Hírek

« 1 2 3 4 5 6 »
HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

HORGÁSZREND VÁLTOZÁS NOVEMBERBEN!

A várható őszi telepítés után teljes majd részleges tilalomlép életbe, tudtuk meg a tározót hasznosító Horgász Egyesületek Borsod Abaúj Zemplén Megyei Szövetségtől!
2017.10.31 | 17:50 Általános Szerkesztő: vaskogergely
Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

Megkezdődött a szavazás az Év Halára!

A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az ÉV HALA választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára.A három őshonos jelölt közül a balin az egyik legnagyobbra növő, ragadozó életmódot folytató pontyfélénk. Bár fogai nincsenek, hatalmas szájnyílása és kampós alsó állkapcsa segítségével biztosan szerzi zsákmányát az előtte kétségbeesetten szétspriccelő küszrajból. Nagyobb folyóvizeink és tavaink lakója, a sporthorgászok áhított zsákmánya.
2017.10.20 | 11:10 Általános Szerkesztő: vaskogergely
HORGÁSZREND VÁLTOZÁS ÁPRILIS 01-től

HORGÁSZREND VÁLTOZÁS ÁPRILIS 01-től

Március 28-án a HEBOSZ által kiadott tájékoztatás után gyakorlati kérdések merültek fel a horgászok részéről! A kérdések mellett a szövetséget érték jogtalan vádaskodások is, amely inkább a tények tudomásul vételének hiánya okozott! Április 01-től egy speciális joghelyzet lép életbe! A HEBOSZ elnöke Dr. Kovács Gy. Zoltán nem kívánja válaszok nélkül hagyni a horgászokat! Most a leggyakrabban előforduló kérdésekre ad választ, azokra a kérdésekre, amelyek minden horgászban felmerülnek!
2017.04.18 | 08:15 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PONTYTELEPÍTÉS - TILALMI IDŐSZAKOK - RAKACA-TÓ 2016

90 mázsa egészségtől kicsattanó ponty került a tározóba 2016 november 12-én! A pontyok a 1,5-3 kg-os súlyhatárig gyarapodtak a nevelési időszak alatt!  A telepítési munkálatokban a Horgász Egyesületek BAZ MEGYEI Szövetségének halászati őrei , munkatársai mellett sok év után a Rakaca-Tó Horgász Egyesület vezetőségének tagjai is részt vettek! A Tilalmi Időszakok az alant látható táblázat szerint alakulnak! 
2016.11.20 | 17:31 Általános Szerkesztő: vaskogergely

HORGÁSZVIZSGA IDŐPONTOK (folyamatosan frissülő)

A Horgász Egyesületek B.A.Z. megyei Szövetsége már várja a kezdő, újrakezdő horgászokat miskolci irodájában. A vizsga előre meghatározott naptári napokon történik, amely vizsgákra a megadott határidőig lehet jelentkezni - közölte a szövetség weboldalán. A vizsgadíjakról, határidőkről állandó frissülő oldallal szolgál portálunk. 
2016.03.04 | 07:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

RAKACA-TÓ HORGÁSZREND ÉS JEGYÁRAK 2016

2016 a változás éve lesz a horgász társadalom számára. Számos horgászvíz kezelője változik meg, megszűnik a kereskedelmi halászat., hogy csak a legfontosabbakat említsük. A Rakaca-víztározó horgászainak életében is sok változást fog hozni ez az év. Az új horgászrendtől a kiegészítő jegyektől egy jobb irányba való fejlődést remélnek minden tekintetben  döntéshozók. Weboldalunkon is frissítésre kerülnek a jegyárak és felkerült az új horgászrend. 
2016.02.03 | 11:52 Általános Szerkesztő: vaskogergely
HAMAROSAN KÁRTYA VÁLTHATJA FEL JELENLEGI HORGÁSZ OKMÁNYAINKAT

HAMAROSAN KÁRTYA VÁLTHATJA FEL JELENLEGI HORGÁSZ OKMÁNYAINKAT

Egységes állami horgászati okmányt adnak ki jövőre az eddigi horgászjegyek helyett, és az ígéretek szerint felgyorsítják az ügyintézést. A Magyar Országos Horgász Szövetség (továbbiakban: MOHOSZ) kártyaalapú horgászengedélyek kiadását tervezi. A fogási naplót pedig mobilos applikációval lehet majd kitölteni. 
2015.12.29 | 18:20 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PONTYTELEPÍTÉS A HÁMORI ÉS A MONOKI TAVON! FIGYELEM HORGÁSZATI TILALOM! FRISSÍTVE (10.26.)

Az ősz beköszöntével a halgazdaságokban is egyre több a munka! Hamarosan lehalásszák a majdan a tavakba kerülő pontyokat is. Telepítések sora kezdődik meg. A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége is közölte weboldalán, a kezelésében lévő horgászvizeken mikor esnek meg az őszi telepítések, mely után egyetemesen minden vizén általános, majd részleges tilalmat vezet be!

2015.10.20 | 16:45 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÍGY MÓDOSULT A HALGAZDÁLKODÁSI ÉS HALVÉDELMI BÍRSÁGRÓL SZÓLÓ RENDELET!

A Magyar Közlöny augusztus 07-én jelentette meg 115. számát, amelyben kihirdetésre került a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló  223/2015. (VIII. 7.) Korm. rendelet, amely a kihirdetését követő 16. napon lép hatályba. Jelen írásunkban a hatályba lépő változtatásokról szeretnénk - a törvény értelmezésekben kevésbé jártas horgásztársaknak - érthetőbb képet adni. 
2015.08.17 | 11:13 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PISZTRÁNG TELEPÍTÉS ÉS FOGÁSI TILALOM A HÁMORI-TÓNÁL

A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége elkezdi az előírt pisztráng telepítést a Hámori-tóba. A telepítés két részletben kerül lebonyolításra-közli weboldalán a szövetség vezetői törzse. A telepítések fogási tilalmi időszakot vonnak maguk után. Erről és a telepítés egyéb részleteiről is további információkat tudhat meg a szövetség weboldaláról (link) vagy írásunkból!

2015.08.14 | 07:52 Általános Szerkesztő: vaskogergely