Hírek

ÉN TE Ő - SEGÍTSÜNK HORGÁSZTÁRSAINKON!

Szeretnénk segíteni egy rendkívül példaértékű kezdeményezést! A kezdeményezést Neubauer Tibor horgásztársunk indította a Facebook közösségi oldal finom szerelékes csoportjában! Adománygyűjtés szervezésébe kezdett Tibi, egy 27 éves sporttársunkért, aki gyerekkori betegségben szenved, s nem olyan egyszerű a horgászat gyakorlása, mint Nekünk! A segítséget adományok formájában várják, ám a megosztás és a hírverés is nagy segítséget jelent! 
2015.03.27 | 08:36 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÁFAMENTES LEHET A HALTELEPÍTÉS

Nulla százalékra csökkentené a horgásztavakba telepített hal áfáját a Földművelésügyi Minisztérium.  Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára azt mondta: amellett, hogy a turisztikai, rekreációs és gazdasági érdekeket szolgáló horgászat esetében a halgazdálkodási vízterületeken telepített hal árában a forgalmi adó nulla százalékra csökkenjen, két érv is szól. 
2015.03.03 | 08:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Változnak a versenyengedélyek 2015-től

A MOHOSZ elnöksége E-49/2014 számú határozatában 2014. novemberében arról döntött, hogy 2015. évtől a horgász versenysport versenyzőinek a versenyengedélye a MOB SIR kártyája lesz. A korábbi MOHOSZ papíralapú Versenyengedély, mint okmány megszűnik, szerepét 2015-től a SIR sportolói versenyengedély kártya veszi át. A MOHOSZ korábbi papíralapú versenyengedély kártyáját a versenyzők 2015-ig a megyei, területi szövetségeknél válthatták vagy érvényesíthették az aktuális évre megvásárolt bélyeg beragasztásával . Ez évtől a köveztkező változások lépnek életbe
2015.02.19 | 09:17 Általános Szerkesztő: vaskogergely

KEDVEZMÉNYES VIZSGADÍJ 10-14 ÉVES KORIG

Nemrégiben a Magyar Közlöny 183. számában megjelent halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) rendelet módosításáról szóló 41/2014. (XII. 23.) számú rendelet, amelyet a fölművelésügyi miniszter adott ki. 
2015.01.06 | 21:23 Általános Szerkesztő: rakacateam

AZ ÉV HALA 2015

Idén is megszavazásra került az Év Hala. A közönség szavazás a Magyar Haltani Társaság weboldalán került lebonyolításra. Itt három jelölt közül lehetett választani, s szavazni (haltanitarsasag.hu/). A jelöltek képe mellett a jelölt fajok alapvető tulajdonságairól is olvashattak a látogatók. Tudták, hogy a kecsege kedvence a tiszavirág lárvája, amit az ormánya segítségével az iszapból is kitúr? Ehhez hasonló, s sok más fajról is olvashatunk az oldalon! Hogy a 2014-es év utolsó napjának végén, a szavazás lezártakor mi lett az év hala, a folytatásból megtudható! 

2015.01.01 | 21:12 Általános Szerkesztő: vaskogergely

A Rakaca-víztározó harcsái 1.rész

 A horgászszezon lassan véget ér, már ami a pontyhorgászatot illeti. Van még mire horgászni a víztározón,süllőre, csukára, de a lassan beköszönő mínuszok, a haltelepítés utána tilalmi időszakok már ilyenkor a szezon végét jelenti a horgásznak.Egy hónap múlva már jégbe is takarózhat a táj, s ahogy minden évben nekünk is a legszebb s legkeserűbb emlékek sora kerül elő, megörökített pillanatok képekben, videókban. A nyár egyik izgalmas pillanata jön most, amikor sokadszor kétséges volt kinyeri a hal-horgász párharcot. Ebben kis összeállításban egy harcsával való küzdelem pillanatait mutatjuk be. 

2014.10.29 | 12:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Őszi telepítés információi!

2014-ben is mind eddig minden évben lehalászásra kerülnek az ívató tavak. Az év folyamán megnőtt már fogásra érett pontyok kerülnek a vízbe. A lehalászás és a telepítés párhuzamos folyik. Telepítés után teljes majd részleges horgászati tilalmak dátumait közöljük most! 

2014.10.20 | 15:08 Általános Szerkesztő: vaskogergely
MEGJELENT! Horgászvizsgára felkészítő tankönyv!

MEGJELENT! Horgászvizsgára felkészítő tankönyv!

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) folyamatosan frissíti weboldalának azon tartalmi részeit, melyek az új halászati törvény miatt módosítást kívánnak. A horgászvizsga sikeres teljesítése az első feladat ahhoz, hogy valaki horgászhasson. Ehhez készült most nagyon részletes, átfogó anyag a kezdő horgászok számára. Betekintést nyújt a hadigazdálkodás-és halvédelem legfontosabb szabályzóiba, megismertet a hazai halfajokkal, a halászati őrzés tevékenységével és sok minden mással.
2014.03.02 | 13:38 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Katalogizáljunk! 2014

Pár nap múlva bekerül az első X a naptárba. Túl vagyunk egy emberbarát januáron. Ilyenkor aktivizálódnak igazán a gyártók. Új termékek, mindig picit jobb, szebb, kicsit olcsóbb és kicsit drágább is. Vannak termékek amelyek, ideig nagyon keresettek majd a végén kullog az eladási ranglistákon. Példának okául nem vásárolunk minden évben új rodpodot. Mindezek ellenére egy horgásznak sohasem teljes az eszköztára, vannak fogyóeszközök, régi leharcolt dolgaink, melyek cserére szorulnak. Én szeretek képben lenni a piaccal. És Ön? Összegyűjtöttem az eddig megjelent 2014-es katalógusok online kiadásait. Kívánom, hogy bizonyuljon hasznosnak elgondolásom, és mindenki megtalálja azt amit idényre tervezett beszerezni. Ha pedig megtaláltuk az igazi horgászbotot mondjuk egy jó nádi pecához, a legjobb alkalmak egyike a horgász show, amikor kézbe is vehetjük a kiszemelt termékeket! Jó nézelődést! 
2014.01.22 | 17:48 Általános Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 3 4 5 6 »