizsgadíjakról, határidőkről állandó frissülő oldallal szolgál portálunk. 
2016.03.04 | 07:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

RAKACA-TÓ HORGÁSZREND ÉS JEGYÁRAK 2016

2016 a változás éve lesz a horgász társadalom számára. Számos horgászvíz kezelője változik meg, megszűnik a kereskedelmi halászat., hogy csak a legfontosabbakat említsük. A Rakaca-víztározó horgászainak életében is sok változást fog hozni ez az év. Az új horgászrendtől a kiegészítő jegyektől egy jobb irányba való fejlődést remélnek minden tekintetben  döntéshozók. Weboldalunkon is frissítésre kerülnek a jegyárak és felkerült az új horgászrend. 
2016.02.03 | 11:52 Általános Szerkesztő: vaskogergely
HAMAROSAN KÁRTYA VÁLTHATJA FEL JELENLEGI HORGÁSZ OKMÁNYAINKAT

HAMAROSAN KÁRTYA VÁLTHATJA FEL JELENLEGI HORGÁSZ OKMÁNYAINKAT

Egységes állami horgászati okmányt adnak ki jövőre az eddigi horgászjegyek helyett, és az ígéretek szerint felgyorsítják az ügyintézést. A Magyar Országos Horgász Szövetség (továbbiakban: MOHOSZ) kártyaalapú horgászengedélyek kiadását tervezi. A fogási naplót pedig mobilos applikációval lehet majd kitölteni. 
2015.12.29 | 18:20 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PONTYTELEPÍTÉS A HÁMORI ÉS A MONOKI TAVON! FIGYELEM HORGÁSZATI TILALOM! FRISSÍTVE (10.26.)

Az ősz beköszöntével a halgazdaságokban is egyre több a munka! Hamarosan lehalásszák a majdan a tavakba kerülő pontyokat is. Telepítések sora kezdődik meg. A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége is közölte weboldalán, a kezelésében lévő horgászvizeken mikor esnek meg az őszi telepítések, mely után egyetemesen minden vizén általános, majd részleges tilalmat vezet be!

2015.10.20 | 16:45 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÍGY MÓDOSULT A HALGAZDÁLKODÁSI ÉS HALVÉDELMI BÍRSÁGRÓL SZÓLÓ RENDELET!

A Magyar Közlöny augusztus 07-én jelentette meg 115. számát, amelyben kihirdetésre került a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló  223/2015. (VIII. 7.) Korm. rendelet, amely a kihirdetését követő 16. napon lép hatályba. Jelen írásunkban a hatályba lépő változtatásokról szeretnénk - a törvény értelmezésekben kevésbé jártas horgásztársaknak - érthetőbb képet adni. 
2015.08.17 | 11:13 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PISZTRÁNG TELEPÍTÉS ÉS FOGÁSI TILALOM A HÁMORI-TÓNÁL

A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége elkezdi az előírt pisztráng telepítést a Hámori-tóba. A telepítés két részletben kerül lebonyolításra-közli weboldalán a szövetség vezetői törzse. A telepítések fogási tilalmi időszakot vonnak maguk után. Erről és a telepítés egyéb részleteiről is további információkat tudhat meg a szövetség weboldaláról (link) vagy írásunkból!

2015.08.14 | 07:52 Általános Szerkesztő: vaskogergely

VILÁGBAJNOKI BRONZÉRMES A MAGYAR FEEDER VÁLOGATOTT!

A dobogó harmadik fokára állhatott fel válogatottunk a hétvégén megrendezésre kerülő, 5. Feeder Világbajnokságon. A holland versenypálya kevés halat, az időjárás szelet esőt, az angolok, oroszok és hollandok pedig ellenfelet adtak a fiúknak. A második forduló izgalmai végére, mikor álltunk csapatban a aranyérem alatt is, csapatban a harmadik, egyéniben Sivák Matyi a 6. helyen végzett. 6. helyen, de hogyan?! Úgy, hogy mindössze 20dkg (200g) választotta el az egyéni világbajnoki címtől. Nos, ilyen és hasonló izgalmakkal tarkított VB-n vagyunk túl.

2015.07.14 | 09:19 Általános Szerkesztő: vaskogergely

FOKOZATOSAN ÚJUL MEG A MOHOSZ ARCULATA!

A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő.
2015.06.28 | 11:31 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÉRKEZIK A PONTYTILALOM, DE A HÉTVÉGÉN MÉG PONTYOZHATUNK

A már beállt törvényi rendelkezés szerint a pontyfogásra szóló tilalmi időszak május 2-től május 31-ig tart. Bosszanthatja a horgászokat, ha pont egy hosszú hétvégére tervezett peca idején veszi kezdetét a tilalom. Ezért olvasható az országos szövetség (MOHOSZ) weboldalán a módosult tilalmi idő intervallum, amivel kedveztek a hétvégén a partra vonuló pontyhorgászoknak! Mi  is ezúton szeretnénk felhívni a horgászok figyelmét a határidők betartására! 
2015.04.30 | 08:02 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PÁLYÁZATOT ÍRTAK KI A "MAGYAR HORGÁSZ" FŐSZERKESZTŐI POSZTJÁRA

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyílt pályázatot hirdet a Magyar Horgász havilap teljes munkaidős alkalmazotti státuszban ellátandó főszerkesztői munkakörének betöltésére. 
2015.04.27 | 16:27 Általános Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 3 4 5 »