Hírek

« 1 2 3 4 5 6 »

VILÁGBAJNOKI BRONZÉRMES A MAGYAR FEEDER VÁLOGATOTT!

A dobogó harmadik fokára állhatott fel válogatottunk a hétvégén megrendezésre kerülő, 5. Feeder Világbajnokságon. A holland versenypálya kevés halat, az időjárás szelet esőt, az angolok, oroszok és hollandok pedig ellenfelet adtak a fiúknak. A második forduló izgalmai végére, mikor álltunk csapatban a aranyérem alatt is, csapatban a harmadik, egyéniben Sivák Matyi a 6. helyen végzett. 6. helyen, de hogyan?! Úgy, hogy mindössze 20dkg (200g) választotta el az egyéni világbajnoki címtől. Nos, ilyen és hasonló izgalmakkal tarkított VB-n vagyunk túl.

2015.07.14 | 09:19 Általános Szerkesztő: vaskogergely

FOKOZATOSAN ÚJUL MEG A MOHOSZ ARCULATA!

A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő.
2015.06.28 | 11:31 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ÉRKEZIK A PONTYTILALOM, DE A HÉTVÉGÉN MÉG PONTYOZHATUNK

A már beállt törvényi rendelkezés szerint a pontyfogásra szóló tilalmi időszak május 2-től május 31-ig tart. Bosszanthatja a horgászokat, ha pont egy hosszú hétvégére tervezett peca idején veszi kezdetét a tilalom. Ezért olvasható az országos szövetség (MOHOSZ) weboldalán a módosult tilalmi idő intervallum, amivel kedveztek a hétvégén a partra vonuló pontyhorgászoknak! Mi  is ezúton szeretnénk felhívni a horgászok figyelmét a határidők betartására! 
2015.04.30 | 08:02 Általános Szerkesztő: vaskogergely

PÁLYÁZATOT ÍRTAK KI A "MAGYAR HORGÁSZ" FŐSZERKESZTŐI POSZTJÁRA

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyílt pályázatot hirdet a Magyar Horgász havilap teljes munkaidős alkalmazotti státuszban ellátandó főszerkesztői munkakörének betöltésére. 
2015.04.27 | 16:27 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ELÉRHETŐ AZ ÚJ ORSZÁGOS FEEDER VERSENYSZABÁLYZAT

Az Országos Versenyhorgász Bizottság (továbbiakban: OVHB) közzétette a módosított Országos Feeder Versenyszabályzatot, amelyet a bizottság március 17-i ülésén elfogadott és 2015 április 1-től hatályba léptetett, közzétett. A módosítás oka az volt, hogy a haza szabályzat alapjául szolgáló nemzetközi szabályzatban történtek módosítások. Jelen írásban a ezeket a változásokat vesszük sorra. 

2015.04.23 | 07:00 Általános Szerkesztő: vaskogergely

ENGEDÉLY NÉLKÜLI HULLADÉK LERAKÁS A VÍZTÁROZÓ TERÜLETÉN

A Rakaca Team  figyelemmel kíséri a tópart tisztaságát. Az évek során számtalan akciót szerveztünk ennek a tisztaság helyreállítására, az évtizedes tóparton rohadó hulladék eltakarítására. Mindezt önkéntesen, lelkesedésből a környezetünk védelmében. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy vannak olyan „emberek” akik ezt a környezetet nem tisztelik, önmagukra és környezetükre is nagymértékben igénytelenek. Egy ilyen sajnálatos eseménynek voltunk a szemtanúi 2014. év december 1-én a déli órákban. 
2015.04.21 | 09:18 Általános Szerkesztő: vaskogergely

MEGSZŰNIK A KERESKEDELMI CÉLÚ HALÁSZAT A TERMÉSZETES VIZEKEN

Az Országgyűlés döntése nyomán 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély. A módosítás pontosítja és egyértelműsíti, milyen vízterületeken és milyen iratok hiányában minősül jogosulatlannak a horgászat vagy a halászat. 

2015.04.15 | 11:03 Általános Szerkesztő: vaskogergely

A FÉL VILÁG LEGJOBB HORGÁSZAI SZEGEDEN - WALTERLAND MASTERS - DAIWA FEEDER CHALLANGE 2015 ÁPRILIS 17-18-19 SZEGED, MATY-ÉR

A fél világ legjobb horgászai gyűlnek össze nemsokára a szegedi versenypályán. A horgaszklub.eu tudósítása szerint három nagy esemény tanúi lehetünk. Pénteken sokat tanulhatunk, ha jelen vagyunk Steve Ringer és Will Raison horgászbemutatóján. A Walterland Masters idén ötödször hívja össze világ legjobb csapatait egy tavaszi versengésre. Most először pedig be is ülhetünk ezen élversenyzők, világ - és európa bajnokok közé versenyezni a Daiwa Feeder Challenge egy fordulós versenyen.
2015.04.13 | 17:00 Általános Szerkesztő: vaskogergely
TUBERTINI FEEDER KUPA 2015 - CSEH GYŐZELEM

TUBERTINI FEEDER KUPA 2015 - CSEH GYŐZELEM

Majd 150 versenyző foglalt állást az V. Tubertini Feeder Kupán! A nagy sikerű versenyen sok külföldi versenyző is részt vett, hogy összemérje tudását és felkészültségét a magyar feeder versenysport krémjével. A horgaszklub.eu beszámolója szerint a Maty-éri pálya nem mutatta igazi arcát. Mindenki megküzdött a végén mérlegelt kilókért. Valakinek győznie kell, így akik most is jól vették az akadályokat és időben adaptálták az aktuális pályaviszonyokat, azok sikert érhettek el. 
2015.04.12 | 12:14 Általános Szerkesztő: vaskogergely

FELHÍVÁS A FOGÁSI NAPLÓK KITÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Egyelőre nem kell kötelezően kitölteniük a horgászoknak a fogási naplókban azokat az új rovatokat, amelyek az óra és a perc feltüntetésére szolgálnak a darabszám-korlátozással védett halfajok bejegyzésekor. Eddig a vízterületek többségén csak a hónapot és a napot kellett beírni, így e kötelezettség egészül majd ki az óra és a perc rögzítésével. Ez azonban általánosan csak akkor válik kötelezővé, ha módosul a halgazdálkodási törvényhez korábban kiadott végrehajtási rendelet (vhr).
2015.03.31 | 08:27 Általános Szerkesztő: vaskogergely