Hírek

ELÉRHETŐ AZ ÚJ ORSZÁGOS FEEDER VERSENYSZABÁLYZAT

Az Országos Versenyhorgász Bizottság (továbbiakban: OVHB) közzétette a módosított Országos Feeder Versenyszabályzatot, amelyet a bizottság március 17-i ülésén elfogadott és 2015 április 1-től hatályba léptetett, közzétett. A módosítás oka az volt, hogy a haza szabályzat alapjául szolgáló nemzetközi szabályzatban történtek módosítások. Jelen írásban a ezeket a változásokat vesszük sorra. 

2015.04.23 | 07:00 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ENGEDÉLY NÉLKÜLI HULLADÉK LERAKÁS A VÍZTÁROZÓ TERÜLETÉN

A Rakaca Team  figyelemmel kíséri a tópart tisztaságát. Az évek során számtalan akciót szerveztünk ennek a tisztaság helyreállítására, az évtizedes tóparton rohadó hulladék eltakarítására. Mindezt önkéntesen, lelkesedésből a környezetünk védelmében. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy vannak olyan „emberek” akik ezt a környezetet nem tisztelik, önmagukra és környezetükre is nagymértékben igénytelenek. Egy ilyen sajnálatos eseménynek voltunk a szemtanúi 2014. év december 1-én a déli órákban. 
2015.04.21 | 09:18 Általános Szerkesztő: vaskogergely

MEGSZŰNIK A KERESKEDELMI CÉLÚ HALÁSZAT A TERMÉSZETES VIZEKEN

Az Országgyűlés döntése nyomán 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély. A módosítás pontosítja és egyértelműsíti, milyen vízterületeken és milyen iratok hiányában minősül jogosulatlannak a horgászat vagy a halászat. 

2015.04.15 | 11:03 Általános Szerkesztő: vaskogergely

A FÉL VILÁG LEGJOBB HORGÁSZAI SZEGEDEN - WALTERLAND MASTERS - DAIWA FEEDER CHALLANGE 2015 ÁPRILIS 17-18-19 SZEGED, MATY-ÉR

A fél világ legjobb horgászai gyűlnek össze nemsokára a szegedi versenypályán. A horgaszklub.eu tudósítása szerint három nagy esemény tanúi lehetünk. Pénteken sokat tanulhatunk, ha jelen vagyunk Steve Ringer és Will Raison horgászbemutatóján. A Walterland Masters idén ötödször hívja össze világ legjobb csapatait egy tavaszi versengésre. Most először pedig be is ülhetünk ezen élversenyzők, világ - és európa bajnokok közé versenyezni a Daiwa Feeder Challenge egy fordulós versenyen.
2015.04.13 | 17:00 Általános Szerkesztő: vaskogergely
TUBERTINI FEEDER KUPA 2015 - CSEH GYŐZELEM

TUBERTINI FEEDER KUPA 2015 - CSEH GYŐZELEM

Majd 150 versenyző foglalt állást az V. Tubertini Feeder Kupán! A nagy sikerű versenyen sok külföldi versenyző is részt vett, hogy összemérje tudását és felkészültségét a magyar feeder versenysport krémjével. A horgaszklub.eu beszámolója szerint a Maty-éri pálya nem mutatta igazi arcát. Mindenki megküzdött a végén mérlegelt kilókért. Valakinek győznie kell, így akik most is jól vették az akadályokat és időben adaptálták az aktuális pályaviszonyokat, azok sikert érhettek el. 
2015.04.12 | 12:14 Általános Szerkesztő: vaskogergely

FELHÍVÁS A FOGÁSI NAPLÓK KITÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Egyelőre nem kell kötelezően kitölteniük a horgászoknak a fogási naplókban azokat az új rovatokat, amelyek az óra és a perc feltüntetésére szolgálnak a darabszám-korlátozással védett halfajok bejegyzésekor. Eddig a vízterületek többségén csak a hónapot és a napot kellett beírni, így e kötelezettség egészül majd ki az óra és a perc rögzítésével. Ez azonban általánosan csak akkor válik kötelezővé, ha módosul a halgazdálkodási törvényhez korábban kiadott végrehajtási rendelet (vhr).
2015.03.31 | 08:27 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÉN TE Ő - SEGÍTSÜNK HORGÁSZTÁRSAINKON!

Szeretnénk segíteni egy rendkívül példaértékű kezdeményezést! A kezdeményezést Neubauer Tibor horgásztársunk indította a Facebook közösségi oldal finom szerelékes csoportjában! Adománygyűjtés szervezésébe kezdett Tibi, egy 27 éves sporttársunkért, aki gyerekkori betegségben szenved, s nem olyan egyszerű a horgászat gyakorlása, mint Nekünk! A segítséget adományok formájában várják, ám a megosztás és a hírverés is nagy segítséget jelent! 
2015.03.27 | 08:36 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÁFAMENTES LEHET A HALTELEPÍTÉS

Nulla százalékra csökkentené a horgásztavakba telepített hal áfáját a Földművelésügyi Minisztérium.  Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára azt mondta: amellett, hogy a turisztikai, rekreációs és gazdasági érdekeket szolgáló horgászat esetében a halgazdálkodási vízterületeken telepített hal árában a forgalmi adó nulla százalékra csökkenjen, két érv is szól. 
2015.03.03 | 08:01 Általános Szerkesztő: vaskogergely

Változnak a versenyengedélyek 2015-től

A MOHOSZ elnöksége E-49/2014 számú határozatában 2014. novemberében arról döntött, hogy 2015. évtől a horgász versenysport versenyzőinek a versenyengedélye a MOB SIR kártyája lesz. A korábbi MOHOSZ papíralapú Versenyengedély, mint okmány megszűnik, szerepét 2015-től a SIR sportolói versenyengedély kártya veszi át. A MOHOSZ korábbi papíralapú versenyengedély kártyáját a versenyzők 2015-ig a megyei, területi szövetségeknél válthatták vagy érvényesíthették az aktuális évre megvásárolt bélyeg beragasztásával . Ez évtől a köveztkező változások lépnek életbe
2015.02.19 | 09:17 Általános Szerkesztő: vaskogergely
« 1 2 3 4 5 »